Домовете ковчези в Хонгконг – обида за човечеството?

Вижте в галерията за какво подобие на жилища става въпрос
31 юли 2017 21:34,
58

63-годишен мъж стои в своя дом-ковчег в непосредствена близост до мръсни тоалетни. Плаща 310 долара месечено за помещение, което е грубо с размери 1x2 метра. Март, 2017 г.

Фотографът Кин Чонг отделя от времето си, за да фотографира някои от най-малките жилища в Хонгконг, още познати като "домове ковчези", и хората, прекарващи живота си в тях.

Чонг споделя, че е налице "тъмна страна на бума на имоти в богатия Хонгконг, където стотици хиляди хора са принудени да живеят в части от жилища, домове-кочези и други неадекватни типове жилища, защото не могат да си позволят цените", пише The Independent.

Смята се, че приблизително 200 000 души в Хонгконг живеят в такъв тип "домове", като някои от тях са толкова малки, че човек не може дори нормално да изпъне краката си.

Вижте в галерията за какво подобие на жилища става въпрос.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ви бърка вас къде живеят японците? Вземете си оправете държавата си ,спрете да избирате суджук премиери ,пък после критикувайте. Спрете да гледате чуждата паница .
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те може да са там временно или сезонно.Разговарях с една китайка в Испания,тя лятото продава стока в магазинче в Испания,а останалото време работи в Хонгконг,а семейната им къща е някъде другаде в Китай.
14
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не знам, ама колкото и да е вулгарно, но ако планетата продължава да се плоди с геометрична прогресия(особено в някои държави), в скоро време в тези "домове" и по двама ще живеят.
13
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20И аз това казвам.Вместо Меркел да ни натрапва да приемаме мигранти от онези части на света, където хората са патологично мързеливи, по-добре да внасяме азиатци за онези сфери, в които недостига работна ръка. Дисциплинирани са, работливи са и ако не им дадем постоянно гражданство, а само временно, едва ли ще нарушат демографския ни баланс.
12
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е китайското чудо на което толкова много се възхищават комyнягите.
11
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да идват у нас - даваме им един малък обезлюден град тип Елхово, и ги оставяме на мира. След десет години няма да познаем за какво става въпрос както са свикнали да работят, може да ни удвоят брутния продукт .... по добър матрял са от тези които ни предлага Меркел или ни развъжда Борисов
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години, в документален филм по телевизията показваха такива "жилища", но тогава филмът беше за Япония. И обясниха, че такива "жилища" си наемали несемейните чиновници.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може тия сладкари да дават 600$ за наем на 2 кв.м, вместо да дойдат у нас и да получават по 280 лв. всеки месец!
8
2
 
40
 
! Отговори
До тъпака 6 преди 6 години
Абе ако немаше комунисти всичко щеше да е чудно!=====Ако беше малко по-умен щеше да знаеш, че Хонгконг доскоро беше британска колония.Когато подписваха договора за връщането на Хонгконг през 1997, китайците се задължиха да не пипат нищо там. Затова след връщането на Хонг Конг, китайците формулираха новото си устройство - "Една държава, две системи"Може да се каже, че тези капсули-жилища са благодарение на англо-саксите.
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тея се множат като африканците, но поне живеят по-цивилизовано.
6
7
 
50
 
! Отговори
А в сега в Украйна преди 6 години
Не забравяйте да четете и в съседното издание Инвестор, където има статия как Украйна ще купува въглища от САЩ.Нещо подобно на нас, които не си харесвахме гадните комунистически домати и сега си внасяме такива от Турция с вкус на пластмаса.
5
22
 
11
 
! Отговори
bonto преди 6 години
Сметнете колко хора живеят в такива ковчези и го предпочитат от това да дойдат в България. Явно си превеждат и виждат, че тук няма надежда. Що не прочетете малко та да фалите руските комуналки?Китай - 1,379 милиарда население - 9 597 000 km²РУсия - 144,3 милиона - 17 100 000 km²Да видиме колко се пада на човек от населението и да говорим пак?А, па ка Япония да не говориме те и те ще си направят харакири ако някой дойде да ни упралява.Абе ако немаше комунисти всичко щеше да е чудно!
4
1
 
26
 
! Отговори
До 2: преди 6 години
Най-големите мъчения преж 2-та световна война са извършвани именно от тази раса, за която пишеш неподготвен. Жестокост, която трудно се описва.От китайските военнопленници най-лесната смърт е била да се завържат 20 човека клекнали в две редици. Двама японеца, по произход самураи си правели състезание кой ще отсече първи главите на неговата редичка с меча си.
3
6
 
24
 
! Отговори
Юруш на бананите преди 6 години
Според статията, наема за жилище 1-2м е $311, което по курса на деня е 512 лева. Както гледам щастливите наематели ядат всеки ден банани и са обути с дънки. Българинът е най-големият наивник на планетата (може би укрите ни изпреварват). Тука за жълтите пишат хора, които никога не са виждали жълти. Жълтите няма да ти крещят Аллах Абкар и да те колят, те го вършат по-прецизно, на първо място мениджър или началник жълт наема само жълти за хубавите длъжности.
2
0
 
26
 
! Отговори
криста преди 6 години
Кой преди не много време беше написал статия , с която се осмиваха руските комуналки ???
1
9
 
38
 
! Отговори
Бъдещето на всички преди 6 години
Нали пияндурниците коментиращи в този сайт искат да дойдат китайците и японците и да ни "управят". Ето за такова оправяне става въпрос. След "мракобесния" социализъм дойдоха бананите с две алтернативи за българина:-пушечно месо за бъдеща война с Русия за да може като *** САЩ да грабят руските ресурси-poби, живеещи в такива капсули като катъри без история. Като става въпрос за "честните и трудолюбиви" японци питайте Перу за най-корумпирания президент в тяхната история, етнически японец.