Денис Родман пак тръгна за Северна Корея

Отивал там, за да се опита да отвори... врата
13 юни 2017 10:44, Елка Василева
11
Денис Родман пак тръгна за Северна Корея
Денис Родман. Снимка: Reuters

Бившата скандална звезда на Националната баскетболна асоциация Денис Родман заяви, че отива в Северна Корея, "за да се опита да отвори врата," предаде Асошиейтед прес.

На летището в Пекин тази сутрин на път за Северна Корея Родман беше запитан от журналистите дали е говорил с президента на САЩ Доналд Тръмп за пътуването си, като той отговори: "Сигурен съм, че той е доста доволен от факта, че съм тук, опитвайки се да постигна нещо, което е нужно и на двама ни".

На въпроса дали ще разговаря със севернокорейския лидер Ким Чен Ун за съдбата на неколцината задържани от Пхенян американци Родман отговори: "Това не е моята цел точно сега".

Още по темата

Родман, който няколко пъти е посещавал Северна Корея, и този път беше придружаван от професор Джоузеф Търуилигър.

Представител на външното министерство в Пхенян потвърди пред АП, че Родман пристига днес, но не съобщи подробности за визитата.

Заместник-държавният секретар на САЩ Томас Шанън, който е на посещение в Токио, където обсъди севернокорейската ядрена заплаха с японски представители, заяви в отговор на въпроси на репортери, че Родман отива в Пхенян като частно лице и напомни за предупреждението на Държавния департамент за риска от пътуванията на американци до Северна Корея.

"Знаем за посещението му. Пожелаваме му всичко добро, но ние сме издали препоръки, съветвайки американските граждани да не посещават Северна Корея в интерес на собствената си безопасност", каза дипломатът.

Родман съобщи в Тwitter, че пътуването му е спонсорирано от Поткойн, една от нарастващия брой кибервалути, използвани за купуване и продажба на марихуана на легалния пазар и на летището в Пекин беше облечен със спортна тениска с нейна реклама.

Северна Корея има репутация в социалните медии и британските таблоиди като "рай на марихуаната" ( pothead paradise) и може би дори "новият Амстердам" като водеща дестинация на марихуановия туризъм. Но твърдението ,че марихуаната е легална в комунистическата страна не е вярно - наказателният кодекс го посочва като контролирана субстанция в същата категория като кокаина и хероина, напомня АП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййй ! Много евроатлантически критици бе. А вижте първо себе си бе . Родмън е постигнал слава в баскетбола и в киното а вие се изявявате само по гей паради.
9
0
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Ако искаш да си купиш семена за Марихуана ,само Марихуана или каквито и да е синтетични наркотици използвай Пот Койн .Не че със Бит Коин няма да стане или с кредитна и дебитна карта но тази Ел. Валута се е специализирала само в търговията с незаконни неща!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, тоя го мислех за 45 годишен най-много. Той бил на 56 . На лудите не им личат годините- вярно.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Родман поне си отебба от Кармен Електра.
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една откачалка отива на гости на друга откачалка. Толкова по темата! Слави Трифонов беше го казал...онова с породите.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този е наивник на 7 *** степен.
4
4
 
0
 
! Отговори
Сурай преди 6 години
Шуриа ал исламиа
3
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами много е просто! Ако искат нещо от Северна Корея, където гладуват, защо просто не им изпрятят трима американски сенатори да издърпат ушите на Ким и после той ще излезе на наведана глава и като опикано мушкато ще обясни на севернокорейците, които гладуват, че трябва да направят така както са казали сенаторите. Или в Северна Корея, където гладуват, така не става?
2
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***. А шишкото го ползва за да се подиграва и гаври с народа си. Защото там демонстрация на подобна палячовщина е строго забранена и немислима. Само за Кимито е позволена. Тоест "вижте, на вас ви е забранено, само на мен - не".
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циркаджия.