Авиокомпании спират полетите си от и до Катар

По-рано ОАЕ, Саудитска Арабия и Бахрейн прекъснаха връзките си със страната
5 юни 2017 13:00, Елка Василева
24
Авиокомпании спират полетите си от и до Катар
Снимка: архив, Reuters

Египетските авиолинии (Egypt Air) обявиха, че прекратяват полетите си до и от Катар до окончателното решение на властите относно въздушните връзки между Египет и Катар, предаде ТАСС. В наземната навигационна служба обаче още не е получено съобщение от правителството за закриване на въздушното пространство на страната за катарски самолети, летящи до Египет или прелитащи транзитно над страната.

Още по темата

По-рано днес Etihad Airways, Emirates от Обединените арабски емирства (ОАЕ) и нискотарифната авиокомпания Flydubai обявиха, че спират от утре сутринта полетите си до и от Катар, след като ОАЕ, Саудитска Арабия и Бахрейн решиха да затворят до 24 часа въздушното си пространство и сухопътните и морски граници в Катар, обвинявайки го в подкрепа на тероризма.

Катарските авиолинии (Qatar Airways) съобщиха в официалния си сайт, че спират всичките си полети до Саудитска Арабия, предаде Ройтерс.

Мярката е взета, след като ОАЕ, Саудитска Арабия и Бахрейн прекъснаха връзките си с Катар по обвинения, че дестабилизира региона и подкрепя тероризма. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Катаравиокомпании
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
gt преди 6 години
САЩ разсипаха Ирак , потрошиха Сирия сега дойде ред на Катар . Въпреки че всички знаят че Саудитска арабия е главния спонсор и идеолог на терористите.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТАРСКИТЕ ПРИЯТЕЛИ НА БОКО МУ БЯХА ОБЕЩАЛИ ДА СТРОЯТ МАГИСТРАЛА КАПИТАН АНДРЕЕВО - РУСЕ. К`во стана? ОЩЕ ТОГАВА МАЙ СЕ РАЗСЪХНА РАБОТАТА.ПОНЕ ДА БЕШЕ ИМ ПРОДАЛ РЕАКТОРА.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шест държави прекъснаха дипломатическите си отношения с Катар по обвинения, че дестабилизира региона и подкрепя тероризма. Беше ли намерено произведено в Бг оръжие в складове на дихадисти? През любимия на *** Катар ли мина? Еднокнижният да не ми отвлича вниманието с глупави паспорти, а да каже ясно как без негово знание това оръжие е стигнало до терористите?
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А,Бойхко не беше ли пръв приятел с шейха на Катар?Нали му ходеше на гости.Какво ли са си говорили?
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Катар го ка(тар)стрираха и скоро ще го ката(р)строфират. Не е хубаво да си приятел със САЩ.
12
0
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Не знам Катар колко са виновни за тероризма по света. Но в *** махали в България основен спонсор на новоизлюпените мюсюлмани са ОАЕ и Саудитска Арабия. Всички български имами обвинени в радикален ислям са учили в тези държави.
11
0
 
20
 
! Отговори
Крюгер преди 6 години
Израел е продавал резервоари за ф-16 на двойна цена на Саудитска Арабия, прикрити зад чуждо търговско дружество и открито и враг на същите :) Просто е! Търговия, алъш-вериш, пари, секс и зрелища.... Нищо ново от 300г.преди Христа :)
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към този час освен ОАЕ, Саудитска Арабия и Бахрейн общо 6 държави прекъснаха дипломатическите си отношения с любимата страна на еднокнижния - Катар - по обвинения, че дестабилизира региона и подкрепя тероризма.
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9Турция ако реши да ни напада и тръгне сутринта до обяд ще се вее турското знаме над парламента и няма да разберем дори какво става. Ето каква армия имаме.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се чудите за онази среща на Тръмп с главния камилар за какво е била реално... искал е разрешение да нападне Катар най-после.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойде ред на Катар да загори...
6
1
 
6
 
! Отговори
Neto преди 6 години
Ami togava koi ste finansira unesco, ooneto, svetovnata banka, mejdunarodnia valutnia fond, futbolnite eu giganti, eu turizma?!
5
1
 
20
 
! Отговори
Разбирачев преди 6 години
Време е мазния емир и свитата му да приживеят своя "КАТАРЗИС".Освен че е главен спонсор на ИДИЛ и Ал Нусра ,Катар имаше и неблагоразумието да е и главен спонсор на Хилъри а държавно-пропагандиската телевизия Ал джазира открито да агитира *** американци да гласуват за нея. Е няма ненаказано добро.Ембаргото организирано от С.Арабия ще вдигне цените на петрола с което султаната ще си докара едни доп. милиарди.Дубайците пък ще отнемат авиотрафика на катарците и ще затрият основния си конкурент.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въртят, сучат, все около нафтата се случват нещата.
3
1
 
31
 
! Отговори
тТт преди 6 години
Ta за колко милиарда долара беше сделката за доставка за оръжие между САЩ и ОАЕ?
2
0
 
29
 
! Отговори
Опа преди 6 години
Картинката започва да се изяснява, Тръмп и Арабите са взели решение!
1
1
 
35
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Катар ли ще е жертвения агнец?