От Белия дом: Ким Чен Ун се изолира, светът е срещу него

Генерал-лейтенант Макмастър: Корейският лидер е спи спокойно!
5 авг 2017 22:00,
223
От Белия дом: Ким Чен Ун се изолира, светът е срещу него
Снимка: архив Reuters

Съветникът по национална сигурност на Белия дом генерал-лейтенант Х.Р. МакМастър заяви, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун не трябва да спи спокойно през нощта след поредната си провокация, пише южнокорейският "Чосон Илбо", цитира "Фокус".

"Не смятам, че той спи спокойно през нощта, защото целият свят е срещу него. Той се изолира", заяви генерал-лейтенант МакМастър.

Още по темата

Той описа севернокорейските ракети като "смъртна заплаха", но отказа да потвърди дали междуконтиненталната балистична ракета моден "Хвасон-14" може да достигне до Ню Йорк.

"Няма да потвърдя това. Докъдето и да стигне – Сан Франциско, Питсбърг или Вашингтон – това има ли значение? Това е смъртна опасност", посочи той.

Генералът добави, че е нетърпимо Северна Корея да има ядрено оръжие, което да е заплаха за САЩ и всички възможности, включително и военната трябва да се вземат предвид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 129 А знаеш ли защо е така? Защото политиката им е експанзия и ограбване богатствата на по-слабите държави! Сега мечтата им е Русия, която е пълна с природни богатства. Междувременно щатите унищожиха Северна Африка/ Либия-нефт и газ/ Близкия Изток/ Катар-газ,Сирия-газ,Ирак- нефт/ , а сега са скочили на Венецуела, която има едни от най-богатите залежи на нефт. Така се става богат и силен.
91
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помните ли по времето на СССР какво се казваше, загниваюшчий капитализъм хорошо пахнет. И той все загива и загива и още не е загинал. Особено за САЩ. Имаше политработници които казваха, че до 1980 ще ги смажем. Е, не стана. Когато кацнете от САЩ в Европа ще разберете мащабите в които се развиват загниващите САЩ. В коя държава няма идиотщини, убийства, бедност, пияници? Живеят си американците както си искат, уважават историята на Европа, тяхната е кратка, работят здраво. И вървят напред. А ние???
90
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще разберете, че има световен ред , както има и държавен ред . Световния ред се грижи основно Сащ и Европа . Когато някой не го спазва трябва да има санкции. Също както в една държава. Защо САЩ ? Ами защото останалите сме бедни , неуки и страхливи. Ако някой иска да ги смени и фа пръска пари за охрана. Ако всички азиатци се сдобият с ядрено оръжие кво става ? Ако Сирия имаше ? Ако африканци имат ? Кое е учудващото, че големите Не дават да имаш опасно оръжие ?
89
11
 
14
 
! Отговори
До Цецо преди 6 години
Докато по света има живи комунистически диктатори, като Кимчо, такива като Путин и Мадуро, както и такива като покойните вече, Садам, Кадафи и техния сегашен наследник Асад, които капсуловат обществата си, за да замразят всички вътрешни проблеми и конфликти, в т.ч религиозни, политически, социални .. и всичко това в името на едноличната си власт, ще има и въоръжаване и войни и мигрантски потоци към Европа, САЩ и Канада. Ще има и хибридни войни във форумите, в т.ч. пропаганда, дезинформация и т.н
88
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 119Сега ще ти обесня. Понеже явно се мъчиш да правиш популизъм и лъжи.След ВСВ когато Япония е прекършена и капитулираЛа света си дава сметка , колко е опасно атомното оръжие. Следва няколко години на разработване на силни и нови ракети, след което света решава да гласува забрана на разработването му. С ядрено оръжие остават тея, които го имат към този момент. Всички държави са се подписали под това споразумения, като гарант са ядрените сили.
87
7
 
9
 
! Отговори
129 преди 6 години
Уредена главата ти. Промити мозъци които не знаят кой им е президента
86
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука половината драскач и са невменяеми , като тоя на снимката. Живеят в не какви фантазии и филми. Цял живот не са постигнали нищо обаче обесняват хората в САЩ , какви били. Палячовци от далече ви личи, че никога не сте ходили там :))) Идея нямате , колко са богати и уредени ...докато вие нямате пари за кисело мляко понеже 70 години военен диктат.
85
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходя в САЩ редовно и мога да ви кажа, около 90%- 95% не се интересуват от света. Работят много, пестят всеки долар, дори и незнаят кой е президента. И не искат да знаят. С основание външната им политика е отвратителна, разделяй и владей. Но тази политика минава там където е приета от техните слуги. Образованието им е на ново. Приемат и плащат на всеки умен който ще работи за тях.Хиляди умни българи работят но високо платени. Прагматични са. Ние като сме толкова умни, защо сме най-бедните в ЕС?
84
11
 
15
 
! Отговори
Цецо Враждебеца преди 6 години
Да не говорим, че икономиката им се крепи на войни, хаос и петрол. Ако настане мир по света САЩ ще се разпаднат, ще се обезмисли съществуването им. Всички войни в момента са предизвикани от САЩ. Разделяй- владей
83
13
 
13
 
! Отговори
До 124 преди 6 години
За наука и развитие давали милиарди казваш? А за войни и оръжия колко дават? А знаеш ли какво е военно-промишлен комплекс? Това, че САЩ е изключително развита държава го знам и без да съм живял там. Но писанията ти не дават отговор на въпроса защо САЩ да имат ядрено оръжие, а Северна Корея не?
82
7
 
17
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
Спомням си, че американския империализъм беше загниващ още по времето на СеСеСерето, а то включваше в себе си потенциала на всичките тогавашни Соц.държави, и въпреки това не удържа на Студената война, която си беше икономическа и показа несъстоятелността на РСО-то дирижирано от маскава. А лозунги подобни на тези които изписвате сега, с/у САЩ висяха по стените с големи червени букви, за да въздействат първосигнално на *** като Вас. СССР-то си отиде, а сега е ред на Кимчо и путинова раССия
81
8
 
13
 
! Отговори
Искам една преди 6 години
От бомбите на прасето да се взриви при кзлитането Тогава рассия и Китай ще получат възмездие за това че снабдяват прасето с уран
80
8
 
17
 
! Отговори
До Цецо преди 6 години
Цецоооо, когато отидеш в САЩ и поживееш ще разбереш, развита държава, да са лоша Външнс политика. Помислено е за всичко, паркиране, магистрали, с по 9 платна в една посока, на различни нива, за да няма критични точки. Със силна полиция, честен съд и работливи хора. Никой не те пита от коя партия си, важното е да имаш образование, да не се друсаш и да спазваш правилата. Договориш се за 20 USD на час, получаваш ги. А за наука и развитие дават милиарди. Не, че не искат да крадат, но хванат ли ги,
79
5
 
11
 
! Отговори
Ако Прасчо преди 6 години
Има А бомба , Тръмп Велики ще го " сготви" преди Коледа ....
78
10
 
15
 
! Отговори
Цецо Враждебеца преди 6 години
Та те САЩ са най- големия агресор в света. Не Северна Корея
77
12
 
13
 
! Отговори
Цецо Враждебеца преди 6 години
Здравейте. Искам да попитам про-американските хора в този сайт защо САЩ може да има оръжия за масово поразяване, а Северна Корея да не може? Защо?? Да Америка може да унищожи Северна Корея, но 2 от васалите и (Южна Корея и Япония) ще бъдат изравнени със земята. Това истината приятели. Могат да си показват бомбардировачите, но няма да предприемат интервенция.Искам да кажа, че СК ги прави тези оръжия не за нападение, а за защита. Това, че американците ги изкарват агресор е друга работа.
76
9
 
11
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
Колкото и да вият путинските ***, на Грухчо дните му са преброени, както и на едни друг диктатор с лили.путински размери. В Съвременния свят оръжията може и да имат известно въздействие, но основната сила на която се подчиняват всички е проспериращата икономика, а тя се измерва в долари и евра. А както знаете съвременната световна икономика е глобална и не се съобразява с диктатори, които са го подкарали на самозадоволяване .... !!!
75
4
 
8
 
! Отговори
Очевидно преди 6 години
До АнонименС.корейските ракети не могат да достигнат до САЩ и най-вероятно няма и да могат в обозримо бъдеще.Обаче тука навлизаме в светая светих на мита за непобедимостта на САЩ!Доктрината им за безопасност включва и това,че не трябва нито за миг американците да се усъмнят в недосегаемостта на собствената си държава.Това е направо крайъгълен камък във вътрешната им политика!Никъде в САЩ не се допуска дори и споменаването на това,че могат да бъдат тотално унищожени,въпреки че е реална възможнос
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той описа севернокорейските ракети като "смъртна заплаха", но отказа да потвърди дали междуконтиненталната балистична ракета модел "Хвасон-14" може да достигне до Ню Йорк...................А бе може и да може да стигне, щом толкова си къса нервите генерал МакиМаус
73
5
 
5
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимен"Тръмп се заблуждава,че Китай искрено се стреми да попречи на СК да разработва ядрени оръжия"Всъщност Китай и Русия са силно недоволни от хиперактивността на Ким!Тея действия силно объркват собствените им планове,създават условия за неконтролирана криза!Най-логичното би било,Китай и Русия да вземат под крилото си С.Корея,като в замяна тя се откаже от ядрената си програма.Което би успокоило региона.Обаче Ким е палавник и трудно би приел.Освен ако се почувства достатъчно застрашен..