Москва с мерки срещу декомунизацията на Полша

Санкциите по-скоро няма да са икономически
Обновена: 31 юли 2017 10:36 | 31 юли 2017 10:15,
210
Москва с мерки срещу декомунизацията на Полша
Снимка: архив, Reuters

Москва разработва евентуални мерки срещу Варшава заради приетите през юни промени в закона за декомунизация, предвиждащи да бъдат премахнати паметници на съветски воини, пише "Известия".

Руското външно министерство изтъква пред вестника, че федерацията при всяко положение няма да остави без последици недружелюбните според ведомството действия на Варшава. И прогнозира мерки с "асиметричен характер".

Източници от руските дипломатически среди разказват, че се обсъждат няколко варианта: лични санкции срещу полски политици, участвали в изготвянето на законовите промени, икономически мерки за въздействие и активна дейност по всевъзможни международни площадки с цел да се привлече внимание към проблема.

Изданието напомня, че напоследък руски политици приканват в печата за "огледални" мерки спрямо Полша. Според шефа на външнополитическата комисия в руския сенат Константин Косачов Русия може например да не полага занапред грижи за полските мемориали в страната. Навярно става дума за комплексите "Катин" и "Медное", където са погребани хиляди поляци, разстреляни през 1940 г. от съветските тайни служби, предполага всекидневникът, цитиран от Би Би Си.

Най-разумно ще е Москва да отвърне на Варшава "на равнище символи и историческа политика", коментира аналитикът Олег Неменски - действията на Полша според него са неморални, но не ощетяват пряко руската икономика и политика.

"Но икономически санкции според мен няма да са най-сполучливият отговор. Полша ще ги преживее, но още по-активно ще раздухва в медиите, че Русия води враждебна политика", допълва експертът пред "Известия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фашистите можеха да ги изгорят всички заедно с папата в Освиенцим.
68
4
 
9
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
И аз любя рускините. (За една нощ обаче).
67
4
 
16
 
! Отговори
берое преди 6 години
Как така,Русия нали никога не се меси в работите на суверенни държави?От тази статия излиза че трябва да се допитваш да Русия какви паметници да имаш в собствената си държава.
66
4
 
8
 
! Отговори
Русите са: преди 6 години
Угро-фини, скандинавски племена. Прогонени са в безплодните степи и тундра от другите скандинавци. Заради непоносимият си нрав са прогонени далеч от Скандинавия.Доказаха произхода си чрез ДНК изследване през 2015-16 г. Затова не говорят вече за Славянско братство.Гледайте руския филм "Викинг", там се правят на викинги, искат да се изкарат велики...
65
0
 
0
 
! Отговори
BILL преди 6 години
До 65"kill bill" и защо?
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Монголци + "македонска писменост" :)) Както сам се отчете вожа им.
63
2
 
2
 
! Отговори
До BILL преди 6 години
kill bill
62
17
 
2
 
! Отговори
Rrr преди 6 години
До юбералесЗачем запрещать коммунистические символы? Это наша история, коммунистическая идея имеет большое гуманистическое начало только привела она куда-то не туда. В ней нет человеконенавистничества и превосходства одной нации как в фашизме. Кстит эти тенденции проявляются сейчас в САЩ.
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Последно...?По кръв са угрофини+монголци. По манталитет са си монголци.
60
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците не са виновни,че руската политика е за разстрел.Нашите са за трепане,че ни продадоха и се кланят на всички,все едно сме им роби.Бойко е мега страхлив пумиар. Съжалявам,че му гласувах доверие косвено.Патриотарите никога повече не ще помиришат власт.Обещавам им.
59
4
 
9
 
! Отговори
Последно...? преди 6 години
Руснаците славяни ли са или скандинавци ?Щото и те не знаят със сигурност...
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що така всички се е бават с тая хубава Русия? Все повече става ясно че причината е в самата Русия, а не в останалия свят.
57
5
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Ич не ме боли курраа за Хатинь.Избили са ги, защото са помагали на комунистическите партизани да убиват немски войници в гръб.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работата на Полша е малко, като на Израел. И двете са потърпевши от идеология. Едните руска , а деугите арабска и друга. Полша е срината до земята , а Израел след Исус е мачка на от ммюсюлманите. И на двете помагат САЩ и Англия. Мисля всипко е ясно, къде са добрите и къде лошите.
55
1
 
5
 
! Отговори
Супер секретната преди 6 години
Супер секретната заповед на Сталин относно избиването на поляците се доказа, че е писана на две различни пишещи машини. От къде идва армията на генерал Андерс в Палестина, някой знае ли?
54
11
 
4
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН преди 6 години
До 37И аз имах честта да познавам пра дядо ми. И ми каза, че от руснаците по- големи съюзници няма. Разправяше ми как с руснаците са разчиствали градове и села от турските и,,зверги. Пра дядо наистина ги считаше за братя руснаците !
53
5
 
2
 
! Отговори
**** преди 6 години
Вие защо не върнете историята още по назад,и да започнете от каменната ера,гледайте настоящето,и бъдещето какво ще е.Но май за нас бъдещето хич не е розово,с тези наши приятели от ЕС които приемат всеки ден,хора със съмнително поведение,и задължават и нас по квотен принцип да приемаме,и заселваме,и да се грижим за тях,това никак не е добре.
52
2
 
10
 
! Отговори
BILL преди 6 години
Рускиня,Като плюете европейските ценности, вие руснаците какво предлагате на света като културно, духовно, материално, социално развитие? Ще ни споделиш ли?
51
9
 
2
 
! Отговори
До BILL преди 6 години
За деформираната психика на българина е виновен единствено монархо-фашисткия режим на Борис 3, верен съюзник на хитлеристка Германия По негово време се изгаряха живи хора и за пари се режеха глави на политически противници. По негово време се разстрелваха поети (Вапцаров), за принадлежност към Антихитлеристката коалиция! Сегашна България не е наследник на НРБ, а е наследник на престъпната царщина!
50
2
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Руските лагери в Сибир ги има от царско време, от преди 300 години.Хитлер прави своите концлагери по сибирския модел, подпомогнат от офицерите на Сталин.