Смъртно наказание в Турция? Край на преговорите за ЕС

Юнкер: Не зная дали Турция някога ще стане членка!
Обновена: 1 юни 2017 08:15 | 1 юни 2017 08:15, Елка Василева
68
Смъртно наказание в Турция? Край на преговорите за ЕС
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз трябва да продължи преговорите по присъединяване с Турция, но едно връщане на смъртното наказание несъмнено ще сложи край на процеса. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от агенция Ройтерс.

Турция премахна смъртното наказание през 2004 г. в рамките на кампанията за членство в ЕС. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза обаче, че ще одобри връщането му, ако парламентът одобри такава мярка или ако тя е подкрепена на референдум.

В Берлин на дебат със студенти за бъдещето на Европа Жан-Клод Юнкер каза, че е против спирането на преговорите с Турция сега. Според Юнкер европейските представители трябва да продължат да опитват да убедят Турция, че е в неин собствен интерес да се реформира и да се движи към ЕС, вместо да обръща гръб на Европа и нейните ценности.

"Не зная дали Турция някога ще стане членка", призна Жан-Клод Юнкер.

Той посочи, че в дълъг разговор с Ердоган неотдавна е дал ясно да се разбере, че връщането на смъртното наказание ще бъде "червена линия" в преговорите по присъединяване.

Миналата седмица Ердоган се срещна в Брюксел с Юнкер и с председателя на Съвета на ЕС Доналд Туск. След разговорите турският президент съобщи, че е получил нова едногодишна програма за подновяване на връзките.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Жан-Клод ЮнкерЕСТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
Много умно ,ама не употребявам такива неща.
35
3
 
4
 
! Отговори
до 34 да знаете преди 6 години
На коя поредна " доза" сте ?
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само смъртната присъда дава резултати в борбата с престъпността. Естественно отрепките без морал и човешки ценности отхвърлят смъртната присъда , за това им плащат други *** .
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупачката и примитив -мултачката Татяна Дончева махна смъртното наказание и престъпниците избуяха.Тя помагаше и на Ванко 1 .Няма такъв *** като нея.
32
9
 
3
 
! Отговори
да знаете преди 6 години
Скоро като падне и СЕВ Корея ще раберете кой е Доналд Тръмп мръсни комунистически сталинчета из ЕС и НАТО.
31
10
 
4
 
! Отговори
ф преди 6 години
Е как ще приемат човек казал им фашистки останки . Моля ви се.Турция отдавна е по пътя на Ирак и Либия. Който се събере с Русия е така.
30
4
 
15
 
! Отговори
Да бе, преди 6 години
нищо не променяло смъртното наказание...Променя и още как!Гледал съм по американска ТВ интервю със закоравял грабител,но отказал да участва в група за отвличания.На въпроса Защо? той отговори-в този щат за отвличане дават смъртна присъда!!!
29
4
 
12
 
! Отговори
До ЕРДОГАН преди 6 години
Не разбрахте ли ,че няма да ви приемат в съюза.Причината е че сте мюсюлманска държава.Вижте християнските държави започват преговори и след 10 години хоп в съюза.Вие водите преговори от 40 години.
28
9
 
4
 
! Отговори
д преди 6 години
Ердоган нали искаше да прави референдум за ЕС Или и той като Путин едно пее сутрин друго вечер ,а после е забравил на другия ден всичко.Жалки диктатори на смешни държави.Без тях държавите им се разпадат като в великия Ирак,Сирия,Либия.
27
4
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Щом това това ти харесва свободен си да заживееш в Турция. Наблизо е.Но съм сигурен, че би предпочел да заживееш в Германия, например.И, в семейство ни е имало смъртен случай. Повярвай ми, гадното чувство неможе да бъде изтрито дори да изтрепеш цялата фамилия на извъшителя.
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До САМО ПИТАМВ ТУРЦИЯ ИМА ЛИ ГЕЙ ПАРАДИ?______________________В Истанбул има ежегоден. При това е един от най-големите в Европа...Ако не вярваш, може да провериш. В нета има информация.
25
2
 
8
 
! Отговори
до 27 Европеец преди 6 години
Да се случи на твой близък пък после ще те видя каква евроатлантическа песен ще запееш. А, може би ще поздравиш убиеца толерантно, така по евроатлантически, ще му поднесеш цветя у бонбони.
24
14
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 6 години
1. Смъртното наказание нищо не променя т.е. престъпността не намалява. Смъртното наказание може само да послужи за отмъщение /типично за пъвосиналните и примитивни общества/. Това, че си го разбрал те определя да като по-цивилизован. Връщането му е серьозна крачка назад. 2. Турците нямат място в Европа - това са хора с друга култура и религия и не зачитат и не разбират християството и европейският начин на живот.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До САМО ПИТАМ12 Това е един от християнските ценности има и др
22
4
 
11
 
! Отговори
турчин преди 6 години
До KING OF KINGSТи пак като българин и християнин с каква военна техника се разполагаш че се обаждаш.
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция не иска, не разбрахте ли? Ако стане членка ще трябва да се навежда като нас на Брюксел.
20
4
 
21
 
! Отговори
българин преди 6 години
в САЩ като има смъртно наказание и като не са в ЕС да не са зле?Кой командва ЕС и останалия свят?
19
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един ден Турция отново ще е велика и ще командва Европа.Но този ден няма да е много скоро.
18
19
 
18
 
! Отговори
KING OF KINGS преди 6 години
турция трябва да бъде отстранена и от НАТО! НАТО е само за християнски държави!!!
17
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ги приемат, колкото ги приеха и досега. Мястото на Турция е в Азия, а в Константинопол ще бият камбани и Византия ще се възроди.