Русия настоява: Възспирането води до конфликти!

Отношенията с НАТО определят сигурността, настоява руското МВнР
26 май 2017 21:43,
146
Русия настоява: Възспирането води до конфликти!
Снимка: архив Reuters

Политиката на НАТО за възпиране, прилагана по отношение на Русия, увеличава рисковете от "потенциални конфликти в евроатлантическата зона", се казва в изявление на руското министерство на външните работи, предаде Франс прес.

"Наистина трябва да констатираме, че отношенията между Русия и НАТО са достигнали до най-ниското си ниво от края на Студената война. Западните страни избраха една затворена и съсредоточена около НАТО архитектура на сигурността ", се казва в изявлението, съобщи БТА.

"Тази политика е следствие на дългосрочната стратегия за политическо и военно възпиране на Русия", заявява руското външно ведомство, имайки предвид "доктрината Труман" за възпиране на експанзията на съветското влияние.

"Директното последствие от това би било увеличаването на потенциалните конфликти в евроатлантическата зона", допълва министерството и критикува "мерките за засилване на способностите на НАТО на неговия източен фланг близо до руските райони".

"Отношенията между Русия и НАТО определят в голяма степен качеството на европейската и международната сигурност", добавя руското министерство на външните работи и изразява съжаление, че "митът за заплаха, идваща от Изтока, пречи на държавите да обединят усилията си в борбата срещу общите заплахи и предизвикателства".

Изявлението на руското ведомство е направено след срещата на върха на НАТО, която до голяма степен бе посветена на борбата срещу тероризма.

Вчера европейските страни членки на алианса приеха НАТО да стане пълноправен член на международната коалиция срещу "Ислямска държава" в Ирак и Сирия, нещо, което Вашингтон искаше от повече от година.

На вчерашната среща в Брюксел присъства и лидерът на Черна гора, която на 5 юни ще стане 29-ият член на атлантическия алианс. Москва възприема всякакво разширяване на организацията като знак за агресия към нея.

През април Русия каза, че присъединяването на Черна гора към НАТО "отразява логиката на конфронтация на европейския континент и очертаването на нови демаркационни линии", припомня Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
11
 
8
 
! Отговори
Крим преди 6 години
Крим винаги е бил руски и такъв ще си остане.
26
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май властниците решават, не народа!?...А кой избира властниците?Знам, че това е неразбираемо за лосионерите, но в Европа властниците се избират от народа. В Русия това не е така и затова не може да проумеете толкова прости неща.
25
6
 
6
 
! Отговори
до 28 от славянин преди 6 години
Че какво естествено има в държавата оттатък океана! Просто няма кой да я бомбардира, за да се разпадне като Югославия!
24
12
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ако имаше начин сега, на момента Путин да върне Крим на Украйна... - той би го сторил веднага, защото страшно съжалява за тая необмислена своя постъпка, която му коства огромни загуби и международна изолация... - но егото му е толкова голямо, че докато е на власт Крим ще остане под руско владичество... - но това няма да е задълго...
23
7
 
9
 
! Отговори
до 24 от славянин преди 6 години
''Нима Черна Гора насила сме я приели в НАТО? Самия народ е поискал членството. Каква конфронтация какви линии..''Кога в Черна гора е имало референдум за влизането и в НАТО!? Ами във всички останали държави влезли в НАТО!? Май властниците решават, не народа!?
22
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно кой разруши Югославия - Русия или НАТО!?...Югославия беше една изкуствена държава също както и сесесерето.Разпадането и беше съвсем естествен процес. Както се разпадна и сесесерето.Както и ще продължи да се доразпада.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато всички станат членове на един съюз, то тогава съюза си губи смисъла. В 90% от случаите войните в Европа са се водели от съседи. Сега всички съседи са в НАТО. То е все едно да не си в НАТО. По - точно не е така, щото "големите" заповядват на малките и ги експлоатират. Познайте България голяма ли е или малка ;)
20
7
 
6
 
! Отговори
до 2 от славянин преди 6 години
Напротив, тая политика я избра НАТО, не Русия, НАТО не спря да поглъща нови държави след разтурянето на Варшавския договор! НАТО-1949-та, Варшавски договор-1955-та - това казва всичко, кой е причината и кой следствието! Наглите ''демократчета'' си вярват, че хората живеят в гора и пасат трева!
19
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През април Русия каза, че присъединяването на Черна гора към НАТО "отразява логиката на конфронтация на европейския континент и очертаването на нови демаркационни линии", припомня Франс прес.....Тия в Кремъл са прекалили с бояришника.Нима Черна Гора насила сме я приели в НАТО? Самия народ е поискал членството. Каква конфронтация какви линии....
18
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво и има на македонската азбука? Тя е една от най - добрите версии на кирилицата. Измислена е 1945година(в същата година е направена и българската азбука) и е една от най - напредничавите кирилици по света щото е нова. Ти като си купиш нов компютър винаги е по - хубав от стария. Новата кола е по - добра от старата. Кво и има на македонската кирилица?
17
4
 
7
 
! Отговори
славянин преди 6 години
А съвсем скоро се установи че най-големите пияндурници са литовците, не руснаците, пък и достатъчно е едно лято да пообиколите родното черноморие, за да разберете кои са най-големите пияндурници - все ''водещи'' *** ''свръхчовеци''!
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 7 Нека си чакат. Точка.
15
1
 
5
 
! Отговори
до 1 от славянин преди 6 години
Интересно кой разруши Югославия - Русия или НАТО!?
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми говори на македонски! Кво е това "дзифт"! Само хомосексуалистите използват такъв речник!
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС е велик, по улиците щъпуркат милиони камилари, навсякъде се пеят песни от радот и хората танцуват под блясъка на звездите. Само ЕС.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Джуджето" няма нужда да го защитават. Той може и сам. Вие имате нужда да ви защитят от самите вас ;). За предпочитане от лекари с бели престилки. И пижами с дълги ръкави, дето се вързват на гърба ;)
11
10
 
6
 
! Отговори
Путин !!! преди 6 години
Путин рано или късно ще си отиде и всички глупости детно ги говори ще се забравят !Просто, не трябва да му се обръща внимание.Да си гледат Руснаците, що за *** имат за Президент !Така, че каксво казал Путин ми е все през оная !
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето от коментарите отдолу целят да привлекат трафик. Друго разумно обяснение за явната шизофренна обстановка в постовете по - долу не виждам. Алоо, платените русофоби, ако не ви плащат идете на лекар ;)
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе в Кремъл може и газ да пикаят, ама после ти го продават на астрономически цени щото си урунгел ;)
8
10
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Не знам дали Крим е Руски -- ама, че Путин го чакат в Хага, да отговаря за престъпления срещу човечеството, това го знам.Точка!