Путин: Сътрудничеството с Турция е високо!

С много други страни се работи по-трудно, смята руският президент
23 юни 2017 20:27,
169
Путин: Сътрудничеството с Турция е високо!
Снимка: Reuters, архив

Нивото на сътрудничеството на Русия с Турция е по-високо, отколкото с други страни. Това е заявил днес руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган от борда на строителния кораб "Пайъниъринг спирит" (Pioneering Spirit), който полага тръбите за газопровода "Турски поток", предаде ТАСС.

С Турция проектите ни се развиват така, както не се развиват с много други партньори. За неща, по които с други са ни нужни години за различни административни съгласувания, с Турция са ни необходими само няколко месеца. Това безусловно става в резултат от вашата непосредствена лична подкрепа, е казал руският президент на Ердоган, цитира БТА.

Путин е припомнил, че споразумението за строителство на "Турски поток" е било подписано едва през есента на 2016 г. и "само малко повече от седем месеца по-късно работата вече е започната".

Отбелязвайки добрия напредък по проекта "Турски поток", Путин подчерта, че все пак предстои да бъдат съгласувани още няколко въпроса - точката на излизане на съоръжението на турска територия и за спазване на екологичната безопасност.

Русия е готова да подава газ през Турция до Южна и Югоизточна Европа, отбеляза Путин.

Руският президент също така изрази увереност, че Москва и Анкара ще успеят да спазят планираните срокове за строителство на турската АЕЦ "Аккую".

Русия и Турция подписаха през 2010 г. междуправителствено споразумение за сътрудничество при строителството и експлоатацията на ядрената централа, припомня ТАСС. Очаква се тя да получи основния си лиценз през 2018 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цанков камък е излязъл над 1 милярд лева и е с 80 мегавата мощност(8 долара на ват). Първоначално Беленещеше да излезе под 5 Милярда долара за 2 гигавата мощност(2.5 долара.ват). Хората ти предложиха бизнес на супердалавера, ама тогава щеше да си конкурентен на европата. Та за това европата подкупи политичетата ти за да си стоиш беден, гладен, болен и без достойнство.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега какво?Като се скарат пак догодина, ще има построен половин газопровод до средата на Черно море. Типично за руското строителство :)
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимник 57САЩ ако бяха избрали Хилъри отиваха към фалит, но Тръмп е умен държавник колкото и да го плюят и може и да стабилизира икономически САЩ. А санкциите не са срещу Руския народ или Русия а само срещу кликата от олигарски и върхушката блидка до Путин!!! Кога ще разберете най-накрая?
53
0
 
2
 
! Отговори
до 57 от славянин преди 6 години
Путин си върти бизнеса както задокеанските ти *** си го въртят със саудитите!
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 54Пич, не ме наричай оли ако обичаш. Аз обиждам ли те? Харесвам Руския народ, но с Путин винаги трябва да се има едно на ум. Много добре знаеш, че газопроводите са заробващи проекти и геополитическо оръжие на Путин с цел контрол. Не защитавам Американците или еврогейовете, даже още по-малко ги харесвам, но така стоят нещата. Мисли малко г-н Интелигентен, не всичко е манджа.
51
5
 
2
 
! Отговори
до 56 от славянин преди 6 години
ЕС без руските енергоресурси е загинал, а руската икономика мина най-трудния си период, колкото и да ти е тъжно от факта!! Между другото - накъде върви националният дълг над задокеанския свинарник!? Май само нагоре!?
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южен поток, АЕЦ Белене и Бургас - Александропулис ги спряха Маккейн и Меркел. Маккейн заплаши правителството, а Меркел обеща 20 Милярда евро за усвояване от приятелските фирми на Бокйо до 2020 година, което си е много пара, като се има в предвид, че към тях ще се добавят и пари на българския данъкоплатец... Само от тези 3 проекта за 10 години щехме да имаме 4 пъти повече магистрали отколкото за времето на цялата "демокрация".
49
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единия от тези, дето наричаш душмани, ти предложи да му трафикираш петрола и газа срещу комисиоона - нещо за което украйна, германия, полша, литва, латвия и естония, САЩ, беларусия и т.н. ще се избият. Нещо, за което се свалят правителства и се правят войни. Предложи ти го на тепсия, та се наложи меркелица да ти осигурява 20 МИЛЯДРА до 2020 година та да мотивира корумпетата, наложи се да идва някъв американец да заплашва правителството ти... И какъв душманин ти е той, ако смея да попитам? ОЛИ;))
48
0
 
6
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До професор, Южен Поток реално го спря Маккейн! Да, тогава все още Орешарски беше на "власт"! Това, обаче само показва, че е абсолютно без значение кой ще има мнозинство в парламента в България! Реално важните за страната ни решения се вземат отвъд океана!
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На цената на едно свалено СУ за 2 милиона турчетата си прецакаха икономиката и регионалната политика. Сега за да оцелеят икономически трябва да слушкат чичко Путин, защото на турчетата леля Меркел няма да им отпусне парички за магистрали...Напрактика сваленото СУ помогна на Русия да си оправи икономическите и политическите претенции в региона. Даде им предтекст да покажат на какво са способни икономически ;)))
46
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето ги нашите душмани! Естествено предпочитам Владимир Владимирович пред Ислямиста Ердо.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до василевние също загиваме без свежи ИНВЕСТИЦИИ като всяка жена. ако мъжът й не бачка .а виси само на=интернет-почасово заплащане. сиреч като теб-Колега
44
2
 
4
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Орешарски спря Южен Поток. Той е виновен. Не Бойко.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия без свежи капитали загива"Василев, случайно да си чул, че само за началото на тази година стокооборота на Русия и САЩ се е увеличил с 37%? А на Русия със ЕС 31%, а на Русия с Китай 24%? За какво са ти свежи капитали, като генерираш свежи печалби? Не, че и капиталите пречат, но едва ли помагат твърде много ако ги инвестираш в магистрали вместо в потоци...
42
2
 
12
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
Путин каза, че Русия няма да работи повече със страни без собствен суверенитет! Това, че нямаме собствен суверенитет, се видя пределно ясно! Дойде онзи дъртак отвъд океана и се разпореди да се преустанови реализацията на проекта "Южен Поток", което беше незабавно изпълнено! Защо не отиде същия този да се разпореди на Ердоган да преустанови реализацията на "Турски поток"? Ще отиде, ама друг път! Въпреки, че е мюсюлманска, Турция е страна със собствен суверенитет!
41
6
 
7
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Краставите магарета през девет баира се надушват. Бойко е велик Държавник. Путин е джудже, Ердоган диктатор. Мачкай Бойко комунистите!
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-лицемерния съюз в историята,дори този с Хитлериска Германия бледнее пред него,и един ще е прецакан,да видим кой ще е?
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37 А пък ядрен Пакистан е верно куче на САЩ,и кучето слуша господаря си,а не Турция!
38
5
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Какви *** са нашите политици! Направо мижитурки. Вместо да имаме постоянен приход в хазната, по-евтина газ и сигурност, нашите главанаци предоставиха на турците възможността да ни диктуват условия и цени на газта. ГЕРБ ощети целия български народ и го остави до счупено корито с пръст в уста. ГЕРБ са некадърна пасмина, която час по скоро трябва да бъде изгонна.
37
2
 
5
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
и в двете страни държавните институции са формалност...и двете държави са "one man show"..разбира се че така е по лесно...