Румъния забрани на Рогозин да кацне в Молдова

Букурещ не даде въздушен коридор на руския вицепремиер
Обновена: 28 юли 2017 19:06 | 28 юли 2017 18:32,
265
Румъния забрани на Рогозин да кацне в Молдова
Дмитрий Рогозин. Снимка: Reuters

Букурещ е забранил на самолет, на борда на който се намирал руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, да прелети през румънското въздушно пространство на път към Молдова, съобщи Медиафакс.

Информацията, която беше предадена първоначално от молдовски медии, беше потвърдена от румънското външно министерство.

Самолетът, превозващ руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, не е успял да достигне Молдова, тъй като не е получил разрешение да прелети над Румъния, съобщиха източници, цитирани от молдовските медии. Те посочиха, че самолетът бил пренасочен към Минск, след като направил няколко кръга над Унгария.

Рогозин трябваше да пристигне в Молдова, за да участва в района на Приднестровието в събития по повод навършването на 25 години от началото на мироопазващата операция на река Днестър.

На летището в Кишинев го очакваха група протестиращи срещу посещението молдовци, посочва БТА.

След като посещението на руската делегация в Кишинев бе осуетено, вицепремиерът на руското правителство Дмитрий Рогозин в момента се връща в Москва с редовен полет на "Аерофлот" Минск-Москва, предаде ТАСС.

Рогозин заплаши с ответни мерки заради отказа на румънските власти да пропуснат самолета на частната авиокомпания S7, изпълняваща редовен полет до Кишинев, в който беше руската делегация, очаквана в Молдова.

"Румънските власти изложиха на опасност живота на пътниците от редовния полет на S7, на жени и деца. Горивото ни стигна до Минск. Чакайте отговор, гадове", написа в Туитър руският заместник-премиер в Туитър.

Франс прес припомня, че името на Дмитрий Рогозин е в санкционния списък на ЕС, в който фигурират приближени на руския президент Владимир Путин. Наказателната мярка на Евросъюза бе предприета в отговор на руската анексия на Крим през 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Султанът на една много по-силна държава от Румъния направи някои грешки спрямо Русия, и после ходи омърлушен около година. След това сам си занесе главата на поднос със синя ивичка по края на Император Путин! Интересно, никой не се учи от чуждите грешки.......Отиде да го иска за булка и тя му пристана. Вярно, криза се известно време по тоалетните, но накрая склони. За чеиз му донесе паток и централи.
172
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТА исковете за пропуснати ползи от частната авиокомпания срещу Румъния.--------------Компанията е длъжна да се съобразява кого и къде превозва.Няма да получат счупен бан от Румъния.Никой в света няма да се застъпи за този от падък Рогозкин.
171
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ли ще струва газта за Румъния през 2019-та година ? А исковете за пропуснати ползи от частната авиокомпания срещу Румъния. Лошо Седлареску, лошо !...Да натриеш носа на късия- безценно. За другото имаш партньори. Освен това Румъния си добива газ за собствени нужди, не е много, но все е нещо.
170
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро и румънещите нема да има с кво да си варят мамалигата, газът мое да им свърши кат на урките ама тмо мое да им е най малкото.
169
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Охоо, жалката гньида Рогожин се притаила в редовен полет на С7, но румънската разведка не спи. *** дее6а, гад кремълска! Последния път като беше в Кишинев, ги плашеше директно с окупация ако се преориентират към ЕС. Сега го направиха за резил пред цял свят.
168
4
 
10
 
! Отговори
u4en преди 6 години
БРАВО на румънците ! Пичове...имат си президент 50 на 50 румънец-германец ! А ния колко мин.-председатели сме имали 50 на 50 руснаци - БГ....че стигнахме до серГЕЙ -БГ ! Рогозин . нямаш място в цивилизована Европа ! Назад в монголоидната *** !
167
7
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Румъния е велика.Румъния ще измете руските с вини от Приднестровието, а след това и от Крим.Приднестровието и Молдова са румънски земи, заграбени от руснаците.
166
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл наду тръбата ... от двата края ;)Жужелина Кремълска реве пияна в мазите на Кремъл :)
165
3
 
7
 
! Отговори
До Василев преди 6 години
Винагиси прав!Руссия е тоаллеттна. Сибирска.
164
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е нещастно блато.Нищо не могат да направят.Ще хленчат по социалните мрежи и толкоз.Една Лада не могат да сделат, камо ли да сеопълчат на Румъния и НАТО.
163
9
 
8
 
! Отговори
Ето преди 6 години
Румънците не разбират много добре каква глупост направиха.
162
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да върнат Крим и чичката ще може да лети напряко... не мога да разбера какъв му е проблемът.Защо пък не върнат Крим?
161
2
 
4
 
! Отговори
до Василев преди 6 години
Не слушайте какво говори Василев, ще разберете, че е няма смисъл да се губите с него.
160
6
 
6
 
! Отговори
Ето преди 6 години
Русия ще пребъде, дребните слугинажчета ще изчезнат
159
6
 
5
 
! Отговори
еше одинь преди 6 години
руска култ-урааааааааааааааааа
158
8
 
7
 
! Отговори
Още Един преди 6 години
Русия е велика страна с богата история и култура.
157
6
 
7
 
! Отговори
Варварин преди 6 години
Василев нарича варвари хората донесли му освобождението от робството. Василев, варварин си ти.
156
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е икономическо-политически ***.Доказо го самата Русия.Жалко за народа.
155
7
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
След блестящата победа на г-л Колев 1916г .над руССките окупатори На 3.3. 1918г е подписан Брест-Литовския мирен договорС този договор Рускатаимперия губи над 1 милион кв. км. от територията си. Днес тези земи се наричатЛитва, Латвия Естония, Полша, Украйна, МОЛДОВА, Беларус, Грузия, Армения.
154
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е жаллко посмешище. Сама се докара до там. Никога не направиха нещо добро - само убийства и кражби.Затова Русия винаги в била на дъното на човешката цивилизация.И сега са там... както и преди 450 години, когато изгонените от Скандинавия угро-фини, това са руснаците, са натикани в Сибир.Аллкохолици, това са руснаците.