Равносметката след поредния терор: 6 жертви и 20 ранени

Полицията съобщи, че трима заподозрени са убити на място
Обновена: 4 юни 2017 06:29 | 4 юни 2017 06:11,
142
Равносметката след поредния терор: 6 жертви и 20 ранени
Снимка: БТА

Британската полиция съобщи, че 6 души са били убити и най-малко 20 са ранени при снощната терористична атака в Лондон. Сред ранените има и служител на британската транспортна полиция, съобщи BBC.

Властите съобщиха още, че има и трима заподозрени, които са били застреляни на място.

Още по темата

Лондонската полицията съобщи, че нападателите са носели жилетки с експлозиви, но по-късно са установили, че жилетките са фалшиви.

Инцидентите на Лондонския мост и пазара Бъроу маркет в центъра на британската столица се разглеждат като терористични атаки, заяви в Twitter британската полиция, цитирана от Франс прес и БТА.

Според очевидци товарен микробус се е врязал в пешеходците, намирали се на тротоара на моста Лондон бридж, при което са били ранени най-малко петима души.

Малко по-късно въоръжена полиция пристигна на мястото на друг инцидент, на известния лондонски пазар Бороу маркет, близо до моста, на южния бряг на р. Темза.

Цитирани от Би Би Си полицейски служители, изпратени при Лондонския мост, са казали, че има повече от един загинал и полицията издирва трима заподозрени.

Британският премиер Тереза Мей заяви, че случващото се в Лондон се разглежда като потенциален терористичен акт, предаде Ройтерс.

Предвид постъпващата информация от полицията и висши служители по сигурността мога да потвърдя, че ужасния инцидент в Лондон се разглежда като потенциален акт на тероризъм, каза Мей само четири дни преди предсрочните избори в страната.

Разследването се развива бързо, заяви министър-председателката. Искам да изразя огромната си благодарност към полицията и службите за спешна помощ, които са на място. Мислите ни са с онези, които се въвлечени в тези ужасяващи събития, добави тя.

Водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин определи случващото се в Лондон като брутално и шокиращо. Мислите ми са с жертвите семействата им. Благодаря на службите за спешна помощ, каза Корбин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
. преди 6 години
През седмица, две си има нападение в Англия, Германия и Франция, лидерите им изказват благодарност на полицията и призовават за обединение, да сме силни и да носиме мечета и свещи, няма да предадем ценностите на либерастията, изхода е следния: всички *** навън, невинни или виновни, всичко навън да им е мирна главата, стени по границите с Турция, бреговите охрани да връщат лодките.
71
0
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
интересното сега да разберем е дали са британскии или вносни
70
6
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Такива трагедии са само симптом на един по-голям проблем. Климатичните Променя водят до сериозно неравенство в развиващите се страни и тласкат много хора в ръцете на радикали. Ние не можем да виним тези хора когато първопричината те да са такива сме самите ние. За това е важно всички страни заедно да работим за едно по-добро бъдеще и действия като тези на САЩ в последните дни не бива да бъдат толерирани от международната общност. Всички живеем заедно на тази земя. Няма място за разделение.
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обновявайте вече са 7 убити :-(
68
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РЕШЕНИЕТО Е ЕДНО: КРИМИНАЛИЗИРАНЕ НА КОМУНИЗМА, ОТНЕМАНЕ НА ПАРИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ.
67
1
 
24
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Той Асад не ви ли каза да не подкрепяте тероризма в страната му, защото същите тези терористи, които запада обяви за демократи, включително и ЮК, ще се върнат като бумеранг и ще залеят Европа с насилие! И Кадафи им го каза същото! Така че за терора в Европа виновни са европейските и американските корумпирани и изродени политически елити!
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина не знам как още не се е появила британска ,френска,немска или друга алтернативна организация която да отмтщава за терористичните актове.Все пак си мисля,че по тази причина не биха посмели да удрят в Ирландия.ИРА ще ги попилее.
65
2
 
5
 
! Отговори
Рашист преди 6 години
Европа на европейците! Останалите аривидерчи. Ал палто хасфалто. Капиш
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев, май нямаш съмишленици, нищо, че си "паве".Нали знаеш, че за българите гражданите са "павета", а софиянци са "жълти павета"
63
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Абе идиотиии ранените не са ли жертви ?
62
8
 
4
 
! Отговори
Завистта ще ви погуб преди 6 години
До Василев #116Какво те дразни фактът, че шепа хора държат 90% от богатството?!?Аз си живея спокойно на село и не ми дреме. И с малко съм щастлив.Напълно достатъчно ми е да си живея сред природата, да отглеждам животни и да се радвам на живота.Много по-спокойно живея сред природата с това, отколкото в града с "богатство и лукс".Достатъчно ми е това, което си произведа. Живея спокойно и не познавам стреса.Много мързеливи хора реват, че няма работа. На село винаги има работа! ;)
61
13
 
32
 
! Отговори
до 110 преди 6 години
Развита беше нашата държава преди 28г. друго не знам. Бяхме космическа държава произвеждаща компютри с лицензи от Апъл. Безплатно здравеопазване, нулева безработица и престъпност. Xората нямаха кредити и живееха добре всеки имаше апартамент къща и вила. Кога евро-гейталаците ще постигнат тоя стандарт точно никога ! C гей-паради към прогрес. Да ви таковам на евро-атлантизма нека си загиват тия капиталисти ни разрушиха хубавата държава.
60
1
 
17
 
! Отговори
до ШЕФ преди 6 години
На кого ги разправяш тия бе борсук.Плащал 1000 лв а работника ''стоял''...просълзих се....
59
1
 
13
 
! Отговори
война преди 6 години
Равносметката е в България за два месеца загинали по пътищата 200 човека и десетки ранени,това е касапница и цялата държава не може да се справи с това.
58
5
 
15
 
! Отговори
агент Фокс преди 6 години
Вътрешна работа на британските служби. Те контролират и развъждат исляма в собствената си страна, която пък се управлява от кривоносите, кат кака ви ТерезаПом ярски работи..
57
16
 
0
 
! Отговори
Шеф преди 6 години
До АзПрав си,но ина и изключения!Имам трима души,които работят между 9-10 смени на месец при мен.Нощни!Взимат по 800лв чисто.Аз и семейството ми работим през деня.Почивам един път годишно за 1седмица!Те също почиват,но няколко пъти!Освен годишната отпуска,си се разбират помежду си и ходят по почивки.Ако дават дневни дежурства 4 пъти в месеца(това е по тяхно искане)взимат 1000лева.Не,че взимат камара пари,но за работата,която НЕизвършват,а само седят парите са им нормални.Идва,седи и взима 1000
56
0
 
20
 
! Отговори
ksarax преди 6 години
Нещата са наред. Хомосексуалист с индийски корен става премиер на Ирландия.
55
0
 
9
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Ами тарамбуките са такива" хубави "хора -лекари ,инженери Добре ли лекуват ,как е -ДОБРЕ ЛИ КОЛЯТ?
54
2
 
6
 
! Отговори
И с'я к'о преди 6 години
Българи и румънци са виновни ???
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Лондон уряха 6 човека тази зима в Тиквостания ще умрат още 10 000 пенсионери от студ и глад. Боко терориста ще ги умори.