Руски разузнавателен самолет прелетя над Капитолия и Пентагона

Това е станало в съответствие с международен договор
10 авг 2017 14:10, Елка Василева
60
Руски разузнавателен самолет прелетя над Капитолия и Пентагона
Снимка: архив, Reuters

Руски разузнавателен самолет прелетя ниско над Вашингтон, предизвиквайки вълнение в американската столица, предаде Асошиейтед прес и ТАСС.

Маршрутът му премина над знакови обекти като Капитолия и Пентагона. Полетът обаче бе разрешен от американските власти в съответствие с международния договор "Открито небе", страни по който са и Съединените щати, и Русия.

Споразумението позволява на всяка от 34-те държави по него да изпращат свои невъоръжени самолети да прелитат с цел наблюдение над цялата територия на останалите.

Високопоставени представители на американските въоръжени сили и разузнаване обаче изразиха безпокойство, че Русия се възползва от технологичния си напредък, за да нарушава духа на договора.

Така например тя е наложила ограничения на полетите над столицата Москва и някога размирната република Чечения, както и близо до Южна Осетия и Абхазия - двете грузински сепаратистки области, които сега де факто са под неин контрол.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
26
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Ти ходилси в Америка бе калвач ти ако видиш те как пият и ядът като прасета ,нашите братя славяни са си супер.
25
27
 
8
 
! Отговори
111 преди 6 години
Руските пияници явно са отишли да видят най-великата страна в Света ,да направят някоя снимка и се прибират обратно в ***,но под зоркия поглед на САЩ ,за да не направят някоя мизерия.Все пак са като африканците както идват в Европа.Веднъж попаднали в белия свят ,почват с мизериите.Нормално да мечтаят да видят какво става в САЩ ,все пак и тревата в америка е по-зелена дет' се вика..По-интересното е ,че въобще имат самолети които са успяли да ги закарат до там.
24
5
 
26
 
! Отговори
Велика Русия: преди 6 години
"Днес пуснахме нашите момчета над Капитолия и Пентагона, да огледат как е и да пуснат по една вода отгоре.На американците, това май не им допадна, но нищо - да свикват, това е бъдещето"
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краврника го е закъсал сериозно: от една страна корейчетата ги бъзикат, от друга малка Куба, китайците им диктуват икономическата игра, загубиха серозни "инвестиции" направени в Ислямска Държава !Краварника е бита карта!
22
3
 
16
 
! Отговори
Вашингтон пост преди 6 години
Днес над Пентагона и Капитолия се изсипаха фекалии от ниско летящ руски разнузнавателен самолет.Служителите на тези две важни американски институции посрещнаха с радост и благодарност този приятелски акт считан от някои експерти за висш дипломатически ход.
21
14
 
2
 
! Отговори
рашка_чибурашка преди 6 години
До рускиня .... Съжалявам, ако неволно съм наранил чувствата на някоя рушка гражданка, но все пак аз ползвам български форум, а той дава възможност на българските граждани свободно да изразяват мнението си !
20
4
 
20
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До Калеко Алеко. Чета ти постове и се чудя - дали си учил в заведение за бавноразвиващи се? Ако вече се научил как се използва чушкопека - да не мислиш ,че станал си капацитет на инженерната мисъл? То и твоя смартфон вероятно швейцарско производство?
19
35
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Именно защото са добре запознати с "Технологичния напредък" на рашките, от Щатите са им разрешили да си летят безпрепятствено над страната им, преценили са че с наличното си оборудване, рушките разузнавачи най-много да направят отгоре, по някоя панорамна снимка на Пентагона, с китайските си смартфони ... !!!
18
43
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До путинистите - рубладжии.Полета е бил разрешен и наблюдаван от американците, защото има подписан договор и те го спазват и допускат мужиците да летят над пентагона и Вашингтон!Докат джуджето не го спазва и налага ограничения- типични за диктатура и поради това този договор скоро ще бъде прекратен и тогава ще ги видим руснаците дали ще посмеят да летят над САЩ. По този договор руснаците летят и над България.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и да са били пияни и да са се объркали-от това няма да ти стане по-леко. Чувал ли си Бураго как се е объркал пиян в Пловдив?
16
2
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
До ПишкоДа речем този, упоменат в статията.
15
2
 
15
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Браво , бинго, браво моето момче. Научил си си урока. Мини да ти платят 25 цента ,за позицията ти на буден анализатор, по международна политика !
14
3
 
32
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Високопоставени представители на американските въоръжени сили и разузнаване обаче изразиха безпокойство, че Русия се възползва от технологичния си напредък, за да нарушава духа на договора"Да разбирам ли, че възползвайки се от новите си разработки за радиолокационна борба, средновековна Русия, която не може една пералня да направи, блокира американските разузнавателни самолети?
13
11
 
17
 
! Отговори
Пишко преди 6 години
О, да сигурен съм, че в света всички спазват договорите и турция и сащ, абе всички, без лошите руснаци. А ти за кой точно договор пишеш?
12
33
 
13
 
! Отговори
бинго преди 6 години
Сега разбирам че Русия е окупирала и откъснала територии на независима суверенна Грузия.Слава на онзи човек който вкара България в НАТО,иначе до сега сто процента Русия щеше да е окупирала Черноморието ни за пази някои си руснаци.Естествено русофилите щяха да са доволни че България е разкъсана и нейния господар от Мордор е окупирал още територии на които да разположи Искандерите си.Руснк,ислямист и русофил,трите елемента на злото и разрушението.
11
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааа,краварите май се изплашиха.Що бе,нали самолета е НЕВЪОРЪЖЕН?Споко,ако руснаците решат да ви нападат,няма да е с невъоръжен самолет.
10
8
 
38
 
! Отговори
Бисмарк преди 6 години
Поне ме цитирайте изцяло:Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан.Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.
9
22
 
12
 
! Отговори
До :):) преди 6 години
И кого визираш под "всички" бре товарищ, групата *** дето редовно давате дежурства във форума, ли ?
8
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бисмарк беше казал:дори хартията на която е подписан договор с Русия струва повече!
7
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ И ТЕХНОЛОГИЧЕН НАПРЕДЪК?!?!?!?!?!?!?Е те такова животно нЕма!!!