Ангела Меркел пожела животът на българите да се подобрява

Германският канцлер пред Борисов: Работим добре!
143
Ангела Меркел пожела животът на българите да се подобрява
Снимка: Правителствена пресслужба

"Пред България стоят много големи отговорности, основно за защитата на границата. Работим с България много добре по бежанския въпрос", каза Ангела Меркел на съвместната пресконференция с премиера Бойко Борисов в Берлин. Меркел благодари на страната ни за решителната работа в тази посока.

Още по темата
"За нас е важно всички да бъдат в състояние да просперират икономически. България все още е с малък доход на глава от населението. Затова пожелавам инвестициите в България да донесат плодове, така че хората там да могат да забележат, че животът им се подобрява стъпка по стъпка", допълни тя, цитирана от "24 часа".

"Благодаря ти за посещението, скъпи Бойко", каза още германският канцлер.

"Насърчаваме всички немски фирми да се ангажират в България, защото това е добра инвестиция в бъдещето, това е добре и за вътрешния европейски пазар. България от 10 години е член на ЕС и от 1 януари 2018 г. поема председателството на Съвета на ЕС и ние отговаряме на тяхната молба да подкрепяме България в изпълнението на тази функция", добави тя.

Ангела Меркел отбеляза, че ЕС е изправен пред големи предизвикателства - не само трябва да се водят преговори с Великобритания за Брекзит, но трябва да придвижи напред развитието на ЕС в една много трудна геостратегическа обстановка.

"Ние говорихме за това каква е ситуацията от гледна точка на България, тъй като тя от една страна граничи със Западните Балкани и има голям интерес от стабилност. Говорихме за т. нар. Берлински процес в Триест, на който ще говорим с представители на Западните Балкани. Важно е да дадем визия за надежда, за перспектива на тези страни, да ги подкрепим, тъй като има други геополитически актьори, които също са заинтересовани да имат добри отношения с тях. Ние искаме много ясно да се разбере, че нашето отношение към перспективата на тези страни остава непроменено", коментира Меркел. Тя добави, че подкрепя България и реформите в нея.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че "моторите" на ЕС Германия и Франция ще окажат необходимото да помогнат на народите на Балканите. Борисов е разговарял с германския канцлер и за енергийните проекти.

Премиерът каза още, че му се иска да бъде дадена перспектива на обикновения човек на Балканите.

"Да има перспектива, че ще бъде в ЕС, ще бъде свободен гражданин, който да може да пътува, да се възползва от тази радост, тази привилегия и свобода, която му дава членството в ЕС", каза Борисов.

По думите му на Балканите има много стратегически играчи, които се опитват да създадат в региона много сфери на влияние. "Балканите са си Европа. Да, малко по-встрани, но всички бели досега са ставали от Балканите. Така че да положим огромни усилия и да се възползваме от председателството си по тази тема", добави той.


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 1 година
Много благодарим на Мекел. Ние българите си караме с пожелания...
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато сваля стандарта разправя, че се надява да го вдигне... Тая и да иска нищо не може да вдигне. Освен, както изглежда бойковия... С какво ли го купуват тоя, още не мога да разбера. Да се съгласява с явни убийствени за българската икономика мероприятия... Трябва да го държат с нещо или да го купуват с нещо...
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе, щом е пожелала, значи го желае. Щом го желае, защо влошава постоянно живота на българина? Тая или е страхотна лицемерка, или е изкуфяла съвсем. Мисля, че е и двете. Трябва да приключваме с тоя евросъюз.
91
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Berbatow ste umre ot zly4na revnost, Negovia Budko da se pipa s teroruidnata pruvodkinia
90
5
 
0
 
! Отговори
ЗЗД преди 1 година
Хайдеееее! Хората на Сидеров отново плюнчат..
89
1
 
12
 
! Отговори
Хубава двойка. преди 1 година
Хубава двойка.... може и да се вземат. Ама продължаваме да сме с най-ниските доходи, няма полиция по улицата, няма защита от посегателствата на личното имущество, няма защита на населението от монополите, няма ефективно бързо действаща съдебна система, няма нормална администрация, няма контролни органи във всички области - все чакат някой да ги сезира или да стане сакатлък вместо да действат, няма реален ръст на доходите, няма промяна в изборната система и парите за партиите, и т.н.
88
0
 
12
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 1 година
САМО ИЗРИТВАНЕТО НА ГЕРБ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА ПОДОБРИ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ! ТРУДНО СЕ ОТСТРАНЯВА МАФИЯТА ГЕРБ ОТ КОКАЛА, НО НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО.
87
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Переспективата е не българите да станат богати като германците, а германците да станат бедни като българите. Така е решено на друго място, зад океана. Процесът е необратим.
86
3
 
12
 
! Отговори
БЕЗСРАМНИЦИ преди 1 година
КОЙ ЖИВОТ? ТОЯ ИЛИ ЗАДГРОБНИЯ. КАТО ИМ ГЛЕДАМ УХИЛЕНИТЕ СЪЗАКЛЯТНИЧЕСКИ ФИЗИОНОМИИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ БОРИСОВ И НЕМСКАТА ЕВ РЕЙКА, ЩЕ ДА Е ДРУГИЯ.
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По нашите въпроси танте каза - като си свършите работата, но не забрави да изпрати манда пощата при Ердо да решава нейните работи. Този дебелог..зец пак се подложи и работи за всичко друго, но не и за народа си!
84
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Тая ни дължи 380 милиона от неизплатеният дълг на Райха към България. А това са били 120 тона злато .
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БСП са гад.ини ГЕРП гад.ините са =БКП
82
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следваща спирка на Търтела е Турция. На спявка при ,,моят брат Ердоган и набиване на канчето .
81
1
 
8
 
! Отговори
men преди 1 година
същото се прилага и на крадливи и престъпни българи и българи от шведски произход като главния тутманик на племето и главна подлога на шмеркелина сфинету и неговата гювендийка сфинетка.
80
1
 
7
 
! Отговори
men преди 1 година
пред българия има само една отговорност - защитаване на интересите на българския народ и култура, подобряването на жизнения му стандарт и защита на суверинитета. гранците на никого няма да пазим и да приемаме подшиляци на килограм от много пазене. да разстрелят два три отряда заедно с каналджиите и да ги окачат по новата ограда. да знаят синовете на мама шмеркелина какво ги очаква. същото се прилага и на крадливи и престъпни българи и българи от шведски произход като главния тутманик на племето
79
2
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Е няма такава наглост, само неразбирам кога родните поспаланковци ще се събудят.
Пожелават ни да се оправим, с най-ниските доходи в Европа, с най-висока престъпност и корупция. Я сега земете тази квота от още 20000 имигранти (авганистанци, пакистанци, сирийци и ираки) пък вие ще се оправите - пожелавам ви го.
78
9
 
0
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 1 година
Хи-хи, мутер им се ебавва на червените бокклуци, че Бойко го приемат така приятелски в държави като Германия и Франция. Завист, завист, ще се пръснете да ва ева в червените балони. Ами то само това ви остана, власт скоро няма да видите.
77
3
 
6
 
! Отговори
WtF преди 1 година
По света и у нас му се "радват" рядко срещано щастие да те споходи футболистчето в пенсия и родните спортни коментатори му лъскат имиджа само в Лондон имаше малкп проблеми с феновете че му задаваха политнекоректни въпроси за трансферните суми......
76
2
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 1 година
Е как да се подобрява ! Кой как дойде на власт ,краде като за последно...
75
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таая ни дължи БВП-то на 3 млн. човека емигранти за 10 г. 400 млн. евро за година ползи от Южен поток, 2 реактора и неустойки за неидващите инвестеции и храни втора употреба плюс таксите за членство.