От 2013 г. насам – 18 осуетени атентата. Това ли е новото нормално?

Нападенията с ножове или бусове са съвсем лесни и се насърчават от ИД
4 юни 2017 15:35,
42
От 2013 г. насам – 18 осуетени атентата. Това ли е новото нормално?
Снимка: Reuters

След три терористични атаки за три месеца, тези инциденти започват да се възприемат като новото нормално, пишеBBC.

Бруталната реалност е, че този вид заплахи са абсолютно типични за това, което джихадистите се опитват да постигнат при своите нападения в Европа.

Още по темата

От 2013 г. насам силите са сигурност в Обединеното кралство са осуетили 18 заговора. При голяма част от тях заподозрените са планирали да извършат действия на насилие, подобни на нападенията срещу "Уестминстър бридж" и "Лондон бридж".

Плановете за използване на бомби като случая с концерта в Манчестър са рядкост, тъй като извършителите трябва да имат технически умения, посочва "Фокус".

Но нападението на граждани с коли и ножове е доста по-лесно и от дълго време се насърчава от терористичната групировка "Ислямска държава" и от други джихадистки организации.

Целта на тримата нападатели миналата нощ е напълно ясна: те не само са искали да убиват, но са искали и да изгубят своя собствен живот.

Те са били напълно наясно, че след като започнат да нападат пешеходците, служители от въоръжената полиция ще пристигнат незабавно. А фалшивите бомбени колани, които са носели, според техните ненормални умове, са щели да ускорят смъртта им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
17
 
! Отговори
Баи х.и преди 6 години
Абе колко са 20,50,100 жертви..нека да са и 1000,5000...На фона на петрола който точат от арабският свят това са трохи...тези жертви са предварително писани в сметките като фира...Светът се е зомбирал,телевизий с фалшиви новини,откъсване на рилигията,разврат,дрога...какво очаквате??
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по примера на големите държави терористите считат, че могат необявено да водят войни, където си искат и както си искат. Неорганизирано и демократично. Не е ли така в момента?
5
4
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Русия не е обявявала официално война на Грузия, Афганистан, Украйна, Сирия. Но сраженията са факт. Не е като в миналото когато войоните се ОБЯВЯВАТ и ПРЕКРАТЯВАТ. Същите са и САЩ.Покрай тях и по-малки държави (Турция, Саудитска Арабия) се научиха (а и Франция и Англия срещу Либия)
4
2
 
3
 
! Отговори
и тук да питам преди 6 години
Защо САЩ и Русия водят войни без да ги обявяват(Ирак, Косово, Грузия, Украйна, Виетнам, Никарагуа, 2 пъти Афганистан, Сомалия, Сирия, Йемен, Панама)? До преди 70 години - включително и Втората Световна войните се водят така - първо ОФИЦИАЛНО обявяваш война и след това нападаш. А сега защо не е така? И това не дава ли карт бранш на терористите да нападат неофициално?
3
0
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Осуетили таратанци.Пишат си активи.За нападения с ножове и коли не трябва никаква подготовка затова и няма как да се противодейства.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че ще откриват първа руска военна база ва София-на ул."Първа българска армия" 92
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече от нормално даже! Какво му плащаш! Ей тези статийки колко точно напипват проблема, все едно някой е чел "1984" и на час по лъжичка ни подхвърля нещо, че шараните свършиха. Да ви се изсейа на колониалното блато.