Криза след криза в отношенията между САЩ и Русия. Докога?

Ще изгони ли Путин всички тези дипломати? По-скоро не
31 юли 2017 09:15,
111
Криза след криза в отношенията между САЩ и Русия. Докога?
Снимка: архив, Reuters

Русия предприе ответни действия срещу новите американски санкции, нареждайки на 755 американски дипломати да си тръгнат - решение, което ще предизвика нова криза в отношенията между двете страни, пише в. "Индипендънт".

Вестникът отбелязва, че това се е случило само дни след като и двете камари на Конгреса на САЩ почти единодушно са гласували за затягане на съществуващите санкции срещу Москва.

Още по темата
В. "Дейли телеграф" коментира, че в интервюто си, в което обяви мярката на Москва по отношение на дипломатите, руският президент Владимир Путин е казал в прав текст, че страната му е в състояние да вдигне още повече залога със САЩ, макар да е изразил надежда, че това няма да е необходимо.

Вестниците "Ню Йорк таймс" и "Файненшъл таймс" отбелязват, че с решението на Москва напрежението в двустранните отношения нараства. "Ню Йорк таймс" също така оприличава обявената от руска страна мярка на сюжет от Студената война.

В. "Вашингтон пост" пише, че решението на руския президент е най-голямото принудително намаляване на персонал на посолство от 1917 г., както и че то представлява драстична ескалация в ответните действия на Кремъл срещу американските санкции. Вестникът посочва също, че, както изглежда, обявената от Москва мярка загатва за това, че тя е изоставила надеждите си за по-добри отношения със САЩ при управлението на Доналд Тръмп.

В. "Уолстрийт джърнъл" коментира, че след приемането от Конгреса на новия законопроект за санкциите срещу Русия, Северна Корея и Иран отношенията Москва-Вашингтон са се обтегнали още повече.

В. "Гардиън" пише, че броят на американските дипломати, които ще трябва да напуснат Русия, всъщност вероятно ще е доста по-малък от посочената от Путин бройка от 755 души. Изданието се позовава в тази си прогноза на свои изчисления, направени въз основа на данни от 2013 г. за числеността на заетите в посолството на САЩ в Русия и генералните им консулства там.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Орбан гневно:Самият ЕС е проект на ЦРУ.Виждат се резултатите....
62
4
 
10
 
! Отговори
Орбан гневно: преди 6 години
Евробюрократите на Сорос убиват народите на Европа.Да изметем сащ и лидерите на ес.Те се ръководят от агента на цру сорос и искат да ликвидират християнска Европа.Защото не се търпи безконечно.Водени от своите икономически интереси,европейските държави въпреки огромният американски натиск ще се съюзят с Русия.А това е най-страшният сън за янките...
61
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Остатъкът от Украйна чака за НАТО и ЕС. Излъгаха ги.
60
8
 
10
 
! Отговори
Далновиден преди 6 години
Хм,това нищо не е!По-интересно ще стане,когато Путин предупреди руснаците в САЩ(около 3млн.) да продават и да си търсят по-безопасно местожителство.Това ще означава,че Статус-ите са на позиция.
59
10
 
10
 
! Отговори
Dedoviq преди 6 години
А няма ли кой да наложи санкции на ония кравари зад океана? Тяхната наглост и безочие са прословути, но вече минават всякакви граници. Те хората по света трева пасат и доматите с колците ги ядат. Сякаш не ги знаят какви са.
58
13
 
13
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
Путин е пътник! Руснаците вече не желаят Путин и Медведев да се МЕНКАТ и да правят народа на БАЛАМИ!
57
4
 
13
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Много го бива Путин в асиметричните мерки!А сега ще се погрижи и за американския данъкоплатец-то ег.ати раздутия щат в американското посолство!(хи-хи)
56
10
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До до чичо Калеко ;) ...... Ако България го е докарала дотам, че да чака да се храни от рушки енергийни проекти толкова по-зле за нея...Досега не съм чул *** да храни българин, виж обратното го правехме цели 45 години, срещу рушкия военен скрап им пращахме вагони с кисели краставички и много други огурцы...Последния път "братушките" ни нахраниха с "Трапа Белене", милиардите от който още държат влага и на българските пенсионери, и на българските учители, и на българските полицаи, и так длее...
55
6
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
А,няма страшно-войната САЩ-Русия ще свърши след 3-4 години,когато американците разберат,че не могат да я унищожат.Тогава и Китай ще е недосегаем,а той е истинския проблем на Америка.Идеята да подчинят Китай,след елиминирането на Русия беше добра(за тях),но закъсня много във времето(над 10г).Руснаците усилиха военната си мощ,а Китай изпревари икономически САЩ и на практика ги държи в ръцете си.
54
12
 
10
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Герчо с тамбурата -Начело на парада кой кораб беше??? Сигурно димящата гемия Кузя...Той им е най-модерния...
53
14
 
10
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
До Анонимен 2 Гледахте ли парада на Балтийския руски флот? Путин е Велик!
52
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клинтън се намеси тайно в избора на Путин за президент и Путин й го върна (доста е злопаметен). Така че сега са квит. Но американците не могат да се примирят че някой може да действа безскруполно като тях, направо са бесни че Путин им го тури с избора на Тръмп.
51
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия има почти 3 пъти повече американски дипломати отколкото руски в Щатите. Путин използва ситуацията да им изравни бройката. На мен лично ми изглежда честно и без да съм фен на руснаците.
50
10
 
10
 
! Отговори
Путларах Акба преди 6 години
навярно" изгонените " дипломати празнуват че са се отървали от своето заточение....:)))))))))Всичко живо бяга далече от противното жуже...:)))) жена му,дъщерите му ....даже и животните(Паника в Москва заради тигъра на президента, избягал в КитайПаника в Москва и в Кремъл заради тигъра на Владимир Путин, предизвика бурни реакции в мрежата. Оказа се, че дивият домашен любимец на руския президент е минал границите на Русия и се е оказал чак в Китай.) :D
49
5
 
16
 
! Отговори
гришо преди 6 години
Защо тези американци си врат гагата навсякъде по света. Не съм фен на вуснаците, но си мисля, че в случая те си пазят интересите, което е нормално. Жалко, че Европа е със събути *** и няма собствена политика. Руснаците ще се оправят, те са преживели много по-страшни изпитания, но ако заставят Европа да купува скъп американски газ, тогава за какви ценности говорим
48
2
 
20
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Разбира се, че американците са прави да подозират руснаците - така като бяха сигурни, че ирак е пълен с оръжия за масово поразяване! Тези ненормалници отнеха над 1 200 000 живота там, какво ли ни чака сега???
47
8
 
6
 
! Отговори
ЕВРОПА НАД ВСИЧКО! преди 6 години
БОГ ДА ПАЗИ АМЕРИКА....и СВОБОДАТА В БЪЛГАРИЯ!/...а , Аллах---ЕРДОГАН-СУЛТАН!/
46
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците са световен хегемон. Това е неприятната истина за рушкофилите.
45
3
 
19
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Американците вече не могат да диктуват нещата в света. Неминуемо ще си намерят майстора или майсторите.
44
22
 
7
 
! Отговори
Сульо, Пульо, Атанас преди 6 години
Най-хубавото в тая цялата гео-политическа история: ние този път не сме в кофти половината, където граничтите огради са обърнати навътре и пазят(и убиват) да не се излиза. За тези, които ще кажат, че не е вярно: мога да ви разкажа за съседа ми (избягал 60те, сега австралийски пенсионер тук), как са стреляли по него български граничари докато е бягал от НАРОДНА Република България.А Путин най-накрая да го забрани целия Интернет, да вкара изходни визи за цял свят и да плиключва с театъра си.