Открит сблъсък Русия – САЩ в Сирия? Кремъл мълчи

Ситуацията буди загриженост, каза прессекретарят на Путин
20 юни 2017 14:52, Елка Василева
164
Открит сблъсък Русия – САЩ в Сирия? Кремъл мълчи
Снимка: архив, Reuters

Кремъл не коментира възможността ситуацията в Сирия да прерасне в открито противопоставяне между Русия и САЩ в тази страна, предаде ТАСС.

"Ще оставя това без коментар", заяви Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент, запитан дали Кремъл не се опасява, че положението в Сирия ще доведе до открит сблъсък между Москва и Вашингтон.

"Ситуацията, свързана с действията на коалицията (начело със САЩ), безспорно буди доста сериозна загриженост", добави той.

Още по темата

Кремъл се надява, че по време на предстоящата среща на президента на САЩ Доналд Тръмп с украинския му колега Петро Порошенко Вашингтон "ще изпрати на Киев мощен сигнал", че е необходимо да бъдат изпълнени Минските споразумения, отбеляза Песков.

Кремъл не знае за готвен от държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън план за развитие на конструктивни отношения с Русия, съобщи той.

"Колкото до плана на Тилърсън, за който разбраха медиите, но за който ние засега не знаем, за коментар по въпроса по-добре потърсете министерството на външните работи", каза пред журналисти говорителят на Кремъл.

Русия не подготвя насрещни искания към САЩ в отговор на въпросния план, посочи Песков.

Информираме се взаимно за темите, които предизвикват дискомфорт, които дразнят. Кръгът от такива теми се знае, но засега не можем да констатираме, че е започнала конструктивна дискусия около тези теми, добави прессекретарят на Путин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
31
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Не му ли омръзна на Путин да яде шамари отвсякъде...
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо да говори Русия? Тя просто не влиза в краварския маниер на истepично плямпане на малoyмни лъжи, идиoтични обвинения, пpocташки "характеристики" на лидери, абе изобщо - поведението на САЩ е пълна ceляндypия, за съжаление. Защото там има и много, ама много свестен народ. Но ... богатството им се дължи на къpвав гpабеж, в т.ч. - и вътрешен.
40
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янките нали уж се бият срещу ИД,защо свалят самолет на легитимното правителство на Сирия?Какво стана с Мосул,превзеха ли го???Или няма какво да превземат ,защото сгради здрави не останаха!А протести на демократичната общност срещу касапницата в Мосул,няма ли да има?
39
18
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ситуацията много прилича на Карибската криза през 62-а... - когато след мъчително изчакване Хрушчов подви опашка и подкара гемиите си към рашата...
38
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
янките като опукат още някой самальот и касманафтити ше почнат да обясняват, че им бил спрял тока на радарите, затова са ги пропуснали :)
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАНа обикновен човешки език тези неща не се ли наричат мизерии?
36
14
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
До BurzumОткак се намериха с Митя Медведев и двамата ергенуват, явно си пасват насекъде
35
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ги виждате, великите щати! Тръмп изпрати три самолетоносача до Северна Корея, а Ким си пускаше ракети под носа им, редовно, с по-голяма точност от цикъла на Мелания. Смешници, тръгнали да плашат Русия!
34
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да има коментар, но може да има Булава и краварско печено.
33
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Tiger ForcesРадвайте се на далновидността на Путин.дребния никой не го eбава и се чуди с какво да се прави на мъж.
32
16
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До ФактБъркЪш сЪ... - САЩ от доста време не търсят пряк конфликт с Русия... - те и намериха цаката, още когато спечелиха Студената война и пак ще постъпят по същия начин без да изхабят един патрон... - само драстични санкции, евтин петрол и суровини, инфлация, девалвация, фалити... - и ги докарват до просешка тояга...
31
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ситуацията, свързана с действията на коалицията (начело със САЩ), безспорно буди доста сериозна загриженост", добави тойкасманафтити здраво оцапаха кълките :)
30
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще оставя това без коментар", заяви Дмитрий Песковмай не му стиска да се прави на мъж :)Бай Дончо да не вземе да се обиди и да им нахлупи ушaнките до кръста.
29
2
 
20
 
! Отговори
Tiger Forces преди 6 години
Радвайте се на далновидността на Путин. Ако беше някой загубен комунист като Зюганов или Жириновски, досега вече да не е останало нищо на Планетата.През последните два месеца, стъпаловидно, САЩ увеличават провокациите си срещу сирийската армия и нейните съюзници. Само за един месец нанесоха четири въздушни удара по позиции на армията в южната част на страната, край ГКПП Танаф.Сега пък свалиха бомбардировач Су-22, който е бил на мисия срещу ИДИЛ.Изводите са за вас.
28
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusсамолетите им вече ще бъдат третирани като цели, съответно САЩ ги "дислоцираха" по техните думи, тоест спряха да летятпак си чел руски медии. Янките просто са го преместили в другия крaчол и са въвели координатите на Хмеймим, Латакия и коритата в Средиземно море.
27
4
 
15
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Същността на ултиматУма, е че краварските самолети нямат право да пресичат западната страна на река Ефрат. Но тук това не го обясняват като хората, за да не се види унижението на САЩ
26
2
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
САЩ търсят открит конфликт с Русия,да не кажа пряка война.Провокациите са постоянни.Пряка война обаче не устройва Русия,поне засега.Дали не са готови или следват собствения си план,който включва известни жертви и лишения-те си знаят.Но очевидното е,че руснаците предпочитат асиметрични действия и те общо взето им носят успех.Иначе Русия има средствата ДА НЕ ЗАГУБИ тая война,но едва ли всеобщо унищожение им изглежда приемливо.Американците са ясни,карат я по холивудски-задължителен хепи енд...
25
17
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Значи Турция сваля руски боен самолет, убива пилота, а след това убива и руския посланик... - и нищо - само братски прегръдки и обещания за любов, а сега Щатите свалят сирийски самолет на сатрапа Асад и Русия се репчи... - алооооу, я по кротко...
24
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скоро май ще вадят малкия от някоя канализационна шахта в Кремъл, както батко му Саддам :)
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 къв е тзои ултиматом