Започва празникът на мюсюлманите Рамазан байрам

Наричат го още Шекер байрам и ще продължи до 28 юни
25 юни 2017 09:37,
212
Започва празникът на мюсюлманите Рамазан байрам
Снимка: архив "Булфото"

Днес започва големият мюсюлмански празник Рамазан байрам, наричан още Шекер байрам. Той ще продължи до 28-ми юни.

Рамазан байрам е един от двата най-големи празника в исляма.Той се празнува тържествено в Турция и в повечето мюсюлмански страни. Празникът се отбелязва и от мюсюлманите в България.

Тази сутрин в южната ни съседка ще има празнични молитви намаз във всичките 86 хиляди джамии на страната, информира БНР.

Президентът Реджеп Ердоган публикува празнично послание, в което акцентира на единството на Турция и декларира, че срещу нея се били залагали множество капани, в които обаче тя няма да падне.

Ердоган уточнява, че капаните са игри в Ирак и Сирия, сценарии за кризи в региона, чиято цел е разпокъсването на Турция.

През четирите дни на Рамазан байрам преминаването по магистралите и мостовете в Турция ще бъде безплатно.
Градският транспорт в Истанбул също ще превозва без пари пътниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
10
 
! Отговори
Бей Гиби преди 6 години
Християнството е най-голямата религия в света и продължава да расте. Ислямът расте с по-голяма скорост благдарение на висока раждаемост, но това видно намалява с времето. След около 10-15 години раждаемоста им ще е като на останалата част на света и тогава ще трябва да разчитат на конверти за да растат по-бързо, а там губят битката с много.Африка е била с мнозинство мюсюлмани през 1900те а сега мнозинството е християнско и тенденцията е това да се запази и разшири.Тези които намаляват са невярващите и тяхната пропорция ще намалява все повече понеже на запад консервативните християни също и
20
19
 
7
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Честит празник на мюсюлманите както и пазителя на България , Негово Величество Султан Ердоган!Покланям се от името на Българския Народ пред Великия Султан!
19
9
 
2
 
! Отговори
Муслим преди 6 години
А ще има ли "заря" някъде по Европата по случай празника?
18
6
 
9
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Горди Българино 15 Погледни в каква държава живееш и реши има ли причина да си Горд?
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме на гей-парад това е дискриминаия срещу нас гейовете мохамедани вън мюсюлманите от БГ.
16
10
 
13
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До 14 ЛибеалХич и не ни интересува, колко деца имате. Проблема си е ваш. Имайте, колкото искате, но си стойте в държавите. Никой не ви иска и това, че се самонатрисате в нашите християнски държави рано или късно ще ескалира конфликт. Никой нищо не иска от вас просто си стойте там във вашите държави и всичко ще е наред. А това, че "На едрия бизнес му е нужна свежа работна сила и жизнено общество" е пълна лъжа. С развитието на технологиите все по-малко хора ще са необходими. Не ни трябвате.
15
22
 
15
 
! Отговори
Либерал преди 6 години
До Горд БългаринБългария християнска земя? Тук в продължение на 600 години исляма е бил основна религия. Към днешна дата в България живеят над един милион мюсюлмани и този брой ще продължава да расте, докато в същото време броя на белите лигльовци и интернет войни ще намалява. България е най-мюсюлманската страна в ЕС, като процент от населението. Не го забравяй. А това че няма да помогнеш на човек в нужда доказва твърдението ми, че си бял ***.
14
20
 
6
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До 14Май се опитваш да ме провокираш , а мюсли? Не ми пука за такива като теб. Вие не сте желани на НАШАТА ХРИСТИЯНСКА ЗЕМЯ, каквито и глупости да говорят нашите политици. Важното е, че хората не ви имат за нищо, а щом не уважавате водата пожелавам на всички ислямисти като теб водата да изчезне от земите ви и никога повече да не я видите, за да я оцените, но студени. Ако видя някой на пътя, който има нужда от помощ дори да умира и разбера, че си мюсли ще те изоставя с удоволствие.
13
22
 
5
 
! Отговори
Либеал преди 6 години
Не може да вървите срещу природата. Мюсюлманите имат много повече деца от белите лигльовци и интернет войни. Напълно нормално е броя на мюсюлманите да расте, а този на белите *** да намалява. Това има своите предимства. На едрия бизнес му е нужна свежа работна сила и жизнено общество. Исляма ще продължи да расте за сметка на християнството. Някой ден ще стане водеща религия в Европа и в това няма нищо срамно или скандално. Това да не е Нацистка Гермнания?
12
25
 
2
 
! Отговори
Българин-евроатлант преди 6 години
Честито на всички мюсюлмани, идвайте повече в Европа! Исляма е една от авраамическите религии, тоест това е братска на християнската религия.
11
16
 
13
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
Не ми дреме за исляма, както на тях не им пука за нас. Исляма не е религията на ХРИСТИЯНСКА БЪЛГАРИЯ. Те не са като нас. Никога не може са се смеси водата с маслото.
10
3
 
1
 
! Отговори
Никога ислям тук преди 6 години
Ъпсурт винаги са ме кефели. Слушам ги от както са се появили, но според мен тази песен им е много слаба и пълна простотия. Не съм против скандалните им текстове даже напротив, защото им се получава някакси много добре и с тях казват много истини, но тази определено не им е от хитовите парчета.
9
8
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До 8 - мия коментаторАнонимнико нещастен....Като срещна твоя измислен бог ще го накарам да Съжалява че е такъв......
8
16
 
13
 
! Отговори
Тюрлю гювеч преди 6 години
Откога пък исляма е религия! Това е войнстваща доктрина налагаща се насилствено. Също като ранното християнство. Последно го отнесоха индианците. Религиозните култове са зло.
7
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ни занимавате с една религия която се оказа ретроградна, агресивна и имаща за цел да се налага със огън и меч? Да си празнуват в Англия, Франция и Белгия. Тези държави отдавна са станали анклави на тази гнъсна и отвратителна религия. Защо не се пише за добрата новина, как сатрапа Ердоган е припаднал по време на молитва? Да беше пукнал и махалото щеше да се върне и отнесе слугите му, които арестуваха хиляди невинни! Дреме ми за този празник, и не само на мен, на милиони християни!
6
14
 
15
 
! Отговори
Ram-a-Van преди 6 години
Празник на лакомията и преяждането.
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, честито!
4
4
 
31
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Много избирателни новини. Искам статия и коментари по темата как Турция спира изучаването на дарвиновата теория на еволюцията, защото видиш ли била 'много сложна'.
3
2
 
5
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 6 години
Все тая брат ;)))
2
2
 
36
 
! Отговори
Йозо преди 6 години
За Байряма добре, ама нас какво ни интересува какво е казал Ердоган. Айде Байрамъмъз мубарек олсун!