Мадуро настоява: ЦРУ заговорничи, искат да ме свалят!

Тайните US служби работели за свалянето на президента на Венецуела
25 юли 2017 13:37,
78
Мадуро настоява: ЦРУ заговорничи, искат да ме свалят!
Снимка: архив Reuters

Венецуелският президент Николас Мадуро настоя в понеделник правителствата на САЩ, Мексико и Колумбия да представят обяснения във връзка с предполагаемата им замесеност в заговор за неговото сваляне, подготвян според държавния лидер от ЦРУ, предаде Франс прес.

"Искам президентът (Доналд) Тръмп да разясни нахалните, интервенционистки думи на директора на ЦРУ, който се смята за световно правителство", заяви Мадуро по време на военна церемония, предаде БТА.

Още по темата

Той обвини шефа на ЦРУ Майк Помпео, съобщил по думите на Мадуро, че Вашингтон "работи в пряко сътрудничество с мексиканското правителство и с колумбийското правителство за сваляне на правителството на Венецуела".

Венецуелският външен министър Самуел Монкада публикува в Туитър изявления, направени според него от Помпео по време на интервю в рамките на форум за сигурността в Аспен, Колорадо, на 20 юли.

"Преди две седмици бях в Богота и в Мексико и повдигнах точно тази тема (за политическки преход във Венецуела, бел. АФП) в опит да им помогна да схванат какво биха могли да направят, за да получат по-добри резултати в този кът от света", заявил шефът на ЦРУ според документ, цитиран от Монкада на испански език.

"Настоявам мексиканското правителство и колумбийското правителство да разяснят тези изявления на директора на ЦРУ и да предприемат политически и дипломатически санкции, достойни за това нахалство", каза Мадуро.

Венецуела навлиза в решаваща седмица - опозицията лансира все повече инициативи с цел да блокира насроченото за 30 юли свикване на Конституционно събрание по искане на президента Мадуро.

"В неделя, независимо дали вали, дали гърми или падат светкавици, Конституционното събрание идва по волята на народа", изтъкна президентът социалист, който обвинява САЩ, че финансират протестите срещу неговото правителство с искане за оставката му. От началото им преди близо 4 месеца са убити вече 103 души, хиляди са ранени, а стотици - арестувани, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме по-зле от Венецуела на Мадуро, но го прикриваме. Обиколете страната и ще разберете. В над 15 области средния доход е 2000 евро за година. Колко гласоподаватели са на социални помощи от години и колко "самотни майки" има сред българите от друг произход с цел да се докопат до социални блага? Разликата е, че във Венецуела се борят за суверенитет, а ние го изгубихме, те продават нефт, а ние внасяме всичко. Те са под санкции, а ние част от ЕС и НАТО. И какво от това?
45
2
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До БобиДа ОГРОМНА ГРЕШКА на Мадуро и сие е че не развиха селското стопанство а се концентрираха в строеж на жилища в градовете за бездомните, като мислеха че храни винаги може да си купят от чужбина--------------- Огромна грешка на всеки социалист е да мисли, че може да живее дълго с готовите пари, откраднати от капиталистите. Като цяло е огромна и типична грешка на всеки *** да си мисли, че нещата се решават с куп готови пари. Путин направи абсолютно същата грешка и ще си плаща.
44
0
 
0
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Мадуро и Путин.:)))
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май хората във Венецуела предпочитат ЦРУ пред Мадуро. Нищо чудно - виждали сме социализъм в действие.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизъм в действие - хората няма какво да ядат, но на него му се привиждат империалистически заговори.
41
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
всички преврати в лат америка са плод на сащ кои зарази иемен с холеразабравихте ли чили
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, Мадуро, ти остави заговора, ами я по-добре внимавай да не останеш бе ***---дури, че тогава за кво ти е да си президент, кът няма да можеш да съ "облажиш" с някоя гореща латинос!?
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на ЦРУ. Тоя освен за сваляне май е и за въжето.
38
0
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Ще използвам вашия довод: Нека приемем че думите ви са истина.Защо мислите, че 70% от бюджета отиват за социални помощи?Хубаво помислете.Защото хората нямат пари и няма какво да ядат.Собствените ви думи подкрепят моята теза.
37
2
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Петролът поскъпна над 20 пъти в последните месеци. Пак е най евтин, но хората нямат пари. Храните поскъпват с часове. Вихри се хиперинфлация като в Германия преди ВСВ. Един хляб вечерта струва три пъти повече, отколкото сутринта. Има достатъчно информация в нета. Страната е пред гражданска война. Всичко това са факти. Мадуро е поредният комунистически диктатор, държащ народа си беден и гладен.
36
6
 
6
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 6 години
В....ъв Венецуела от 10-15 години няма и един американец. Испанските специалисти по петрола-инженери, техници, средни работници също напуснаха. Кой му пречи на др. Мадурко? Той самиятси пречи,защото не разбира нито от управление на икономика, нито от соц. контакти.Работил е , като автобусен шофьор.Дребен и неграмотен синдикалист.Дори неговите последователи вече го изоставят.Жалка диктатура на раб. класа от неук човек нач. образование.
35
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 40Ано Умни пак се изказа неподготвен70% от БЮДЖЕТА на ВЕНЕЦУЕЛА е за СОЦ помощи. След като петрола поевтиня 5 пъти мисля нали се сещаш колко по-малко пари са влизали в бюджета и съответно са харчени включително и за Храни. Да ОГРОМНА ГРЕШКА на Мадуро и сие е че не развиха селското стопанство а се концентрираха в строеж на жилища в градовете за бездомните, като мислеха че храни винаги може да си купят от чужбина.А кризата и спекулата почна от сушата 2015 година която удари реколтат
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората няма какво да ядат, той виждал заговори. Социализъм - какво да го правиш. Аман от скапани диктатори.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги става страшно, оставиш ли необразовани довчерашни бедняци да управляват държава. Диктатурата на пролетариата винаги има тъжен край.
32
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 29Ано Умни преди имаше предвидимост в живота на ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА и можеха да планират живота и на Внуците си. Да е сме живели добре но такова нещо каквото е сега го е нямало. Едно погребение в София само се замисли колко струва?И как ще развиваш една държава след като създаваш такива условия че всеки който навърши 19 го съветват да ползва терминал 2."Това е наследство от Комунизъма" - преди 10-15 години може би но сега? 25 години са половината от активния живот на хората .
31
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯСАЩ дадоха по официални техни изказвания 5 милиарда $ за да подпомогнат Украинския Майдан ... Второ за размисъл Мадуро и сие ИЗГОНИХА АМЕРИКАНСКИТЕ КОНЦЕРНИ от Венецуела. около 70% от бюджета е за соц програми и само защото курса на петрола е нисък и за това Мадуро не може да си купи каквото му трябва на световния пазар и хората да не мрънкат. Така че ЦРУ да няма отношение към протестите е все едно да кажеш че земята е плоска.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До защо...Или пък защото има какво да ядат?!?!?
29
5
 
6
 
! Отговори
защо... преди 6 години
...в САЩ няма опити за преврати/цветни революции? Отговор - защото си нямат американско посолство
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за съжаление на Мадуро, няма нужда от ЦРУ - ама като оставиш народ от петронация без тоалетна хартия, *** и ядене, така става
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво показва тази статистика според теб Боби?Че по време на концлагера и руското робство сме се увеличили, а после намалели, като население ли?Ами във всеки смесен ЗАТВОР с картечари по стените е така, докато не паднат стените.То даже много народ остана в затвора, след отварянето на портите, като се има предвид, че бившите надзиратели и директори на затвора, станаха собственици на "хотела" след преобразуването му от затвор.