Православни провалиха ЛГБТ шествие в Молдова

Полицията предотврати сблъсъци, евакуира демонстрантите
Обновена: 21 май 2017 16:38 | 21 май 2017 16:37, Веселина Йорданова
131
Православни провалиха ЛГБТ шествие в Молдова
Снимка: архив, Ройтерс

Привърженици на православната църква провалиха насрочено за днес шествие на активисти от ЛГБТ общността (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални) в столицата на Молдова. Стотици хора затвориха улицата, по която бяха тръгнали демонстрантите, след което полицията евакуира участниците в шествието с автобуси, предаде ТАСС.

Вярващите пристигнаха с православни песнопения на уста, хоругви и плакати, на които личеше лозунгът "Молдова е православна страна!", също и надписи в защита на традиционното семейство. Няколкостотин полицаи със защитно облекло застанаха между двете групи и изградиха плътен кордон, предотвратявайки по този начин сблъсъци между участниците в шествието и техните противници.

По-рано президентът на Молдова Игор Додон - патрон на днешния празник на семейството, събрал десетки хиляди хора в столицата Кишинев, се обяви против шествието на ЛГБТ общността. Това съобщи самият държавен глава и уточни, че е говорил на среща с посланика на САЩ в Молдова Джеймс Петит.

"Много ясно подчертах, че подобни действия са в противоречие с нашите традиционни ценности, православната вяра и морала. Те не може и няма да бъдат приети нито лично от мен, нито от обществото като цяло", каза Додон.

В миналото опитите на ЛГБТ активисти да организират демонстрация в Кишинев обикновено приключваха със сблъсъци с техни противници и размирици.

Налагаше се властите да изпращат големи полицейски сили, за да охраняват и желаещите да осъществят такава акция, и дипломатите от САЩ и ЕС, дошли да ги подкрепят, напомня агенцията.( БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
16
 
! Отговори
Национален Легион преди 6 години
До IC XCНапълно вярно. Хомосексуализма е вид заболяване. Тия всичките с обратни наклонности трябва, не да им позволяват да си правят парадите, ами държавата да вземе мерки и да ги вкарва всички дето бият на ляво по лудниците да се лекуват.
27
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм обратен, но зачитам правата на обратните и ще подя на парада във София.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лятото ще има и в София така, че ... и БХК няма да ги спаси
25
2
 
7
 
! Отговори
Античервен уролог преди 6 години
Познавам хора,на които лявото м***де е по-голямо от дясното а на обратните дясното е по-голямо. А да манифестират гайове по улиците е все едно ония хора да наизлязат по улиците разголени,за да ни натрапват различието между м***детата си и да го ползват като повод за гордост.
24
1
 
24
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
Само сопа за тия гн*усни из*ро*ди об*ратни...!!
23
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Като гледм коментарите се чудя какво търсим още в ЕС! Да спертнем един референдум, като Великобритания и да се присъединим към Евразийския съюз! "".....................и какво виждаш в коментарите ... няколко селянина със скрити хомо наклонности (и фантазии) убеждаващи себе си, че не са обратни.Колкото за референдума за Евразииския съюз такъв референдум се провежда на всеки избори и привържениците на Путин и Евразийския съюз май сте доста малко ...
22
15
 
3
 
! Отговори
Баба Гуси преди 6 години
По, чадо, не се кахъри. Ние тука със семинаристчетата постоянно се разчекваме.
21
1
 
24
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Просто не искаме да парадират с различието си, заядливко!
20
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледм коментарите се чудя какво търсим още в ЕС! Да спертнем един референдум, като Великобритания и да се присъединим към Евразийския съюз!В България явно само мачовците имат права. Жени, хомосексуалисти, инвалиди, майки с колички и т.н. да си затварят устата и да не искат никакви права!
19
22
 
7
 
! Отговори
Православен еЛГБТист преди 6 години
Е аз като съм и православен и обратнославен кое да подкрепя?Шествието или контрашествието? Да се разчекна ли?
18
8
 
36
 
! Отговори
IC XC преди 6 години
Само така! Да живее Православието! Хомосексуализма е болест....
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВИЛНО
16
2
 
38
 
! Отговори
На ръба наТърпението преди 6 години
Тукашните ЛГБТ ще оценят ли най-после нашето патологично търпение спрямо техните изцепки? Ще благоволят ли най-после да си организират тържествата някъде настрани, в някой хотел нает специално за целта, за да не дразнят останалите хора?Техните симпатизанти ще проумеят ли най-после каква лоша услуга им правят, като толерират наглостта им?Онези, които се преструват на ЛГБТ с цел да изкярят нещо, защо не вървят на Франкфурт на Майн (без Франкфурт)?
15
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам пернАтия доста почитатели има, което си е успех за формалинен експонат в природонаучния музей.
14
4
 
17
 
! Отговори
Шанън преди 6 години
Ще хванем Ампосланика и ще му завря моят пени.с колан публично клипа ще се разпространява в социалните мрежи за да знаят другите какво ги чака!
13
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли.берастите Путин ви е като колче между полукълбата.Връткайте се.
12
18
 
6
 
! Отговори
Фена на Путин преди 6 години
Не Додо, не ми плащат вече, защото мангизите на товарищ Путин бая понамаляха! В момента се изживявам като безплатна, интернет кypвичкa!
11
3
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Това са кенийски и нигерийски расисти са провалили шествието. A бяха афганистански гейове нямаше да има проблеми, търсете виновните в Кения и най-вече родното село на Обама.
10
25
 
7
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Путлеристче, плащат ли ти за коментарчета и лайкчета?
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една много характерна черта на птицата додо - изчезнала е. Най-вероятно заради вродената си тъ.пота, а може и да е станала 100% ляворезбова.Та така.