Съдия застрелян на барикада при протестите във Венецуела

Най-малко 61 са жертвите през двата месеца протести
2 юни 2017 09:07, Елка Василева
11
Съдия застрелян на барикада при протестите във Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Въоръжени застреляха съдия на улична барикада при продължаващите вече два месеца във Венецуела антиправителствени протести, взели най-малко 61 жертви, предаде Ройтерс, като се позова на властите.

Още по темата

Тридесет и седем годишният Нелсон Монкада е бил убит, а вещите му - откраднати, когато се опитал да си тръгне снощи от барикада в района Ел Параисо в столицата Каракас, в който редовно избухват сблъсъци, казаха от главната прокуратура.

Не е ясно защо съдията е станал мишена. Според някои местни новинарски сайтове вероятно става въпрос за обир, но според други Монкада е бил съдия при породило полемика дело за демонстрант, застрелян при друга вълна от протести срещу президента Николас Мадуро през 2014 г.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: протестиВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦРУ действа нонстоп да руши социалистическите страни.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мадуро колкото и да е зле се учи от най-добрите в бранша за ликвидиране на опозиционери-Путин и Ердоган.
7
4
 
3
 
! Отговори
кака Стрина преди 6 години
Като чета нескопосаните коментари по тази тема писани отпоколението родено след 1989 година / изключително глупаво, наивнои неграмотно /, което като собствената ми дъщеря си седи в къщи пред компютъраи не работи, като чака от мен да и дам пари за да отиде да пие някъде кафе с приятелки !Разбирам до какво падение е стигнало обществото ни по пътя на псевдо-демократичните промени в страната от последните 28 години.И сега същите търтеи които ги имаме в къщи тръгнали да обсъждат венецуелците ?
6
3
 
4
 
! Отговори
Каракачанов-младши преди 6 години
И в този случай ЦРУ е бесен от времето когато Уго Чавес сеотказа да продава висококачествения си венецуелски нефт,"за жълти стотинки" на Чичо Сам и дружината му.Сега там САЩ хвърлят милиарди долари / както в Украйна с измислениятам Майдан /, за да свалят законното правителство на тази наистина демократичнаи свободна страна в Южна Америка !
5
0
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Мадуро е бивш шофьор на автобус. Има умствен багаж почти колкото Боко. Всяка жаба трябва да си знае гьола, иначе става страшно. Венецуела върви към фалит и гражданска война, което е изцяло по вкуса на Големия Брат, разделяй и владей!
4
2
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
определено демократичния социализъм е 100 пъти по-зле от недемократичния, то ние се редяхме за банани и нямахме свестен касетофон или видео да се продава в магазините, ама чак глад и барикади не сме имали.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо протестират тия венецуелци? Не знаят ли, че социализма е най-хубавия строй?
2
3
 
6
 
! Отговори
Басист преди 6 години
До КалашниковНа бас, че таварищ Мадуро накрая или ще бъде обесен на площада, или ще стане съсед по вила в Баравиха на товарищ Янукович?
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не е ясно защо съдията е станал мишена"- сериозно ли?