Криза след криза в отношенията между САЩ и Русия. Докога?

Ще изгони ли Путин всички тези дипломати? По-скоро не
31 юли 2017 09:15,
111
Криза след криза в отношенията между САЩ и Русия. Докога?
Снимка: архив, Reuters

Русия предприе ответни действия срещу новите американски санкции, нареждайки на 755 американски дипломати да си тръгнат - решение, което ще предизвика нова криза в отношенията между двете страни, пише в. "Индипендънт".

Вестникът отбелязва, че това се е случило само дни след като и двете камари на Конгреса на САЩ почти единодушно са гласували за затягане на съществуващите санкции срещу Москва.

Още по темата
В. "Дейли телеграф" коментира, че в интервюто си, в което обяви мярката на Москва по отношение на дипломатите, руският президент Владимир Путин е казал в прав текст, че страната му е в състояние да вдигне още повече залога със САЩ, макар да е изразил надежда, че това няма да е необходимо.

Вестниците "Ню Йорк таймс" и "Файненшъл таймс" отбелязват, че с решението на Москва напрежението в двустранните отношения нараства. "Ню Йорк таймс" също така оприличава обявената от руска страна мярка на сюжет от Студената война.

В. "Вашингтон пост" пише, че решението на руския президент е най-голямото принудително намаляване на персонал на посолство от 1917 г., както и че то представлява драстична ескалация в ответните действия на Кремъл срещу американските санкции. Вестникът посочва също, че, както изглежда, обявената от Москва мярка загатва за това, че тя е изоставила надеждите си за по-добри отношения със САЩ при управлението на Доналд Тръмп.

В. "Уолстрийт джърнъл" коментира, че след приемането от Конгреса на новия законопроект за санкциите срещу Русия, Северна Корея и Иран отношенията Москва-Вашингтон са се обтегнали още повече.

В. "Гардиън" пише, че броят на американските дипломати, които ще трябва да напуснат Русия, всъщност вероятно ще е доста по-малък от посочената от Путин бройка от 755 души. Изданието се позовава в тази си прогноза на свои изчисления, направени въз основа на данни от 2013 г. за числеността на заетите в посолството на САЩ в Русия и генералните им консулства там.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия и сащ са убийците на България. Който ги хвали е анти българин.
42
28
 
9
 
! Отговори
просто е преди 6 години
джуджето да върне Крим на Украйна и окрадените милиарди на народа си тогава може и да се получи диалог
41
12
 
27
 
! Отговори
К преди 6 години
ДОЛНОКАЧЕСТВЕНИ ХРАНИ, КОКАин КОЛА, Б. О. К. Л. У. К. ХРАНИ, ЗАВЕДЕНИЯ ЗА МНОГО БЪРЗО ХРАНЕНЕ - МАКДОНАЛД, БУРГЕРКИНГ,ВОЕННИ БАЗИ, ОРЪЖИЕ, ИЗТРЕБИТЕЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КУПЕНИ ОТ САЩ, СОРОС; НАЛОЖЕНИ (С ПАРИ ИЛИ С НА-СИ-ЛИЕ) АМЕРИКАНСКИ" ЦЕННОСТИ"
40
12
 
28
 
! Отговори
Просто е преди 6 години
Има САЩ има криза и войни,мяма САЩ няма кръв и терористи...
39
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Криза, защото на говедовъдите не им харесва да гледат руски бази в Сирия и Средиземно море...
38
20
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Докога ли? Ами, докато милиционери от КГБ държат властта в Матушката. Не е сложно. :)
37
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35"ЗАРАДИ ПОСЛЕДНИТЕ САНКЦИИ КОИТО САЩ НАЛОЖИ НА РУСИЯ МНОГО ЕВРОПЕЙСКИ ЛИДЕРИ СКОЧИХА ,ЗАЩОТО СПОРЕД ТЯХ ТЕЗИ САНКЦИИ НЕ ЗАСЯГАТ ТОЛКОВА РУСИЯ,КОЛКОТО ИКОНОМИКАТА НА ЕВРОПА"Първо никой не е скочил и второ роптаят само тия европейски чиновници и политици на които Москва им пълнеше джобовете.
36
27
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Американските и европейските санкции срещу раССия ще се отразят неминуемо на затихващата и бензинова икономика, и най-вече ще засегнат интересите на рушките олигарси от обкръжението на товарищ путин. Докато "контрасанкциите" на товарищ путин, ще направят щастливи много американски дипломати, които ще прекратят престоя си в РАША. Открай време сред чуждестранните дипломатически мисии акредитирани в маскава, се носи слухът че престоят им там, ги кара да страдат от диария и депресия ...... !!!
35
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ МЕЧТАЯТ ДА СА СВЕТОВЕН ГОСПОДАР СЕЯТ ВОЙНИ, САНКЦИИ, ПОЗОР И ЗЛИНИ. НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА РАЗПОЛАГАТ ВОЕННИ БАЗИ. НАДЯВАМ СЕ ЧЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ СКОРО ЩЕ СЕ СЪБУДЯТ И ЩЕ СПРЪТ ДА НИ ПРОДАВАТ, И ЩЕ СПРЪТ ДА ПОДКРЕПЯТ ДИКТАТУРАТА САЩ
34
5
 
17
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
бойкот на кока кола...води до стерилитет...бойкот на мак доналд...и генно модифицираните храни....да се забрани на американските компании да изнасят спечеленото в Русия...или ако се изнася не повече от 30% останалото да се реинвестира...
33
10
 
15
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Грузия и Украйна нападнаха първи.Също като навремето Финландия.
32
3
 
21
 
! Отговори
А дали?! преди 6 години
До НострадамусИли реалистичен вариянт: Докато краварите не разберат че са просто кравари!
31
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАРАДИ ПОСЛЕДНИТЕ САНКЦИИ КОИТО САЩ НАЛОЖИ НА РУСИЯ МНОГО ЕВРОПЕЙСКИ ЛИДЕРИ СКОЧИХА ,ЗАЩОТО СПОРЕД ТЯХ ТЕЗИ САНКЦИИ НЕ ЗАСЯГАТ ТОЛКОВА РУСИЯ,КОЛКОТО ИКОНОМИКАТА НА ЕВРОПА,ЗАТОВА ОТ ГЕРМАНИЯ,АВСТРИЯ,ИТАЛИЯ ,ИСПАНИЯ И ФРАНЦИЯ ВЕЧЕ ОБЯВИХА,ЧЕ ТЕЗИ СТРАНИ НЯМА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НОВИТЕ САНКЦИИ НА ЩАТИТЕ,ЗАТОТО ТЕ ЗАСЯГАЛИ НАЙ МНОГО ГОЛЕМИ ЕВРОПЕЙСКИ КОМПАНИИ./ТОЛКОВА ЗА (НЕПОКЛАТИМИЯ) ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ(СЪЮЗ),АМА СЪЮЗИТЕ СВЪРШВАТ ТАМ КЪДЕ ЗАПОЧВАТ ПАРИТЕ И ИНТЕРЕСА.
30
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай може да се нарече голяма и мощна държава, но *** е икономическо джудже. Във военно отношение само няколкото ядрени ракети ги спасяват.
29
4
 
27
 
! Отговори
ТЕ ВИ НОВО ПЕТ! преди 6 години
СЪВЕТНИЦИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ ТРЪМП В ТЯСНО СЪТРУДНИЧЕСТВО С КОНГРЕСА НА ЩАТИТЕ РАБОТЯТ УСИЛЕНО ПО ИЗГОТВЯНЕТО НА ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ С КОИТО КИТАЙ ДА БЪДЕ НАКАЗАН.ПИШЕ АГЕНЦИЯ ФОКУС ЦИТИРАЙКИ АМЕРИКАНСКИТЕ СРЕДСТВА ЗА ИНФОРМАЦИЯ./ ТАЗИ НОВИНА ДОКАЗВА ПРИКАЗКАТА ,ЧЕ КОГАТО БОГ РЕШИ ДА ПОГУБИ НЯКОЙ ПЪРВО МУ ВЗЕМА АКЪЛА.ИНАЧЕ КАКВО Е ЕДНА АГОНИЗРАЩА ФАЛИРАЛА ИМПЕРИЯ КАТО САЩ ВМЕСТО ДА СИ СЕДНЕ НА *** ДА ТРЪГНЕ ДА СЕ КАРА С ДВЕТЕ НАЙ ГОЛЕМИ И МОЩНИ ДЪРЖАВИ КАКВИТО СА КИТАЙ И РУСИЯ
28
19
 
10
 
! Отговори
Нострадамус преди 6 години
Криза след криза в отношенията между САЩ и Русия. Докога?Докато Русия придобие размерите на Швейцария.
27
19
 
6
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Не може да разбере Жужи какво се иска от него - да спазва международният ред и подписаните договори ! Монголоидният им ген ги води все към кражби и агресия. Нямаха късмет да имат поне още 2-*** последователно ПОЛИТИЦИ като Горбачов. за да се доближат до цивилизацията ! А сега Раша лети към СССР-вече е 14-та икономика. Всеки .който може-бяга от *** .Извън Москва и С.П. са в 18-век ! Както беше казал един полит. защо толкова се занимават с тях -отг.....защото са Г.Волта с ядрено оръжие !
26
4
 
12
 
! Отговори
Просто преди 6 години
Криза след криза в отношенията между САЩ и Русия. Докога?ДОКАТО краварите не разберат че има и други нации, ценнсти и интереси освен техните!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те кризите си ги измислят едни хора. Последната криза не падна от Марс, а от точно определени хора в Конгреса. Измислиха си я, гласуваха си я и си я изпълняват в момента. Даже се хвалиха, че връзват за в бъдеще с тези решения ръцете на Президента...
24
3
 
10
 
! Отговори
Новини ли? преди 6 години
Пропуснали са да напишат за кражбата на дипломатическа собственост от странана на янките, което всъщност толкова ядоса Кремъл.