44 гейове, лесбийки и бисексуални в Камарата в Лондон

Петима ключови министри запазват постовете си в кабинета
Обновена: 10 юни 2017 07:03 | 9 юни 2017 22:45, Анисия Иванова
48
44 гейове, лесбийки и бисексуални в Камарата в Лондон
Снимка: БТА

Рекордните двеста жени - близо една трета от депутатите - и над 40 открити гейове, лесбийки и бисексуални ще заседават в новия състав на Камарата на общините в Лондон след вчерашните избори, предаде Ройтерс.

Парламентарната група с най-многочислено женско присъствие ще бъде лейбъристката - половината избрани лейбъристи са жени. Единственият представител на малката Зелена партия в Камарата също е жена.

Вотът вчера доведе до малко увеличение на броя на жените парламентаристи в сравнение изборите през 2015 г., когато в Камарата влязоха 191 жени. Но изборите в четвъртък постигнаха рекорд по избрани открити хомосексуалисти и бисексуални, както и рекорден брой кандидати с променен пол. По данни на правозащитни групи в Камарата на общините предстои да заседават до 44 открити гейове, лесбийки и бисексуални.

Министрите на финансите Филип Хамънд и на външните работи Борис Джонсън ще запазят постовете си в следващото правителство, което ще състави британският премиер Тереза Мей. Това съобщи днес нейната канцелария на Даунинг стрийт 10.

Досегашните министри на вътрешните работи Амбър Ръд, на отбраната Майкъл Фалън и на Брекзита Дейвид Дейвид ще оглавят същите министерства в новия кабинет, след като Консервативната партия на Мей изгуби на вчерашните избори парламентарното си мнозинство. Днес няма да бъдат обявявани други бъдещи назначения, казаха от офиса на Мей.

Преди изборите в британските медии се ширеха предположения, че ако консерваторите спечелят голямо мнозинство в Камарата на общините, финансовият министър Хамънд ще бъде заместен.

Тереза Мей обяви, че ще състави правителство на малцинството, подкрепено от малка северноирландска партия. Десноцентристката Демократична юнионистка партия, която е привърженик на Брекзита, спечели 10 мандата в Камарата, с които ще допринесе за формиране на крехко мнозинство.

Представители на партията заявиха само, че ще преговарят с консерваторите, но засега не е ясно какви ще бъдат исканията й. Тъй като не се очаква сключване на официална коалиция, тези разговори едва ли ще попречат на съставянето на правителство, отбелязва Ройтерс.
 
Консервативната партия е единствената, която може да състави правителство, способно да осъществи Брекзита, каза по-рано днес премиерът на Великобритания и лидер на консерваторите Тереза Мей.

Подложена на критики за това, че предизвика предсрочни избори, в които партията й загуби своето парламентарно мнозинство, Мей заяви, че ще се заеме с управлението и скоро ще състави ново правителство. Нейни колеги я критикуваха и за начина на водене на предизборната кампания. 

"Както разсъждавам върху резултатите, ще разсъждавам и върху това какво трябва да направим, за да изведем партията напред", каза тя в изявление за медиите. По думите й важното за преговорите за Брекзита е да има "увереност в правителство", което да задейства плана за тези преговори. "Тъй като сме партията, спечелила най-много места и най-много гласове, ние сме единствената партия в позиция да състави правителство", заключи Тереза Мей. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Не се учудвам, че болшинството от рижата *** е на другия тротоар. Така по-лесно ще бъдат превзети от косматите азиатци.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То затова им е толкова мътен айрана в държавата. Аз си мислех, че само при нас е бъркоч
37
2
 
6
 
! Отговори
тръмп преди 6 години
Клозета ми на двора е по-читав от техния парламент
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, искат да излязат от ЕС, но все още изповядват "европейските ценности".
35
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
И къде е драмата,след като предварително е ясно кой кой е,у нас ги вкарват в листи умишлено ,а обществото го научава когато шантажа излезе наяве.
34
1
 
12
 
! Отговори
Еее преди 6 години
С две думи - голяма гнусотия! Тия gейове почнаха всеки ден да ни ги навират - по медии, Интернет, че и паради по улиците! Прекаляват, ама много!
33
0
 
5
 
! Отговори
Само 44 ?!??.. преди 6 години
Разочароващо...
32
0
 
10
 
! Отговори
Мехмед преди 6 години
Браво браво , така отива, така е добре .Евро *** извратен съюз. Продължавайте така по пътя на демокрацията , но вашата демокрация е само за *** но не и за нормалните граждани . Само така давайте насърчавайте още педаломанията хайде давайте ...
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На хора без деца ( бъдеще ) грам не им дреме за бъдещето. Мислят само за собствения си ***, как да го напълнят по ***
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжно е, когато най-отличителното нещо у теб е това с кой лягаш. Не е важно да вземат подходящи хора с образование и опит, важното е да са в определени проценти жени, мъже, гейове и прочие. Не е важно да имат кмет, който да гледа интереса на съгражданите си, важното е да е мюсюлманин. Би трябвало да ги избират по подходящи за поста, а останалото вече да е без значение.
29
0
 
23
 
! Отговори
Хех преди 6 години
И един ден не минава без да ни натрапвате тези отвратяги! Дали ще е новина за някой парад, дали за някое пуки което реве че не го признават за транзистор а ТО всъщност си мисли че е полу проводник.... Всеки божи ден тук има ПОНЕ 1 статия за тези ненормални психари.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
айц! еми да видим. На мен не ми пука дали са лесбо, садо, мазо,мезо или ендо, ако вършат работа са ок. Снощи даваха Станишев по скай нюз да говори от Брюксел, щях да се задавя, ама звучеше много добре. Изказа се супер професионално и похвали Корбин.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нежни приятели, кога ще бъде гей парада в софия ?. Разбра се, че организатори са софииските протестари значи ще бъде много супер гейско.
26
4
 
15
 
! Отговори
Брахтутмон преди 6 години
Жена и *** само за политик и адвокат стават - само най-големите некадърници, ***, подлеци и кръвопийци стават за политици и адвокати. Нищо чудно няма.
25
2
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Камарата незабавно да се обзаде с белезници, камшици, гумени пен иси, топчета, вазелин, червени фенери и кожени кресла по волята на избирателите. Случващото да се предада 24 часа на живо. Като ще е порнография да е.
24
0
 
18
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
До като не станат всички в Камарата 100 %. такива нещата няма да се оправят.Пожелавам им го от сърце.Те го заслужават.Вижда се че с нормални хора не се получава.Кой ако не гейовете ще спрът тероризма?Няма по възпиращо нещо от гейкомандос.Направо ще ликвидират *** камикадзета.
23
0
 
15
 
! Отговори
хе хе преди 6 години
Хайде да ви е честито!
22
0
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Отнесено процентно към броя не тези индивиди в обществото се получава една изкривена извадка. Начело с такива Великобритания определено ще разбере що то държавническо мислене, твърдост на волята и бащинско чувство към нацията. Да им е честито!
21
1
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Няма как, евроатлантически ценности! Ненормалните станаха нормални.
20
0
 
15
 
! Отговори
Я преди 6 години
Гейове,лизбики,муджихидини,либерали! Да,им е честито!