Китай не може да се справи сам със Северна Корея!

Пекин е несправедливо обременен с тази задача, пише "Чайна дейли"
2 авг 2017 13:45,
49
Китай не може да се справи сам със Северна Корея!
Снимка: Архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп греши, ако смята, че Китай може да се справи сам със Северна Корея, предупреждава китайски вестник, цитиран от ДПА.

След поредния севернокорейски тест на балистична ракета в петък Тръмп написа в събота в Туитър, че е "много разочарован от Китай", че не прави нищо по въпроса за севернокорейската ядрена заплаха. "Китай много лесно може да реши проблема", изрази увереност американският президент.

Вестник "Чайна дейли" подчертава днес в редакционна статия, че "Пекин има всички основания да смята себе си за несправедливо обременен със задача, която очевидно не е по силите му, още повече че работи упорито като посредник за мирно решаване на кризата".

Заплахата от Тръмп да увеличи търговския натиск над Китай заради севернокорейския проблем показва, че САЩ и Китай "се раздалечават още повече, вместо да се сближават", допълва вестникът.

За разлика от президента държавният секретар Рекс Тилърсън заяви, че САЩ не обвиняват Китай за севернокорейския проблем, съобщи ДПА. Пред журналисти в Държавния департамент Тилърсън заяви вчера, че САЩ настояват Пхенян да се откаже от ядрената си програма, но не се стремят към смяна на режима или към военни действия срещу изолираната сталинистка държава.

"Опитваме се да кажем на Северна Корея, че не сме техен враг. Ние не сме заплаха за вас, но вие сте неприемлива заплаха за нас", посочи държавният секретар.

Той добави, че един ден САЩ ще са готови да преговарят с КНДР, но междувременно ще продължат да оказват по-голям натиск върху режима. Тилърсън призова Китай да използва влиянието си и да вразуми Пхенян, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Американците да запретнат ръкави. А за Китай? - санкции!!!!
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онзи ден се чух с един приятел от Дъблин,той каза нещо интересно са американците-Anglo-Saxon organic junk,като се има в предвид че ирланците не са такива.
32
3
 
4
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 6 години
с комунисти и терористи не се преговаря там нещата се уреждат по друг начин
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големите майстори пак чакат някой друг да им вади картофите от огъня.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМЕРИКАНЦИТЕ ОБИКАЛЯТ ОКОЛО С.КОРЕЯ КАТО ГЛАДНИ КУЧЕТА ОКОЛО ВИСОКО ЗАКАЧЕН СУДЖУК.
29
0
 
2
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Някой писа по-долу за армията роби, които използват руснаците. Заради това налагат вето след вето...
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дренка ЦървулковаZarvulkovaNe te razbiram Shtom v tazi Korea e tolkova hubavo kakvo chakash. Begay barzo na tam Ostavete BG da si varvi po patia s EU Kato tozi pat ne vi haresva Napuskayte Stiga ste revali po forumite
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименDo 20Ne znam dali toy e vzel dvoina doza no na tebe zalpovete na Avrora zdravo ti drankat v glavata
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Имаш печатна грешка! Не "като предана....", а КАТО ПРОДАДЕНА!!!!!!!
25
6
 
14
 
! Отговори
Mitko преди 6 години
До Анонимен Американците са *** във всеки регион!
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние като предана на САЩ Натовска държава да нападнем Северна Корея. Ако я превземем американския посланик ще се зарадва и ще каже Конграчулейшън!
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно искат Китай да нападне Корея, но нема да стане май. Корея никога не е заплашвала Китай и обратно. Американците са *** в тоя регион
22
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали САЩ се заканваха на СЕВЕРНА Корея. Сега пък Китай им е виновен. ГО.ВЕДАРИТЕ смеят да скачат на слаби страна по цял свят, да им хвърлят бомби от небето, да убиват и ограбват, СОРОСа да си набутват. Срещу тези КРА.ВАРИ ПСИХЯСАЛИ само ядрени оръжия.
21
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно е да можеш,друго е да искаш!Могат да ги принудят за 3 месеца,ама кой играч си изхвърля козовете!Но байДончо не е вчерашен,само бавно последователно и методично!
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял Китай-милиард и кусур-не могат,всичките САЩ-исани -също не могат или не искат... Пари ли нямат, армии ли нямат,за да се справят с КНДР? Има нещо,което не е така..Те това се казва народ ,държава,национален политически и управленски елит....За разлика от управляващата ни след 1989г пап.лач със ск.опени мозъци,която няма пари поне пед.ерастки или дамски прашки да купи за армията си! П.ухл.ьовци- думата е облагороден със съществената буква П вариант на многозначещото "м.ухл.ьовци"!
19
4
 
19
 
! Отговори
КимЧо от Подиене преди 6 години
Ким Слон-чун ще превземе света, ще ни клъцне нета и ще спрем да четен глупости
18
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким има най-силната и неподебима армия на света сложи краварите на колене, сега и Китай дигнаха ръце от Прасчо ха-ха.
17
4
 
17
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Ако Русия си беше останала сталин ска държава сега САЩ щяха да са последната загива ща капиталисти че ска държава.
16
5
 
24
 
! Отговори
**** преди 6 години
Краварите от кога се каниха да трепят СК.но страхът е голямо шубе,ако СК беше заобиколена от други по слаби държави,а не от Китай и Русия,краварите сигурно щяха да се пробват да нападнат,но сега направят ли го,и падне някоя заблудена краварска ракета на тези тетитории,на краварите ще им утеснее света.
15
6
 
27
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Китай може да се справи,но не иска.Защо само той да си цапа ръцете,а янките да са чистички? Другите да вадят кестените от огъня,а те да са големите демократи.Много умно постъпват в момента китайците.