Шойбле: Ердоган излага на опасност отношенията с Германия!

Не може да ни изнудват, заяви германският министър на финансите
24 юли 2017 22:10,
179
Шойбле: Ердоган излага на опасност отношенията с Германия!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган излага на опасност изключително важните и вековни отношения с Германия, заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле, цитиран от Ройтерс.

Той излага на опасност вековно партньорство, каза Шойбле в интервю за германския в. "Билд", публикувано днес.

Това е драматично, тъй като наистина много неща ни свързват. Но ние не може да позволим да ни изнудват, отбеляза той.

В последно време дипломатическите отношения между Берлин и Анкара се влошиха заради задържането на германски граждани в Турция и поради отказа на турските власти да разрешат на германски депутати да посетят германски военни в бази в Турция, пише БТА.

Междувременно лидерът на парламентарната група на Християндемократическата партия Фолкер Каудер заяви, че поведението на Турция е "неприемливо" и че дълг на Германия е да пази гражданите си и компаниите си, но също така желае да бъдат запазени отношенията (с Анкара).

Безпокои ме фактът, че имаме страна членка на НАТО, която забранява посещения на друга страна членка на алианса, каза Каудер пред държавната телевизия А Ер Де.

"Това е нетърпима ситуация и ние ясно трябва да кажем на Турция: Не така", заяви Каудер.

На въпрос дали може да бъдат продължени преговорите с Турция за членство в ЕС или преговорите за разширяване на митническия съюз (между Турция и ЕС), Каудер отговори: "И двата въпроса, разбира се, са средства за оказване на натиск върху Турция. Знаем, че Турция има значителни икономически проблеми".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
4
 
! Отговори
До 108 преди 6 години
Целта ти е да останеш цял до 2023 турско м екере
77
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия не е в позиция да коментира Турция как да ръководи страната си, докато в същото време приема терористи, убиващи невинни турски граждани. Има една много точна думичка за държанието на Германия, нарича се "наглост". Да си гледат еврогейтака и да мълчат, че ако Ердо им пусне няколко милиона бежанци ЕС ще се разпадне. Турция така или иначе не иска да бъде в ЕС. Ердоган го каза: "Великобритания излиза, а ние да влизаме, за какво ни е ЕС?" Голям държавник!
76
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е много богата и на БОР...където по нататък ще стане по ценен и от петрола...то точно и заради това ционистите се опитват да разделят Турция...НЯМА ДА СТАНЕ, ЕВЕЛАЛЛАХ! ЦЕЛТА НИ Е 2023!!! Циониския Лозански Договор изтича...:-) :-) :-)
75
2
 
3
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Май Ердоги "малко" се надцени....Няма нищо,"опиянението от успехите" отминава,с известен махмурлук.
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдещето е на Турция. Най-висок процент на млади образовани население. Икономически и демографски напредък. Добра инфраструктура с отлично географско разположение между изтока и запада и севера и юга. Центърът на света. В дългосрочен план с все по-голяма роля.От другата страна застаряваща Германия. Водеща икономика, но с приближаваща демографска катастрофа. Приемът на тарамбуки е опит за отлагане на демосрива, но доколко ще е успешен не е известно. Негативи неминуемо ще има.
73
5
 
5
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Всъщност немските инвестиции в Турция хич не са малко,а оборотът между двете държави е около 40млрд.Солидна сума и не е за пренебрегване от двете страни!Е,за Турция ще е по-голям проблем,разбира се.Видяхме как клекнаха пред опасността да загубят Руския пазар(80млрд. оборот).Така че нещата ще се успокоят и наместят,но позицията на Турция в Европа НИКОГА няма вече да бъде същата като преди.Просто доверието вече го няма,остава само интереса.
72
2
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
По-скоро 10 заминават, пък един чака хахаха!
71
2
 
2
 
! Отговори
До 95 преди 6 години
Само най-фрапантния Мерцедес...не ми се занимава да търся в нета, да ти отговарям на безсмислените въпроси. Вярвам че имаш достатъчно пипи и сам да се справиш, освен ако не ти плащат да не.
70
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво като швабите си изтеглят инвестициите? На тяхно място ще дойдат други. Китайци, индийци, японци, руснаци, американци, малко ли конкуренти има на този свят? Да не е само Германия? Плашите гаргите. Турция вече има по-голямо население от Германия, много по-силна армия, конкурентна икономика, свързва два континента и никога не е била владяна от чужда сила за разлика от немчулята. И ако Ердоган пусне два милиона бежанци към Европа, ЕС ще се разпадне! Вече не сме 19 век и Турция е сила!
69
2
 
2
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До До ЛелеВсъщност,оказва се,че и ро.м.ите си имали държава и съответно има къде да бъдат пратени(хи-хи)!Неотдавна Индия заяви,че признава ро.м.ите за индийци и щяла да защитава интересите им по света!Само не е ясно дали самите тия се имат за индийци?Навремето бяха луди по индийските филми(ако това е белег за принадлежност),ама сега?
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти гледай сеир, ако немците си изтеглят инвестициите от Пуйкия....Един инвеститор си заминава, десет чакат да му вземат мястото. Не е като в ***.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В *** ли очакваш да ги пъхнат....Инвестициите?"Сигурно така си мисли колега...но кой Разумен човек би инвестирал в Република Корупция,която няма с тези индивиди никво бъдеще...:-) :-) :-) :-)
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ти гледай сеир, ако немците си изтеглят инвестициите от Пуйкия."Изброй ми инвестициите на баба Цоцолана...изброй ги?
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти гледай сеир, ако немците си изтеглят инвестициите от Пуйкия....В *** ли очакваш да ги пъхнат....Инвестициите?
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като слушам германският вой ми се струва, че турците са им го намъкнали до макарите рязко.
63
4
 
2
 
! Отговори
До 91 преди 6 години
Ти гледай сеир, ако немците си изтеглят инвестициите от Пуйкия.
62
2
 
9
 
! Отговори
До Леле преди 6 години
Половината в Германия са кюрди...стига само турците да искат да се върнат и да си изтеглят парите от немските банки:-) :-) и пенсионерската германия, ще трябва да намали пенсиите:-) :-) :-)
61
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комшиите са бръкнали да не казвам къде на немците :))) Браво комшии, мачкайте ги тези лукави лицемери!! Когато на запад пищят, преведено означава, че сте на прав път!
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А има държави в ЕС които нищо не произвеждат освен *** и миячи на тоалетни.Хахаха
59
3
 
7
 
! Отговори
До Леле преди 6 години
Леле какви велики изявления...:-) :-) :-) Айде и всички евреи в Израел...айде всички българи разпръснати незнам си къде вече в България, айде американци излесте от Сирия и марш в ФАЩ...ромите ъъъъ те за сега нямат държава...една ще и остане от самосебе си...;-)