Германската полиция потвърди: 18 са жертвите на автобуса факла

В болница остават 30 души, пострадали при инцидента
3 юли 2017 14:01,
10
Германската полиция потвърди: 18 са жертвите на автобуса факла
Снимка: Twitter

В резултат на тежката автобусна катастрофа на магистрала А9 в германската провинция Бавария вероятно са загинали 18 души,  потвърди говорител на полицията, съобщи Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Съдбата на 17 души след инцидента бе неизвестна.

Още по темата

В часовете след трагедията властите се въздържаха от коментар за възможността да има загинали.

Превозното средство бе изцяло изпепелено в резултат на пожар, избухнал след катастрофата, но въпреки това полицията уверяваше, че има "лъч надежда" да има оцелели, които са избягали от мястото на инцидента.

Ранени при произшествието са 30 души, някои от които – тежко. Първоначално бе съобщено за 31 ранени и 17 в неизвестност, но после полицията коригира тези данни.

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел е изразила "голям ужас" от новината за катастрофата на автобус на магистрала в провинция Бавария, в резултат на която вероятно са загинали 18 души. Това заяви говорителят й Щефан Зайберт, предава AFP, цитирана

"Мислите ни са с жертвите и техните семейства, както и с тези на ранените. Надяваме се, че спасените ще се възстановят от получените наранявания", допълни Зайберт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
миро преди 6 години
Това всичко са глупости. Аз съм живял и учил в дуисбург, работил съм там 6 год, и след като се преместих в лайпциг мога да кажа разликата. Тук е много по приятно и всички са готини към българите, не като ония "расови" нацисти дето ни смятат за втора ръка хора, ставащи само за товарни коне. Там сме на едно ниво с бежанците. Източните са много по приятелски настроени към хора от бившия соц блок, защото те самите са като нас.
7
3
 
1
 
! Отговори
пак до 3 преди 6 години
Нещо си объркал трамвая, момче/ момиче, "да съм обърнел внимание на качеството", викаш!? Само да те светна, че работя ката Quality Assurance Manager.
6
4
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Аз съм западняк, имам паспорт от отвъд-океанска страна, НЗ, първа подкрепила и изпратила мобилизационна войска в подкрепа на Великобритания с/у нацистка Германия. Когато им показвам БГ личната карта отношението е нагло, а като им показвам НЗ паспорта (напр., при спиране за проверка на документи в метро-станция в Берлин), се спотайват като гузни мишоци.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мога да потвърдя коментара на Но 2. Живея в германия от доста време. Смея да твърдя че не съм по-различен от средния германец - жилище, коли, децата ходят на училище с успех над среднния, работя в голяма компания, почивка 1 или 2 пъти в годината, говорим езика. Със всички се разбираме. Привидно. По заобиколни пътища обаче разбирам какво мислят и говорят немските ни "приятели" за нас. Отврат. Когато започнах да го усещам, започнах да си връщам - унижавам ги когато мога, а те са си простовати.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1 а бе не четели исказването на Квашневски. Кой са виновни за Сирия "Тия които присъстваха последните 50г. " Те да приберат бежанците. Разберасе и Русия. А *** нещо не ги прибира.
3
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
струва ми се че и ти си с комплекси. Като искаш да минеш за западняк старай се така да работиш и живееш.Обърни внимание на качеството
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Били са от Саксония, бившата ГДР. Източно-германците са много мръсноПлеме. Имат комплекси за малоценност от западно-германците и си го избиват на българи и румънци, лично съм го изпитал това. Затова никаква жал към тях, същото важи и за западно-германците. Да ***, нацистите му неедни!
1
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Сирия жертвите на Запада за 6 години са 300 000.