Путин до Тръмп: Можем да наложим още санкции, но...

"Това ще навреди още на международните отношения"
Обновена: 31 юли 2017 08:33 | 31 юли 2017 08:15,
90
Путин до Тръмп: Можем да наложим още санкции, но...
Снимка: Reuters

Русия може да наложи допълнителни ограничения на САЩ, но няма да го направи, защото това ще навреди на развитието на международните отношения, каза руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Ние, разбира се, има какво да кажем и да ограничим такива сфери на дейност от нашето сътрудничество, които ще са чувствителни за американската страна. Но мисля, че това не е нужно, то ще навреди и на развитието на международните отношения", заяви Путин в интервю за Общоруската държавна телевизионна.

Още по темата

Според него дори отношенията между САЩ и Русия да се променят, това няма да е стане скоро.

"Ние доста дълго чакахме да настъпи промяна към по-добро (в отношенията между САЩ и Русия), хранехме надежда, че положението ще се промени. Но по всичко изглежда, че дори то да се промени, това няма да е скоро", каза той.

Все пак Путин заяви, че САЩ и Русия постигат резултати в сътрудничеството дори "в тази доста трудна ситуация".

По думите му създаването на зона за деескалация в Южна Сирия е показало конкретен резултат от съвместната работа между Вашингтон и Москва.

Междувременно Държавният департамент на САЩ нарече непредизвикано решението на Русия да изгони американски дипломати, предаде ДПА, като се позова на американски медии.

"Руското правителство поиска мисията на САЩ в Русия да бъде ограничена на 455 служители до 1 септември. Това действие е достойно за съжаление и непредизвикано", заяви пред в. "Вашингтон пост" висш служител в Държавния департамент.

"Правим оценка на въздействието на това ограничение и обмисляме как да отвърнем", каза служителят, пожелал анонимност.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин до Тръмп: Можем да наложим още санкции, но... дупето започна много да ни боли!
46
2
 
5
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 6 години
Това е поне трета българска статия, която чета за "симетричния" отговор на Москва за историята с дипломатите. Защо никъде не пише колко точно американски дипломатически служители се гонят от Москва?
45
9
 
27
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Най-големият световен крадец сега са САЩ.Огледайте се и ще видите,че това е така!
44
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментаритеси мисля,че сме толкова велики,че ще оправими иРусия и САЩ , ав същото време си избираме оправници дето ни закопават бедната държавица и гонят младежите в чужбина.
43
9
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 59Примери някакви, доказателства....!??? Или Я немам докази, али твърдим!!!!
42
14
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 60Да не оцапате гащите от много напън!!!
41
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Ние доста дълго чакахме да настъпи промяна към по-добро (в отношенията между САЩ и Русия) "".................Нападаме с армия суверенни държави, месим се в чужди избори, подготвяме преврати в Европа.Сега кой ни *** в гащите ?Американците как кой !
40
31
 
16
 
! Отговори
Неанонимен преди 6 години
За Путнярката е важно да източе докато е на власт колкото се може повече милиарди чрез обръча от олигарски с които се е обградил. Всичко друго е PR и празни приказки.
39
14
 
13
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Едно посолство на голяма страна се нуждае от(в този случай САЩ):Посланикпоне 3 ОФИЦИАЛНИ заместнициШеф и заместник на посолството, 3 шефа и 3 заместника на консулствапоне 10 човека шифровчици и комуникации (още 30 за консулствата)Военно Аташе, Морски, СВ, ВВС, Страегически Военни профилирани аташетапоне 10 човека Юристи +15 КонсулстваОХРАНА на три смениОстаналото са разузнавачи
38
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си пратя армиите в Аляска, да се бият и да се свършва вече.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕСвсички падат като талпи?
36
12
 
18
 
! Отговори
да преди 6 години
с'оросоиди, нещо сте нервнимай ще спират паричките за вас и дечицата ви т'ъртеи:)))))вие сте п'аразити, които българския народ излекува още на изборите и ще продължи да ви мачка
35
1
 
7
 
! Отговори
ЕС преди 6 години
Какво е общото между лирата, рублата, паунда, долара и ТУ 154 ?
34
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРИ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ БЕЗБОЖЕН СТРОЙ КОГАТО ПОЛОЖЕНИЕТО СЕ НАПЕЧЕ Е ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ!!!!АКО ПОЛОЖЕНИЕТО В КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СИБИРСКИ РАЙ СТАНЕ МНОГО ЛОШО ТО НАЙ-ПРИБЛИЖЕНИТЕ НА ВОЖДА ЩЕ ГО ОТРОВЯТ САМО И САМО ДА СЕ ЗАПАЗИ СТРОЯ И ДА ИМА ШАНС ТЕ ДА СИ СПАСЯТ КОЖИЦИТЕ!!!!МОТОТО НА КОМУНИСТИТЕ Е ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ А НЕ ПОДЧИНЕНИЕ НА ВОЖДА ДОКРАЙ!!!!ТЪЙ, ЧЕ СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН ВЕЧЕ ИМА 0.01% ШАНС ПУТЛЕРОЦИДА ДА БЪДЕ ОТРОВЕН ОТ ПРИБЛИЖЕНИТЕ СИ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА!!!ДАНО НЕЩАТА СЕ ВЛОШАТ ОЩЕ!!!
33
25
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Какви международни отношения бре товарищ путин, нали си си самодостатъчен, освен това си имаш и приятели, като Асад, Мадуро, Ким чен Грух, че и с Ердоганя се залюбихте напоследък ..... Гледай само с китайците да си в добри отношения, че жълтите човечета с дръпнатите очи, няма да Ви цепят басма и ще анексират набързо Сибир, а ти със зелените си човечета, ще трябва да се телепортираш на Марс !
32
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСВЕН СПИРАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ ПУТИСТАН ДА ВЛИЗАТ В ЕС!!!ВРЕМЕ Е ЗА НАЙ-ГОЛЯМАТА ЖЕРТВА!!! ВРЕМЕ Е ЕС ДА СЕ ОПОМНИ И ДА КАЖЕ КРАЙ ЗА ГАЗА И НЕФТА!!! ЩЕ Е СУПЕР ТЕЖКО!!! НО В КОМУНИСТИЧЕСКАТА КОЧИНКА ЩЕ НАСТАНЕ АД ;D
31
5
 
21
 
! Отговори
да преди 6 години
цял свят подпука ми'ризливите со'росоидни организации, защото страхливата Америка си заминава купонът тепърва предстои
30
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаврата с Русия е колосална...Жалка и смешна е руската кочиина...
29
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС Е НАЙ-МОЩНАТА ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА НА СВЕТА ЗАЩОТО Е СБИРЩИНА ОТ МНОГО ДЪРЖАВИ НЯКОИ ОТ КОИТО ДОСТА ЗНАЧИМИ!!! БЕЗ ГНУСНИТЕ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ГЪРЦИЯ ПИЯВИЦИТЕ ЗА ЕС КОИТО ОТКАЗВАТ ДА НАПУСНАТ И СЛЕД 10 ГОДИНИ ПАК ЩЕ СА В ЕС ТИЯ КЪРЛЕЖИ!ЗА МОМЕНТА ЕС Е С БЛАГ ТОН СПРЯМО *** ЗАРАДИ ГАЗА И НЕФТА!!!ГЛАСУВА ЛИ ЕС ДА СЕ СПРЕ ГАЗА И НЕФТА ОТ КЪМ *** ЩЕ БЪДЕ МНОГО ТЕЖКО НО ПЪК ЗА СМЕТКА НА ТОВА ПУТЛЕРОЦИДИЯ ЩЕ ПУКНЕ!!!!ВЪПРЕКИ, ЧЕ СМЕ НА ГАЗ ГОТОВ СЪМ НА ЖЕРТВА ДА ГО СПИРАТ!!!!
28
3
 
11
 
! Отговори
да преди 6 години
а въ'шливия Вашингтон плаче, че Китай едно им обещавал, а друго правел и как нямало вече Тръмп да толерира Пекин :))))))и какво ще направиш , бе изрусен ге'й:))))ако не е Китай ,Америка дори няма да съществува - толщкова са зависими от тях, че няма накъде повече :))))