Москва с мерки срещу декомунизацията на Полша

Санкциите по-скоро няма да са икономически
Обновена: 31 юли 2017 10:36 | 31 юли 2017 10:15,
210
Москва с мерки срещу декомунизацията на Полша
Снимка: архив, Reuters

Москва разработва евентуални мерки срещу Варшава заради приетите през юни промени в закона за декомунизация, предвиждащи да бъдат премахнати паметници на съветски воини, пише "Известия".

Руското външно министерство изтъква пред вестника, че федерацията при всяко положение няма да остави без последици недружелюбните според ведомството действия на Варшава. И прогнозира мерки с "асиметричен характер".

Източници от руските дипломатически среди разказват, че се обсъждат няколко варианта: лични санкции срещу полски политици, участвали в изготвянето на законовите промени, икономически мерки за въздействие и активна дейност по всевъзможни международни площадки с цел да се привлече внимание към проблема.

Изданието напомня, че напоследък руски политици приканват в печата за "огледални" мерки спрямо Полша. Според шефа на външнополитическата комисия в руския сенат Константин Косачов Русия може например да не полага занапред грижи за полските мемориали в страната. Навярно става дума за комплексите "Катин" и "Медное", където са погребани хиляди поляци, разстреляни през 1940 г. от съветските тайни служби, предполага всекидневникът, цитиран от Би Би Си.

Най-разумно ще е Москва да отвърне на Варшава "на равнище символи и историческа политика", коментира аналитикът Олег Неменски - действията на Полша според него са неморални, но не ощетяват пряко руската икономика и политика.

"Но икономически санкции според мен няма да са най-сполучливият отговор. Полша ще ги преживее, но още по-активно ще раздухва в медиите, че Русия води враждебна политика", допълва експертът пред "Известия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
6
 
14
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
После някой да каже, че Русия не се меси във вътрешните работи на съседите си. Русия, СССР, като съюзник на Хитлер окупира 2/3 от територията на Полша и сега тези територии са в Белорус и Украйна. Пита се къде са поляците от тези земи които не са успели да емигрират своевременно. Къде са националните богатства на Полша от тези земи. И между другото къде са нашите национални съкровища и Държавния архив, присвоени и откарани в Русия след 1944 г.
88
5
 
8
 
! Отговори
20-АТОМНИ БОМБИ преди 6 години
АЗ СЪМ КОМУНИСТ!ИСКАМ ДА УМРА ГЕРОЙСКИ ЗА РУСИЯ , ОТ РУСКА АТОМНА БОМБА...А , НЕ КАТО БРАТУШКИТЕ ПРЕЗ ВСВ В БЪЛГАРИЯ ....ОТ ДИЗИНТЕРИЯ , ПЛЮСКАНЕ И БРЪСНАРСКИ ОДЕКОЛОН!
87
13
 
7
 
! Отговори
Ясно преди 6 години
Без руснаците поляците нямаше да ги има, щяха да говорят немски и мият чинии. неблагодарните поляци рано или късно ще изкусат това ,което са си надробили.
86
7
 
5
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-87:А не това е запазена марка на краварите,да си избиват суюзниците с приятелски огън.
85
5
 
4
 
! Отговори
до 20-АТОМНИ БОМБИ преди 6 години
Откъде ти дойде на ум? Изкукуригало същество с пачи акъл.
84
5
 
9
 
! Отговори
20-АТОМНИ БОМБИ преди 6 години
ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ КОМУНИСТ Е ГОРДОСТ ДА ЗАГИНЕ ГЕРОЙСКИ ОТ РУСКА АТОМНА БОМБА !!!/...нали е братска ,бе.../ЕТО,ВИ НАЧИН ДА ЗАГИНЕТЕ ГЕРОЙСКИ , ДРУГАРИ.....*** ШЕ ВИ ВДИГНЕ И МАВЗОЛЕЙ!
83
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А у нас паметникът на съветската армия кога?
82
2
 
3
 
! Отговори
**** преди 6 години
Тука се пишат свободни съчинения,по картинка,толкова *** коментари на едно място.
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз имах честта да познавам пра дядо ми. И ми каза, че от руснаците по- големи съюзници няма. Разправяше ми как с руснаците са разчиствали градове и села от турските и,,зверги. Пра дядо наистина ги считаше за братя руснаците !...Те руснаците така разчистваха и в Берлин '45. Особено от жени.
80
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Златната орда, монголците, са владели Русия 400 години и са променили кръвта, нравите, храната и културата на руснаците.
79
8
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Великата Русия нищо не може да направи на Полша, Румъни, Унгария !Всеки шаммаросва пиянната руска политика.
78
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз имах честта да познавам пра дядо ми. И ми каза, че от руснаците по- големи съюзници няма. Разправяше ми как с руснаците са разчиствали градове и села от турските и,,зверги. Пра дядо наистина ги считаше за братя руснаците !..Да, за мародерстване и убийства на невинни са най-добрите съюзници.
77
8
 
16
 
! Отговори
Явно... преди 6 години
Още санкции трябва да налагат на Русия!Тя от добро не разбира!
76
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия достатъчно е тормозила Полша. Да я остави на мира!
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците доказаха че са угро фини, първи братовчеди са с естонците.Четете и руски новини.
74
6
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Браво на Полша!
73
3
 
1
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-68А италиянците като правят каубойски филми,каубои ли са,щом си вадиш заключение от филмите ?
72
8
 
4
 
! Отговори
Относно лагерите преди 6 години
В затворите на САЩ се намират около 25% от всички затворници по света. Китай, който е 4 пъти по голям като население от САЩ има едва половината от бройката в американските затвори. По времето на Втората световна война, в САЩ са създадени специални затвори за американски граждани основно от японски, италианки, немски произход и друг произход.
71
4
 
4
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До анонимен 63,Къде видя монголци в Русия, ве, разбирач- може би в източен Сибир? До Последно..?Апропо франчулята гали ли са или са франки? Едва ли и те знаят точно!
70
9
 
10
 
! Отговори
20 атомни бомби преди 6 години
САЩ пренесоха 20 атомни бомби от Инджирлик в Румъния. В базата си в Девеселу. На около 35 км северно от България. Което означава, че първата руска ракета ще гръмне там. Бум, и Румъния и България ще бъдат заличени от лицето на земята! Защо не пишете за това, а отвличате вниманието ни с поляците?