За чистотата на расата: Един нацистки спомен в Аржентина

Бюст на Хитлер, нож - откриха над 70 нацистки артефакти
22 юни 2017 21:12,
72

Снимка: Reuters

Бюст на Хитлер, нож с нацистки символи, медицински уреди: в Аржентина откриха над 70 нацистки артефакти.

Те напомнят за присъствието на високопоставени нацисти в Южна Америка след Втората световна война, пише Дойче веле.

Сред артефактите, които бяха открити край Буенос Айрес, има уреди за измерване на глави, които са били използвани за установяване на принадлежността към арийската раса.

Нацисткият орел също е част от "нацисткото съкровище". Орелът е един от основните символи на нацистка Германия. А бюстът на Адолф Хитлер е вероятно най-забележителният артефакт от колекцията. Около образа на Хитлер е изписано: "Нашият фюрер Адолф Хитлер".

Сред останалите открити край Буенос Айрес предмети са нож с пречупен кръст, кутия с хармоники, върху които са изобразени пречупени кръстове, както и пясъчен часовник.

След като бъде установен произходът на артефактите и техният някогашен собственик, те ще бъдат изложени в Музея на Холокоста в Буенос Айрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
5
 
! Отговори
До Християнин преди 6 години
Не и ако не *** различните - по-прости видове. Тогава може!
7
5
 
13
 
! Отговори
ЕДНА ОГРОМНА ГРЕШКА! преди 6 години
Има една голяма грешка в заглавието - липсва думата "прекрасен". "Един прекрасен нацистки спомен от Аржентина." - така трябва да си промените заглавийцето
6
10
 
7
 
! Отговори
ХРИСТИЯНИН преди 6 години
Още едно доказателство за уродливостта на комунизма и нацизма като две братски идеологии, и нейните сходства. 1. Нацизма- няма как да съществува само една нация, и само един етнос, хората се различават физически.2. Комунизма- няма как да съществуват хора еднакво мислещи, и всеки да е равен с всеки. Хората се различават мисловно.
5
2
 
21
 
! Отговори
ххххх преди 6 години
Историята се пише от победителите. 30 милиона германци гласуваха за Адолф, а сега се крият под масата като чуят името му. Комплексирана нация.
4
6
 
21
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Тежко ми става когато си мисля каква беше Германия и в какво я превърнаха. Нищо не остана от мечтата на Хитлер. За жалост това се случва и останалата част от Европа включително и в България. Навсякъде в Европа се пълни с араби, африканци, роми, бялата раса започна да изчезва за жалост. Вероятно Адолф Хитлер се върти в гроба си като вентилатор.И се замислям след толкава много атентати и побоища от мюсюлмани. Дали белият човеке започнал да съжалява за Хитлер и неговата недовършена работа.
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво беше това чиста нация ?!Ако във франция живеят французи, а във Германия арийци .Сега ако се възпротивиш на мургавелковците, че ти пълнят държавата те изкарват нацист .Търпи, търпи *** , Няма Родина, няма род , няма свобода на словото ...търпи ислямисти, търпи африканци ...търпи да те взривяват мюсюлмани . Ще повърна от толерастията, ще повърна
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До скоро беше жив фюрерът.Това е собственост на децата му.
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм фен на нацизма, но днешната либерастия и толерастия са още по-опасни, особено като се има предвид тълпите от ислямски орангутани които прииждат към Европа! Със 100% сигурност един ден историята ще осъди либерастията и толерастията не по-малко от нацизма!