Путин: Сътрудничеството с Турция е високо!

С много други страни се работи по-трудно, смята руският президент
23 юни 2017 20:27,
169
Путин: Сътрудничеството с Турция е високо!
Снимка: Reuters, архив

Нивото на сътрудничеството на Русия с Турция е по-високо, отколкото с други страни. Това е заявил днес руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган от борда на строителния кораб "Пайъниъринг спирит" (Pioneering Spirit), който полага тръбите за газопровода "Турски поток", предаде ТАСС.

С Турция проектите ни се развиват така, както не се развиват с много други партньори. За неща, по които с други са ни нужни години за различни административни съгласувания, с Турция са ни необходими само няколко месеца. Това безусловно става в резултат от вашата непосредствена лична подкрепа, е казал руският президент на Ердоган, цитира БТА.

Путин е припомнил, че споразумението за строителство на "Турски поток" е било подписано едва през есента на 2016 г. и "само малко повече от седем месеца по-късно работата вече е започната".

Отбелязвайки добрия напредък по проекта "Турски поток", Путин подчерта, че все пак предстои да бъдат съгласувани още няколко въпроса - точката на излизане на съоръжението на турска територия и за спазване на екологичната безопасност.

Русия е готова да подава газ през Турция до Южна и Югоизточна Европа, отбеляза Путин.

Руският президент също така изрази увереност, че Москва и Анкара ще успеят да спазят планираните срокове за строителство на турската АЕЦ "Аккую".

Русия и Турция подписаха през 2010 г. междуправителствено споразумение за сътрудничество при строителството и експлоатацията на ядрената централа, припомня ТАСС. Очаква се тя да получи основния си лиценз през 2018 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забраниха южен поток, защото България щеше да стане твърде влиятелна и независима икономически. Което не е приемливо, понеже имаме и някакво стратегическо географско положение в някаква степен.
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между Северен поток и Южен поток има конкуренция, а именно доставката на газ за западните балкани, румъния, централна и части от южна европа. А като спре доставката на газ през украйна и на югоизточна европа. Което си е ОГРОМЕН ПАЗАР! Освен това Южен поток осигурява на Италия и Гърция ЕВТИН газ и ги прави с конкурентноспособна химическа и тежка индистрии, което директно удря германия и франция. В тая връзка, южния го забраниха за да печели Германия. Има и друго, но не ми се обяснява дълго...
74
7
 
3
 
! Отговори
до 82 от славянин преди 6 години
Путин е добър, не Ердоган! ''Демократичният'' мозък доста още ще трябва да се набръчка, за да започне да схваща елементарното!
73
3
 
7
 
! Отговори
до 81 от славянин преди 6 години
''немците няма да се продадат на Путин за евтина газ''. Ами ''сигурно'' е така, швабистанците затова си изпросиха от Путин и ''Северен поток 2'', точно защото ''не се предават''!
72
4
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Между Северен и Южен поток няма нищо общо, никаква конкуренция.Единият не е за сметка на другият.Южния го забраниха, за да ограничат политическото влияние на *** на Балканите.При Северния няма такава опасност, немците няма да се продадат на Путин за евтина газ.
71
1
 
1
 
! Отговори
до 78 от славянин преди 6 години
И аз се радвам, че твоят задокеански свинарник превръща един свой стар верен съюзник в нов и отмъстителен враг!
70
11
 
5
 
! Отговори
US Power преди 6 години
Турчетата да внимават в картинката защото 20 милионен турски Кюрдистан ври и кипи и чака своята независимост! Ердоганя много да внимава с Путин защото ЦРУ не спи ! Опита за преврат е само началото, ако разбутат и финансират кюрдите с оръжие и предизвикат гражданска в Туркие да ги видим?????? Не се бъзикайте с Америка браточки защото никой не е видел добро като се гъбарка с тях!
69
5
 
8
 
! Отговори
SPQR преди 6 години
Турция и Русия са преките наследници на Източна Римска империя.Двуглавия(Путин и Ердо) орел се готви за полет.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е тръгнало в Турция , турските сериали , с които ни заливат , ще останат на заден план , а по турските телевизии ще тръгне " На всеки километър"
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската съхопътна инфраструктура е готова. Строиха я за Южен Поток, ама нали Меркел изкаше втора тръбичка на северния и забрани на бате Бойко да си имаме наша. И му отпусна някакви ондчета там да се радва момчето за сметка на българите... В момента се строи и турската сухопътна инфраструктура. До година и половина турски поток ще фърга газ из турските предприятия и новопостроени заводи. А инвестиции турчетата ще имат, защото до това води евтината суровина...
66
0
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
До Руский ЦарКак няма да се сдобрят полвината турци са ви сваковци....
65
4
 
11
 
! Отговори
до 68 от славянин преди 6 години
Малка и бедна България с безгръбначните си властници-*** начело може само да се дупи, накъдето и заповядат , нищо друго не може да направи! Малка и бедна Унгария например е нещо съвсем различно!
64
5
 
8
 
! Отговори
Кино преди 6 години
Ако не беше Путин сега Русия щеше да е само Московска област.Путин спаси Русия...
63
12
 
6
 
! Отговори
Руский Цар преди 6 години
Ердоганя бутна Турция към Русия. Въпрос на време е да изгони американзите от Инджирлик и да приеме православието. От утре спирате да се обрязвате турчета :))))) Путин е казал на Ердоган "за това че свали руския самолет ти давам избор - или идваш в моя отбор и ми целуваш ръка или превръщам Турция в ядрен апокалипсис" Ха ха хаааа !
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турски поток се строи усилено със скорот над 5 километра на ден за морската част. Вчера обявиха свързването на дълбоководната част с плитководната ;)А за умерените евроатлантици дето наскоро се появиха из подобни на това места - това е като да си умерен гей. Или си реалист, или си змей горянин с ОЛИ наклонности ;))А реализма казва, че няма нещо, донесло повече икономически нещастия на България от Европа и евроатлантиците ни. Това е реалността от последните 30 години.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин ,Ердоган,Меркел доказателство ,че повече от 2 мандата/макс 10 г./ не трябва да се управлява.Тръгват добре но се вземат за велики и показват лошото си лице в пълнота.
60
0
 
1
 
! Отговори
Доньо Пънт преди 6 години
До ВасилевМежду двете страни обиди не е имало бъркаш ги с нашите далавераджии в парламента..
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, немците построиха Северен Поток по времето на Агент Шрьодер и сега плащат еФтин газ, но Германия е голяма и влиятелна страна, която може да се предпази от руските шмекерлъци, а малка и бедна България какво може да направи? Най-много да стане втора Украйна. Руснаците са опасни люде
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със всеки трябва да се има едно наум. Не само с Путин. Работата е там, че неговите икономически интереси съвпадаха с българските, но някой демократично подпря българските политици и те предпочетоха личния си финансов интерес пред държавния и републиканския. Да наричаш душманин шефа на държавата, чиито проекти в 80% хранят държавата ти все още и който ти даде хляба в ръцете, ама ти не го взе, си е мноого неумно. Направо си е украинско. Евроатлантическо някакси. Звучиш като умерен евроатлант ;)
57
1
 
2
 
! Отговори
до 60 от славянин преди 6 години
''Спокойно'', руският народ повече няма да избере нов Белязан и ново Пиянде начело на държавата си, той отлично помни ''спокойствието и просперитета'' си при тези двамата! Първо се образовай повече, после мисли повече, и чак след тези две неща пиши!