Мюсюлмани са всички жертви край джамията в Лондон

Полицията: Инцидентът носи всички белези на терористичен акт
19 юни 2017 12:52, Елка Василева
77
Мюсюлмани са всички жертви край джамията в Лондон
Снимка: БТА

Всички жертви на нападението с микробус, извършено тази нощ срещу пешеходци край джамията в Лондон, са мюсюлмани, съобщи представител на антитерористичното звено на полицията, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Инцидентът носи всички белези на терористичен акт, заяви Нийл Басу, висш национален координатор на контратерористичната дейност.

Още по темата

Все още не е ясно дали смъртният случай край джамията е причинен от нападението с микробуса и какви са мотивите на нападателя, добави Басу, цитиран от БТА.

Микробусът се вряза снощи в пешеходци, които излизали от една от най-големите джамии в града. Трима са пътували в микробуса, а 48-годишният шофьор е бил задържан от свидетели на инцидента. По-късно той е бил и арестуван от полицията.

При нападението един човек е починал, а 10 души са ранени.

Характерът на нападението напомня много за случилото се преди две седмици при "Лондон Бридж".

 


77
Още по темата: Лондоннападение
Още от
Напиши коментар Коментари
58
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз не мога да разбера, тези хора, които искате опожарявания на джамии и квартали с разни хора и разни религиозни общности... вас какво ви отличава от изpодите в ИДИЛ ?????
Тук някакъв даже си е сложил за картинка кръст, а подстрекава към насилие... Пич, какво християнско намираш в себе си, че си се закичил с кръст?!

Нима не знаете, че християнски цар спасява Мохамед и му дава подслон, когато е гонен? Именно в това се крие истинското християнство! Да бъдеш добър, да бъдеш спасител и да градиш!
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен54; Ако в България имаше справедливост и съд до сега да си зад решетките за това което пишеш. ДАНС в България спат, приятен им сън. Когато се събудят от пукотевицата на АК 47 ще е твърде късно. Тази омраза не е присъща на човек. Един нормален човек не може да мрази толкова и така. Имаш изключетелно много големи проблеми със себе си самият. Не си на добър път и скоро ще си счупиш главата и ще си намериш майстора. Няма справедливост в тази скапана кочина. Няма ред и законност-държава.
56
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Взривяване на джамии и опожаряване на ислямските гета ще е добро начало."

Що не започнеш от църквите, брато?
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отговарям на тези, които още продължават да задават глупавия въпрос колко на брой били жертвите и дали не била само една жертва.

1.Не е уместно да се спори за такива глупости, предвид, че е отнет човешки живот и това е трагедия.

2.Да бъдеш жертва, не означава да си непременно мъртъв. Може да си жертва на телефонна измама, може да си жертва на хакерска атака, може да си жертва на собствените си предразсъдъци. В случая има ранени хора - те също са жертви на някакъв ненopмалник.
54
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре е да е подходи сериозно към проблема. Взривяване на джамии и опожаряване на ислямските гета ще е добро начало. Когато един организъм е инфектиран той вдига температурата за да изпепели бацилите. В последно време нещо подобно започва да се случва в Англия.
53
4
 
13
 
! Отговори
IC XC преди 11 месеца
Всъщност западняците започнаха да се осъзнават, за което ги поздравявам. По-добре късно, отколкото никога!!!
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Последно всичките жертви се оказаха 1 човек или?
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"в българия всички мюсюлмани са бивши християни - факт"

Само не разбрах защо ползваш думата "факт" за нещо, което не е факт.
И ако смяташ, че е факт, как така реши, че е факт?
Много ми е интересно...
50
3
 
18
 
! Отговори
жабите мълчат преди 11 месеца
избраха мюсюлманин за кмет на лондон и тероризмът сам дойде.
49
1
 
2
 
! Отговори
сс преди 11 месеца
не може да се сравнява атомната бомба в япония със индианците, за бомбите сащ са във война с японияи си използваха най новото оръжие (за тогава) срещу японците което не ги оправдава, а за индианците целеносочено са избивани от англосаксонците, испанците португалците за територии и ресурсие включили са и впредлог религията което също не ги оправдава, едни и същи сили движат войните през столетията и техните форми на войни конвенционални, студени информационни и подобни зад всичко стоят едни...
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичките една жертви
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Тероризмът е просто част от живота в големия град."

- Садик Хан, кмет на Лондон.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
те американците затова са и в украйна, судан, иран и грузия. все заради газа и петрола.
45
2
 
14
 
! Отговори
:( преди 11 месеца
Мюсюлмани са и всички тези, които зверски го пребиват. В други сайтове е качено видео, а също така пише, че имамът се е опитал да го спаси от побоя.
Но от видеото си личи, че и по отношение на разправата с виновен човек също има чувствително различие между тях и нас. Какво да правиш, еволюцията има етапи и не е възможно те да бъдат прескочени, дори ако желаещите да го направят отидат да живеят на соц. помощи в Лондон. Но те май нямат желание да изкачат еволюционната стълбица в съкратени срокове!
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
американците не са християни - и двете основни религии считат парите само за средство за размяна, не за трупане на капитал. на американците на доларите им пише - 'в Бог се уповаваме' - това е висша форма на двуличие и престъпване на всякакви морални норми. и едва ли е нужно да ти обяснявам, че американците са заменили Бог с долара. грам не ме интересува какво става с държавата им.
43
1
 
11
 
! Отговори
До 40 преди 11 месеца
Колега по скоро всичко е било за ресурси, петрол, злато...Я кажи Америка ко търси в Сирия примерно, щот са мюсюлмани ли? Защо не влена в Косово, Босна...ааа чакай няма петрол май, а?
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
в българия всички мюсюлмани са бивши християни - факт. на балканите основното християнство е православие - нещо изключително близко до исляма, и почти копие на алианството/шиитите; исторически няма нито един случай на православни кръстоносни походи или на организирано православно нахлуване в мюсюлмански земи. човек трябва да е наистина ненормален, за да тръгне да си създава врагове там, където няма; особено на прага.
41
4
 
4
 
! Отговори
До 39 преди 11 месеца
А християните стояха мирни...никой не беше тръгнал да завладява земи...и "фетва" за да се хвърли атомна бомба на Хирошима пак мюсюлмани го направиха, пак мюсюлмани дадоха фетва за индиянците, Наполеон, Хитлер, Сталин бяха мюсюлмани и т.н.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
да, религията беше оправдание и за бомбата, и за индианците. едните са шинтоисти, другите бяха наречени диваци, които трябва да се цивилизоват или избият. и не става дума само за индианците в щатите, а за цяла латинска америка - маи, ацтеки са изклани в името на религията; златото им е било просто бонус. прочети за хугенотите и католиците в холандия и франция - и там се избиват заради религия, после си крадат ресурсите.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ставаха такива работи и доста преди идил. и преди хамаз, и хизбула, и мюсюлмански братя. още от 8 век - откакто арабите плъзнаха из африка и европа, да напомням ли за двете обсади на константинопол, за нападението над франция, за окупацията на испания? кръстоносците се появяват 500 години след това. и като си мюсюлманин, би трябвало да знаеш какво означава думата 'фатва' - задължителното тълкувателно решение на корана от висш свещеник. такава фатва досега срещу терора няма!