САЩ обещават "огън и ярост" на Северна Корея

Австралия застава зад Вашингтон, търсят помощ от Лондон
11 авг 2017 07:56,
38
САЩ обещават "огън и ярост" на Северна Корея
Снимка: Reuters, архив

Продължава войната на думи между Северна Корея и Съединените щати.

Доналд Тръмп отговори на твърденията на корейцте, че до няколко дни ще са готови да ударят с ракети американския остров Гуам.

Президентът каза, че предупреждението му, че ще действа срещу агресията "с огън и ярост", явно не е било достатъчно твърдо. И се закани, че последствията при евентуална агресия ще бъдат пагубни за режима в Пхенян.

Още по темата

"Народът на тази страна трябва да е напълно спокоен. Казвам ви, ако Северна Корея направи каквото и да е, дори само да си помисли да нападне някого, когото обичаме и представляваме, или някой от нашите съюзници, ще трябва много, много да се притесняват. Защото ще им се случат неща, които не са си и помисляли, че са възможни", заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Междувременно американските военни началници призоваха Лондон да подпомогне международна разузнавателна операция и да изпрати британски шпионски самолети за наблюдение над Корейския полуостров, пише вестник The Daily Express.

Решението ще изисква подкрепата на британските депутати, преди да бъде разгърнат най-малко един от трите авиокомуникационни самолети за разузнаване в японска въздушна база – начинание, което може да бъде предприето през следващите две седмици.

Оттам шпионският самолет на стойност 800 млн. паунда ще продължи да засича севернокорейските разузнавателни съобщения, за да открие местоположението на военните бази на режима на Ким Чен Ун.

"Въпреки че конфликт между Северна Корея и САЩ, заедно с техните съюзници е немислим, всичко, което може да се направи, се прави, за да сме подготвени, ако това се случи. Западните военни плановици искат да минимизират смъртните заплахи и това означава масирано засилване на събирането на разузнавателни данни за Северна Корея", обяснява запознат източник.

Причината е свързана с последните предупреждения на Ким Чен Ун, който заяви, че ще изстреля четири балистични ракети към американската територия Гуам.

Премиерът Малкълм Търнбул заяви, че Австралия ще се позове на Договора за сигурност (АНЗЮС) за втори път в историята си в отговор на всякакъв тип атака от страна на Северна Корея срещу САЩ, съобщава вестник The Sydney Morning Herald.

Търнбул отхвърли призивите - включително от бившите министър-председатели Тони Абът и Кевин Ръд - Австралия да разработи щит за противоракетна отбрана, за да защити континента от заплахата, произтичаща от севернокорейските ядрени оръжия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
BG преди 6 години
До АнонименИзбърши си мазната уста, че ми напръска монитора.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахахха 100 процента. Те са болни .
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5За пореден път ще обесня, защо едните могат деугите не.След ВСВ света вижда, какво става след атомно оръжие. Събират се и приемат резолюция за забрана за произвеждане и разработване на атомни и ядрени оръжия.Изключение правят държавите , които вече го имат. Русия , САЩ и Китай . Те са и гарант да се спазва този закон. Но с годините бедните руснаци и китайци разпродадоха оръжие на бедни и глупави страни и сега им гледаме сеира.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казаха го български палячовци без една бойна мисия в живота си :) Скоро ще си види, кои са посранни. Тоя дебел пингвин, ще му направят замъка на сол. След което ще го провесят на небостъргач в ЮК да го виждат всички сополи , като вас. Защитаващи ултракрайни режими.USARMY Go go go
7
3
 
13
 
! Отговори
WWF преди 6 години
Цялата краварска работа е бутасория стил WWF - world wrestling federation.Когато малкия нвзрачен противник има ядрена бомба през рамо и сертификат за невменяемост в джоба, смелостта начичо Сам е само на думи.
6
1
 
19
 
! Отговори
**** преди 6 години
Те сащ много отдавна бяха обещали нещо друго,и ако си държаха на обещанията,то до сега СК.трябваше да е смазана,но пусти страх от неизвестното,ги докарва само до празнословие,само толкова могат срещу силен съперник,само заплахи.
5
3
 
24
 
! Отговори
чен уй преди 6 години
Всички сорошки хрантутници мобилизирани.Явно поничката от СК яко ги ......
4
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея трябва да се управлява от Южна Корея. Докато са разделени ще живеят в лишения гражданите от северна Корея.
3
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да свалят Ким
2
41
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си русофил значи да си хомосексуален алкохолик с мека паца!
1
4
 
43
 
! Отговори
Ким е П*ИЧ преди 6 години
Ким обича джаз и модерен балет. С тази игра на думи САЩ и С. Корея нищо не правят.Възниква въпросът: Защо САЩ да могат да правят ядрени опити, а С. Корея - не?Защо САЩ да могат да изселват коренно население със сила от цял остров и правят опити, да няма санкции, а за С. Корея има. Има една поговорка: Никога не притискай човек в ъгъла!Защото най-опасен е човек, който няма какво да губи.В една война, няма победени и победители, САЩ ще бъдат нападнати и ще видят страданието, С. Корея също.