Сърбия разчита на руска помощ за газопровод от България?

Александър Вучич предвижда: Сърбия може да печели до ?150 млн.!
2 юли 2017 21:36,
46
Сърбия разчита на руска помощ за газопровод от България?
Снимка: архив Reuters

Сръбският президент Александър Вучич заяви по време на интервю пред руската агенция РИА Новости, че Русия може да окаже помощ на Сърбия при строителството на нов транзитен газопровод от границата с България, който да позволи на Белград да заработи от 100 до 150 млн. евро годишно.

Още по темата

"На границата с България трябва да построим приемащ газопровод - сами или с руска помощ. По този начин на границата ще получаваме 9,8 млрд. кубични метра газ. От нас ще преминат разклонения към Република Сръбска, Босна и Херцеговина, Прищина и Хърватия. Ще получаваме транзитна такса", заяви Вучич, цитиран от "Фокус".

Според него този план може да бъде реализиран в случай на успешно строителство на газов хъб в България.

"Когато те (българите) създадат този възел някъде на пътя към Варна, газът ще потече към София, а от там към Сърбия", поясни сръбският президент.

Според него "с новия проект Сърбия би могла да печели от 100 до 150 млн. евро годишно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътят пред Балканите е само един - Обединена православна федерация между Гърция, Сърбия, България и Македония, която да даде мощен отпор на враговете им и на тълпите от ислямски мигранти! При всеки друг случай и 4 - те държави са изправени пред изключително тежки времена и най-вероятно или ще спрат да съществуват или най-малкото ще съществуват под съвсем друга форма
10
2
 
18
 
! Отговори
балами преди 6 години
Абе лавандулник,те всички дето се нариждат около тръбата се надяват на транзитни такси ,ама чак 150 млн еврака.То за кликата на *** няма да остане нищо,а те разчитат на едничкия газ за да оцелеят още някоя години.
9
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради сърбите може руснаците да докарат 2 тръби до бившия Южен поток. Нашите слабоумни управници се управляват от Брюксел и Вашингтон. Началниците не им дават руски газ да транспортират.
8
2
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 7С какви тръби го правят.Да не са каменинови щото стоманените още пречат на пристанището във Варна
7
11
 
16
 
! Отговори
Терминал 2 преди 6 години
Простите герберистанци не знам дали осъзнават как заради некадърното им правителство и със строежа на Турски поток, всички газопроводи и петролопроводи започнаха да ги заобикалят, и от държава транзитираща газ, България ще стане държава която се моли някой да и даде газ от някъде, на цени много по-високи от сегашните естествено! Но простия народ трябва да си понесе последствията за политиците които си избира
6
4
 
9
 
! Отговори
Васо преди 6 години
До "реалностТа". Те битката при Косово са я почти спечелили, ама предатели ги провалили. В по-ново време пак бяха на косъм от победа, ама руснаците ги предадоха в последния момент. Нямаха късмет Путин да управлява Русия по време на Косовската криза. Освен да си припомниш граматиката трябва и история да почетеш. Сега е лесно чрез Гуглето. Няма нужда от училище.
5
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЩе тръгне и още как. Руски кораби вече строят Турски поток в Черно море, дори Путин даде старт на място официално. В БГ медиите нямаше нито 1 ред написан за това, чудно.
4
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички плачат за помощ от Русия, после й забиват нож. Тия вече не минават.
3
1
 
14
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Тоя Вучич чул ли един еврейски виц. "Двама евреи си говорят как ше правят бизнес с парите на трети евреин. Ама той ни ги е чувал, ни ги е виждал." Та си бълнуваме ние некакъв си газов хъб, па вече прикачвчи се появиха. Нещо като електромер в къща в ромска гето дето от него излизат жици за още десет коптора. Трайчо си загуби службата некога, щото се пече на плаж вместо да преговаря за некакви танкери дето щяха газ да ни докарват. Само дето не бяхме говорили с Турция да ги пуска през Босфора.
2
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква газ няма да мине към Европа от Русия , докато не тръгне Газ от арабите през Сирия към Европа. За сега улицата е задънена. Когато Сирия падне ...Тогава ще се редят картите на газа.
1
5
 
16
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Балкански хоругвиБоко каза хъб ще правим.Ама утре.Сърбите се вързаха за хъба че и 150МЛН спечелиха вечехихиЩе стане ама друг път