Чистка из Венецуела: Двама опозиционери – в ареста

Леополдо Лопес и Антонио Ледесма бяха под домашен арест досега
1 авг 2017 13:23,
5
Чистка из Венецуела: Двама опозиционери – в ареста
Леополдо Лопес поздравява подръжници от дома си Снимка: архив, Reuters

Агенти на службата за разузнаване на Венецуела арестуваха рано тази сутрин двама от най-видните опозиционери, Леополдо Лопес и Антонио Ледесма, които досега бяха под домашен арест, съобщиха семействата им, цитирани от Франс прес.

"Току-що отведоха Леополдо от дома му. Не знаем къде се намира, нито къде са го отвели", написа в Twitter съпругата му Лилиан Тинтори.

Още по темата

Децата на Ледесма, Виктор и Ванеса, също казаха, че службите са отвели баща им, пише БТА.

През последните дни и двамата опозиционери призоваваха съгражданите си да се включат в протестите срещу президента Николас Мадуро, който свика избори за Учредително събрание, което да промени конституцията и да укрепи властта му.

Лопес бе поставен под домашен арест през юли, след като прекара три години в затвора заради ролята си в антиправителствените улични протести през 2014 година.

Ледесма, който от 2015 г. е под домашен арест, също лежа в затвора по обвинения, че е бил начело на заговор за сваляне на президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Точно тия хубавци провокират вандалщините по време на опозиционните протести и изгарянето на живи хора само защото поддържат Мадуро. Затворът е много малко наказание за тях...
1
1
 
3
 
! Отговори
Доволен преди 6 години
Само така - венецуелските грантаджии в затвора, където им е мястото!