Русия настоява: Възспирането води до конфликти!

Отношенията с НАТО определят сигурността, настоява руското МВнР
26 май 2017 21:43,
146
Русия настоява: Възспирането води до конфликти!
Снимка: архив Reuters

Политиката на НАТО за възпиране, прилагана по отношение на Русия, увеличава рисковете от "потенциални конфликти в евроатлантическата зона", се казва в изявление на руското министерство на външните работи, предаде Франс прес.

"Наистина трябва да констатираме, че отношенията между Русия и НАТО са достигнали до най-ниското си ниво от края на Студената война. Западните страни избраха една затворена и съсредоточена около НАТО архитектура на сигурността ", се казва в изявлението, съобщи БТА.

"Тази политика е следствие на дългосрочната стратегия за политическо и военно възпиране на Русия", заявява руското външно ведомство, имайки предвид "доктрината Труман" за възпиране на експанзията на съветското влияние.

"Директното последствие от това би било увеличаването на потенциалните конфликти в евроатлантическата зона", допълва министерството и критикува "мерките за засилване на способностите на НАТО на неговия източен фланг близо до руските райони".

"Отношенията между Русия и НАТО определят в голяма степен качеството на европейската и международната сигурност", добавя руското министерство на външните работи и изразява съжаление, че "митът за заплаха, идваща от Изтока, пречи на държавите да обединят усилията си в борбата срещу общите заплахи и предизвикателства".

Изявлението на руското ведомство е направено след срещата на върха на НАТО, която до голяма степен бе посветена на борбата срещу тероризма.

Вчера европейските страни членки на алианса приеха НАТО да стане пълноправен член на международната коалиция срещу "Ислямска държава" в Ирак и Сирия, нещо, което Вашингтон искаше от повече от година.

На вчерашната среща в Брюксел присъства и лидерът на Черна гора, която на 5 юни ще стане 29-ият член на атлантическия алианс. Москва възприема всякакво разширяване на организацията като знак за агресия към нея.

През април Русия каза, че присъединяването на Черна гора към НАТО "отразява логиката на конфронтация на европейския континент и очертаването на нови демаркационни линии", припомня Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
12
 
4
 
! Отговори
Трак до 69 преди 6 години
Едно е да си ходил , а друго да си от там.Тези панелки са основно общински(в ГДР'ето се живееше под наем към общината) и в момента са заселени основно от студенти и социалнослаби.Работещите в Германия си купуват къщи , на почти нулева лихва.А сега си сипи един лосион за вана и ми кажи как немците са роби на евреите и Путин ще ги освободи.Наздраве
46
10
 
6
 
! Отговори
До 65 преди 6 години
Сега бившите ГДРейци си живеят в двуетажни къщи и потръпват от спомените за панелките.А руските мигранти тънат в мизерия и боцкат хероин от мъка.
45
3
 
8
 
! Отговори
Трак до 62 преди 6 години
И какво от това.Просто украинците са готови да жертват и дясната си ръка , само да се откъснат , от мила Русия.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предсказанието е че след като почне конфликта в Сирия. Ще дойде време всички дипломати да се целуват и прегръщат уж всичко е уредено и тогава , ще избухне всичко. Вече сме на момента с прегръща нето ...Скоро ще се случи нещо ...напрежението се усеща ...много се въоръжават пред очите ни. Ние пак спим.
43
5
 
8
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Те руснаците такива блага създават , че 1961г. трябваше да построят стена в Берлин , която да спира вълната от хора към цветущия комунизъм в ГДР.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последно ме пита дали искам Крим да се върне у дома!...Ама вежливо ли те попита?А другите дали ги пита дали искат да приберат Крим?
41
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войните се печелят от умните и подготвените. Не от маймуните. За това запада е колонизирал целия свят, а не обратното.
40
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един се би със всички и загуби. Тоя ли ще е втория? Европа, не се страхува от Русия. Никой не може да се бие сам срещу всички и да успее. Освен чък норис. ..Но той е на страната на запада.
39
1
 
1
 
! Отговори
до 47 от славянин преди 6 години
Последно ме пита дали искам Крим да се върне у дома!
38
7
 
7
 
! Отговори
Revolution_ преди 6 години
Що Русия е мизерна, а Канада и САЩ са светини години пред нея?
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В швейцария такава им е системата.Като не ти харесва в Русия отиди в Швейцария. Последно спомняш ли си Путин за какво те е питал?
36
1
 
1
 
! Отговори
до 42 от славянин преди 6 години
Голяма грешка направиха и ингилистанските властници като питаха народа дали иска да остане или не в ЕС - просто не трябваше да пръскат толкова пари за рвферендума, а сами да решат въпроса!
35
1
 
4
 
! Отговори
до 42 от славянин преди 6 години
Значи в Швейцария властниците бъркат радикално като питат народа си за много неща чрез референдуми!?
34
5
 
5
 
! Отговори
! преди 6 години
в Европа властниците се избират от народа.*********************************************В Европа а и в Света властниците се избират от олигарсите... Тоест от тия които имат много пари и са с узаконено привилигеровано положение.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа избира властниците, но властниците вземат по-нататък решенията без да питат тези, които са ги избрали...Славянка, самият избор на управляващи означава делегиране именно на това, да вземат решения за които да не питат винаги избралите ги.Вас Путин винаги ли ви пита?
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа избира властниците, но властниците вземат по-нататък решенията без да питат тези, които са ги избрали, както казах - винаги съм знаел че ''демократите'' сте празноглави и нагли, ама все пак до определена степен, не безкрайно! Хем си ***, хем се правиш на улав!....Затова има следващи избори.Но и това ти е непонятно поради причините които съм изброил.Ако имаш щастието да поживееш в демократична държава може и да проумееш, но едва ли. Лосионът не прощава.
31
0
 
5
 
! Отговори
ВъзСпирам??? преди 6 години
Алоууу, авторката! Я потърси в кой клас се учи правопис, а после погледни заглавието си!!!!
30
7
 
3
 
! Отговори
до 33 от славянин преди 6 години
Народа избира властниците, но властниците вземат по-нататък решенията без да питат тези, които са ги избрали, както казах - винаги съм знаел че ''демократите'' сте празноглави и нагли, ама все пак до определена степен, не безкрайно! Хем си ***, хем се правиш на улав!
29
6
 
4
 
! Отговори
MAKEDONETS преди 6 години
KRIM E TURSKI
28
8
 
3
 
! Отговори
до 30 от славянин преди 6 години
Ха-ха-ха, ''ако имало как Путин на момента щял да върне Крим на окрайна'', за да я окупират с военни бази отвъдокеанските чобани! Винаги съм знаел че ''демократите'' сте декортикирани, ама че съвсем сте без съдържание горе, сега го разбирам от теб!