Руснаците отново заобичаха Турция

Социолози: Враждебното отношение е намаляло от 70% на 28%
15 май 2017 11:37, Елка Василева
156
Руснаците отново заобичаха Турция
Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Гражданите на Русия вече не възприемат Турция като враждебна държава и се обявяват за възстановяване на двустранните контакти във всички сфери. Данни в подкрепа на това твърдение цитира Всеруският център за изучаване на общественото мнение /ВЦИОМ/, пише "Известия".

По данни са социолозите, ако през 2016 г. 70% от анкетираните са оценявали руско-турските отношения като напрегнати или враждебни, то в момента с тази оценка са съгласни едва 28%.

През 2016 г. отношенията между двете страни са били смятани за враждебни от 23% от анкетираните, а година по-късно такъв отговор дават едва 4%.

Като напрегнати са били оценявани отношенията от 47% от участниците в анкетата, а сега - само 22%.

За дружба между двата народа обаче е все още рано да се говори, пише изданието, като посочва, че положителни чувства към Турция в момента изразяват по-малко руснаци, отколкото отрицателни. Отношенията са смятани за добросъседски от 8%, за приятелски – 6%, а за достатъчно топли – 5% от анкетираните.

Почти половината от участниците в изследването обаче смятат, че при съществуващите трудности между държавите е необходимо да се развива сътрудничество с Турция. Привържениците на изолацията на Анкара стават все по-малко.

Според експерти срещите на руския президент Владимир Путин и турския му колега Реджеп Ердоган са повлияли за руско-турското затопляне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: РусияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е да бягаш от християнска Европа и да се целуваш с исляма. Браво .Тоя бил голям политик и човек....
55
9
 
16
 
! Отговори
европа преди 6 години
Християнския войн пак се наведе на мюсулманския ятаган,въпреки че му свали самолета и застреля посланника в ефир.Даже ще му построи още по голяма джамия в Москва.Русия е най верния съюзник на исляма.
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците отново заобичаха Турция - личи си по снимката :)Абе журналята какво пак ни гъбаркате?!При държавите има вечни интереси! Приятелствата са по неволя!
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то, руснак, турчин, се муслимани.
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто някои си гледат интересите, не са като Ганката:-) :-) :-)
51
1
 
3
 
! Отговори
МИГ преди 6 години
***=Анонимен
50
4
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 6 години
Надрусан от сутринта! Опасно за обществото, не само за индивида! На принудителнолечение!Или - пълзящото пълзи и съчинява и ето какво се получава. Истината е, че Православието в Русия се разраства и укрепва. След като синът на будист гологлав се прекръства прав в колата и отива да приема Парада на Червения площад! "Докато я има Русия, ще има Православие!" - Никос Казандзакис. Вземете да чуете една проповед наНегово Светейшество Кирил (мордвин по националност), да видите разликата между тях и..
49
1
 
3
 
! Отговори
Минаващ към Анонимен преди 6 години
*** живеещ в ***. Що е то? Анонимен ***.
48
5
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Наш,та дрОгарка Нинова /госпожа Лъжа/ върви по стъпките на таварисшч Путин и дрОгаря Ун... - отстранява опасните за нея хора от обкръжението си... - крушата не пада далеч от дървото...
47
8
 
17
 
! Отговори
тя преди 6 години
Така е : турските курорти са за предпочитане- по- добро обслужване и почитане на туристите, а тук говорете срещу руснаците , но те ще си харчат парите в Турция, а за нас един ср...н!
46
6
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Абе кажете им на тия хора... - и на нашите рубладжийчета също кого трябва да заобичат, но да бъде за последно... - че то направо луднаха... - докато пееха за кърваво отмъщение - изведнъж браЦка дружба с Ердоган ефенди...
45
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен...............Но ще дойде Видовден!................какъв Видовден ще дойде бе безроден русофил? Пак ли лагери ще отваряте и ще избивате българи? Вие, русофилите сте избили повече българи , отколкото са загинали през войните. *** и предатели сте, но вече само ще джафкате по форумите!
44
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДомбасСтепан Бандера е лежал в нацисткия лагер Заксенхаузен от юли 1941 до декември 1944 година, когато е бил освободен от американците бе русофилски умник! За какъв фашиcт може да става дума щом е лежал в нацистки концлагер? Ако имаш и половин грам мозък в черепната кутия може да си направиш изводите!
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До К.М.Т.И Тръмп!В тези страни има някаква дипломация, добра, лоша, но дипломация. А тук тези, които мразят с упоение Освободителите на България от османско иго имат нахалството, безочието да демонстрират духовната си стерилност (в смисъл импотенция) и да подлайват по всеки повод срещу Русия. Но ще дойде Видовден!Между другото, ние имаме 1000000 мюсюлмани, 80000 от които са алиани. С тях живеем и ще живеем. А който говори за сепаратизъм, за референдум по Кримски образец е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията да се чете така: след затопляне на отношенията между Русия и Турция, туристическите чартъри ще полетят вместо към Бургас, към Анталия и БеГе туризмът замира моментално. Ще изпъкне отново алкохолната забутана дестинация България на ЮК и подобни ефтинджосни дестинации. БеГе хотелиерите ще се наложи да свалят яко цени - данъци Нема, Ангелкова с оставка до края на септември и с набита куха лейка.
41
5
 
11
 
! Отговори
Домбас преди 6 години
До Анонимен 44 Ти си умствено изостанал .Интернет нямаш ли? През 2015 откриха паметник на Степан Бандера в Лвов . Влез и виж маровете на бандеровци с униформи по улиците на големите градове в западна Украйна.Виж провокациите на 9.05 когато хората почитаха паметта на загиналите през ВСВ руснаци ,украинци и други националности кой ги провокираше .ТИ СИ КОН С КАПАЦИ .*** , нямало последователи на Бандера в Украйна?!?
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тя - Ти как ги направи тези заключения?
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 46Да, друго си е да слушаш опитни хора! Ти си опитвал не веднаж, знам те аз! Откъде?Ами щом това ти е мисловната доминанта, питай психолозите!
38
8
 
15
 
! Отговори
Европеец преди 6 години
Вие се молете Путин да държи Ердоган за юздите , че да не ни се случка!!!
37
7
 
12
 
! Отговори
тя преди 6 години
Руснаците не са злопаметни и отмъстителни , като американците например ,имам предвид хвърлените атомни бомби в Япония!