Терорът в Лондон – отмъщение за загуби на "Ислямска държава"?

Предстоят още атаки по време на Рамадана, категоричен е Мажд Алгафари
Обновена: 4 юни 2017 09:52 | 4 юни 2017 09:44, Боряна Павлова
245
Терорът в Лондон – отмъщение за загуби на "Ислямска държава"?
Снимка: Reuters

До часове „Ислямска държава” ще поеме отговорността и ще обяви извършителите за свои бойци и мъченици. Най-важното е, че пак сме свидетели на ликвидиране на последствията от терористичен акт, а не на предотвратяването му. Това коментира експертът по сигурност Славчо Велков по повод нападението с микробус в Лондон.

Още по темата

Той определи нападението като координиран и част от т.нар градски тероризъм. „Говорим за жесток акт и го свързвам със случилото се косвено в Сирия – вчера „Ислямска държава” понесе тежки загуби. Говори се за 1200 души загинали. Не изключвам и това да е акт на отмъщение”, посочи той.

"Тази цикличност на нападенията в Европа се скъсява на по-малко от 4-5 месеца. Обикновено действията се активират лятото, защото има струпване на хора", коментира още експертът пред bTV.

"Самите обекти не са онези, които правителството определи като стратегически, а мястото където могат да свършат работа – оживените места", посочи Велков.

По думите му този път технологията на атаката е интересна - веднъж тези хора използват буса, след това са подготвени с ножове.

Посланието е като в Манчестър, коментира Велков, – може да имате всичко, да правите каквито искате мерки, но докато ни удряте и ние ще ви удряме.

"Ако искаме да реагираме на такава заплаха трябва да знаем, че ключовата дума е превенция, а контролът върху тези огромни контингенти трябва да е ефективен с идването им в страната", категоричен е той.

Журналистът Мажд Алгафари заяви, че поканата на Ангела Меркел към бежанците е била голяма грешка и тепърва ще берем плодовете й.

По думите му атаки ще има тепърва, защото мюсюлманите отбелязват важния за тях месец Рамадан. В този месец, ако мюсюлманин извърши нещо в благото на религията и Аллах той е по-почитан в Рая, каза Алгафари.


245
Още по темата: ЛондонкметСадик Хан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
Mr Jerry преди 1 година
Ние предлагаме всички видове заеми на заинтересовани лица и компании, като личен мениджмънт, бизнес администрация, ипотечен фонд, Бил Фонд, студентска администрация, управление на автомобили и много други. Нашите кредитни услуги са добре застраховани и приемливи, за да можем да имаме успешно събитие. Нашият минимален размер на кредита варира от $ 5000 до $ 10,000,000,000. с минимална продължителност от 1 година и максимална продължителност от 30 години. За повече информация и приложение, моля св
153
0
 
0
 
! Отговори
Оферта за заем @ 2% преди 1 година
Нашата компания е правна организация, създадена, за да помогне на хората, които се нуждаят от помощ като финансова помощ. Ние сме .USA основава финансова компания. Така че, ако имате финансови затруднения или финансова бъркотия и имате нужда от пари, за да започнете собствен бизнес или имате нужда от заем, за да уредите дългове или да платите сметки, започнете добра сделка или трудност при получаване на повече заеми от местни банки, Свържете се с нас днес: carlylefinancialsolutions@gmail
152
0
 
0
 
! Отговори
Оферта за заем @ 2% преди 1 година
Нашата компания е правна организация, създадена, за да помогне на хората, които се нуждаят от помощ като финансова помощ. Ние сме USA базирана финансова компания.Ние предоставяме юридически заем решения на физически лица и бизнес собственици, които се нуждаят от пари в брой. Така че, ако имате финансови затруднения или финансова бъркотия и имате нужда от пари, за да започнете собствен бизнес или имате нужда от заем, за да уредите дългове или да платите сметки, за
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 210
Защото си ПРОСТ,а иначе руснаците са ПОКАНЕНИ, а другите са се самонатрапили.
150
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почват проверки на всички мюсюлмани и който е съмнителен да го изритат от Европа.
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
искам да кажа,че там има свобода.
148
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не защитавам Ердоан,но той даде онази свобода,която се полагаше на жените със забрадки и това беше тези жени да са наравно с другите жени без забрадки,да няма едните са предпочитани над другите.Моя племенник завършва тази година ,живее в Турция ако видиш бала им и полужението на момичетата ще си кажете това не е Турция ,а Европа ами класната му как е облечена,нашите госпожи само могат да им завидят на италианския модел.
147
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до:Българина
Така е живеем си приятелски,както трябва и да бъде.Искам само да кажа,че забулването е по собствено желание и го е имало винаги,още в татово време и от преди това,забрадката е задължителна,но както виждаш има много мусюлманките,които не спазват тази повеля и какво от това,не иска ,няма проблем.Яденето на свинско и други храни също е Ислямска забрана и се спазва,но пак има хора които си ядат ами да ядат,те ще си отговарят ,нали така.
146
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз имам много просто решение за кризата в Сирия...нека великите демокрации се изтеглят от Сирия и да оставят Асад и руснаците да правят каквото си искат.....гарантирам кризата е решена до няколко месеца...
...
А руснаците защо да не се изтеглят?
145
2
 
3
 
! Отговори
Българин до 207 преди 1 година
... От там започват грознито неща като атентати и т.н.
144
3
 
8
 
! Отговори
Българин до 207 преди 1 година
Ние винаги сме живеели нормално със нормалните мюсюлмани.
Вашият проблем идва от страха от диктатори като Ердоган. По скоро да не навреди на вашите близки. Поради тази причина вие правите нежелани от вас неща - като да забулвате жените си, да не ядете определени храни и т.н.
И веднъж кат се почвите на страха от там следва следващо промиване на мозъците, повечето започват да приемат все по радикални проповядване на исляма, докато не се постигне пълна омраза срещу друговерците, от там започват..
143
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до:205
Разбирам, но ето ви тук България,колко от мусюлманите са "радикални"?.Искам да кажа нещо много важно,ние мусюлманите няма да допуснем такъв фундамент, който не е припознат от нас като мусюлмански, ето за тези 20 и нагоре години не е имало и един случай на нещо подобно.Имаше опити с 14 ходжи,но както всички видяхте ,това беше смешно и нищо не стана.
142
1
 
17
 
! Отговори
Хмммм преди 1 година
Аз имам много просто решение за кризата в Сирия...нека великите демокрации се изтеглят от Сирия и да оставят Асад и руснаците да правят каквото си искат.....гарантирам кризата е решена до няколко месеца...
141
4
 
14
 
! Отговори
Георги преди 1 година
До Анонимен

Г-н 199 съгласен съм, несъм расист, не деля хората според цвят, религия, сексуалност. Но е прост факт, че Ислямисти са тези, които правят тези зверства, не може да слагаме под един знаменател, но нали си наясно, където няма мюсюлмани, няма и тероризъм, чиста статистика.
140
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медийте трябва да спрат отразяването на такива трагедии. Вечв ги видяхме доста пъти.
Няма нужда от повече. Това само дава хляб да правят повече.
Във футбола забраниха преди 15 години камерите да снимат влизащи на терена фенове и вече все по рядко някой влиза. Просто не го дават и се обезмисля. Но медийната машина няма да спре сама....За това трябва със закон в ЕС да им се забрани с тежки наказаня
139
0
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 1 година
Ако тези контингенти не идваха в страната, нямаше да има нужда от ресурси за контролирането им.
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото лечение е цензура - да не се публикуват атаките за да не се плашат хората. По време на война цензурата е разрешена, дори в щатите първата поправка важи само за мирно време.
137
0
 
18
 
! Отговори
Мислител преди 1 година
100000 незнам,но ако почнат да връщат семействата на тези ***, те сами ще си ги издават. Ако наказват близките им - а те определено знаят какво става, вместо да ги отглеждат - може би ще размислят след като цялата им под-човешка генетично обременена рода бъде пратена обратно във прахоляка на средния изток
136
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва след всеки взрив да гонят по 100 000 имигранти от държавите мишени. Така ще почнат да настройват мюсюлманите срещу тея говеда и да ги издават.
Като всяко нещо мода за 5-10 години и после ще е минало.
Соца-джиите бъркайте в кошове те там ви е мястото. ГлуповатИ агрономи.
135
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до :ангел/дявол
Изказването ти ме накърнява като мусюлманин,защото ти слагаш всички под общ знаменател,а това не е правилно,ние мусюлманите не припознаване и не подкрепяме тези убииства!!!Мусюлманите се разграничаваме от подобни прояви!!!Това зло наречено Ислямски тероризъм,няма общо с основите на Истинския Ислям,а само черпи думата Ислям!