"Бягай, скрий се и кажи" – новата тактика на полицията

Тя беше въведена за първи път преди месец
4 юни 2017 14:52,
66
"Бягай, скрий се и кажи" – новата тактика на полицията
Снимка: Reuters

За първи път снощи по време на нападението в Лондон лондонската полиция е използвала нова система за предупреждение на хората, пише британският в. "Гардиън".

Механизмът е наречен "Бягай, скрий се и кажи!". Предупреждението от полицията се оправя през социалните медии. Съгласно механизма в случай на атака, като тази от снощи в Лондон, хората трябва да се опитат да избягат от зоната на заплаха, вместо да се предават на нападателите или да се опитват да водят преговорите с тях.

Още по темата

Ако бягството е невъзможно, то хората трябва да се скрият, да изключат звука на телефоните си и да се барикадират, а после да подадат сигнал в полицията, за да кажат какво им се случва, пише БТА.

Този механизъм бе разработен от звеното за борба с тероризма към британската полиция и бе представен миналия месец.

Снощи след издаване на предупреждението обаче някои хора вместо да се подчинят на инструкциите, са се опитали да стигнат до мястото на атаката в опит да помогнат на жертвите или да се опитат да отблъснат нападателите с подръчни средства като чаши или столове, пише изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еи кви глупости пишете ,да се помолим за невинните жертви.
30
3
 
36
 
! Отговори
Додо преди 6 години
"Съгласно механизма в случай на атака, като тази от снощи в Лондон, хората трябва да се опитат да избягат от зоната на заплаха"АААХАХАХАХХА! ГОТОВО, ПОЛИЦИЯТА ТЕШИ ПРОБЛЕМА С ИСЛЯМСКИЯ ДЖИХАД! НЕЩАСТНИЦИ! ПО УЛИЦИТЕ НА БРИТАНИЯ СПОКОЙНО СЕ РАЗХОЖДАТ 3500 ЗНАЙНИ НА ПОЛИЦИЯТА ДЖИХАДИСТИ, 400 ОТ КОИТО СА ЗАВЪРНАЛИ СЕ БОЙЦИ НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, ПОЛИЦИЯТА ОБАЧЕ РЕШИ ДА ГИ "НАБЛЮДАВА"! ..ДОКАТО ТЕ КОЛЯТ И УБИВАТ ДЕЦАТА ИМ! БРИТАНИЯ Е ПЪТНИК! КЪСНО Е.....
29
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е английското чувство за хумор! Насе'и се от страх, намажи се хубаво и ги обвини в расизъм.
28
14
 
1
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Защо не си в българския рай да не са те отвлекли германците ...
27
3
 
16
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 6 години
Ръб...аз не съм "бягал"! Не съм ползвал помощи, и от 1 вия ден работя, и плащам данъци!Разбра ли ръб?А дано...ама надали!
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес БГ да ви коригирам - не е представена преди месец. Преди година и половина ни правиха този трейнинг на работа. Полицаи обиколиха компаниите по центъра и ни 'обучиха' да се спасяваме по този начин. Година и половина, не месец! Отдавна знаят че нещо ще се случи, ама англичаните не са много добри в мисленето и нищо не направиха да пресекат атаките преди да станат
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колят ни като бройлери, мачкат ни, панираме се при вида на безпризорна найлонова торбичка, но нас не ни е страх......
24
2
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Ну, тупыыыыыеееее!
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕЗИ РОЖБИЧКИ НА СНИМКАТА ОТ КОЯ АЗИАТСКА КО ЧИНА СА ИЗЛЕЗЛИ?Много самоуверени изглеждат!
22
15
 
0
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ама *** ти си класически ПРЕДАТЕЛ доколкото знам си при канцлера и и даваш акъл какво да прави в собствената си държава ...странно е че се имаш за нещо повече от арабите а ти си БЕЖАНЕЦ като тях ИЗБЯГАЛ си ...защо избяга от българския православен рай ?
21
3
 
23
 
! Отговори
Геле преди 6 години
"Бягай, скрий се и кажи" - страхотна тактика - тактика на овчо стадо......
20
2
 
9
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 6 години
Тези за които питаш ...са ти били роднини!Чуруци като теб - бол!
19
27
 
3
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Само глу.павите хора са влюбени в себе си ...за справка циника.....и кат сте толкоз готини бугарите що убихте Ботев като куче и що оставихте непогребан....а що предадохте Левски....ей такива като вас са го направили много ербап на думи ама когато е трябвало да се мре решили да оживеят и да си предадат скапаните гени в 1300годишния генофонд....
18
2
 
6
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 6 години
Презираш...хетеро секса ти...содомит!Пхахаха - ръб!
17
14
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Смешници жалки аз съм си чистокръвен българин просто презирам тоя жалък народ...искам да ми кажете как ще разпознаете ЛОШИТЕ щото на думи е лесно ...ама как ще стане в действителност...кой ще определя ВИЕ ли ?
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни щуротии. Кой гений го измисли това?
15
2
 
22
 
! Отговори
лудост преди 6 години
Тази тактика и сега работи в половин Европа,коренно то население я ползва успешно те са принудени да бягат и да се крият от бежанците който ги тормозят,така че нищо ново.
14
2
 
9
 
! Отговори
До циник преди 6 години
Мел съм му и друг път коментарите, не винаги са толкова слабоумни. Личният му живот и афинитета към което не ме засягат, но да не се явява защитник на из роди дите защото ще се отнасят към него като към из род. Приемам го за един от тях, а аз не приемам тезата че трябва да бягане от тях, а те от нас, щом са в нашите държави!
13
2
 
29
 
! Отговори
бягай преди 6 години
Това ли е бъдещето на някога велика Европа?бягай и се скрий!?пълна капитулация пред терористите,това са последствията от ужасяващата грешна политика години наред ....
12
2
 
8
 
! Отговори
Циник до 13 преди 6 години
Ти този алаходупния ръб - не си ли го срещал преди из форума))?Харесвал козички с розово под опашката!