Листовки в Гуам - как да се действа при нападение от КНДР

Жителите трябва бързо да се скрият в бетонна постройка
12 авг 2017 13:12, Елка Василева
39
Листовки в Гуам - как да се действа при нападение от КНДР
Снимка: архив, Reuters

Ако бъде отправено предупреждение за нападение, жителите на американската територия Гуам трябва бързо да се скрият в бетонна постройка, за предпочитане под земята, и да останат там, докато не получат други инструкции. Това се казва в листовка, озаглавена "Подготовка за надвиснала ракетна заплаха", предаде Асошиейтед прес.

Службата за гражданска защита на Гуам започна да разпространява листовки, които да помогнат на жителите да се подготвят за ракетно нападение от Северна Корея. Ръководството включва съвети за събиране на комплект за спешни случаи, напътствия за оставане в бетонни или тухлени постройки и напомняния за запазване на спокойствие.

Още по темата

"Не гледайте блясъка или огненото кълбо - може да ви заслепи", се казва в листовката като съвет към хората, които бъдат заварени навън при евентуално нападение. "Легнете хоризонтално на земята и си покрийте главата".

Тя също така включва инструкции за отстраняване на радиоактивен материал: "При възможност се изкъпете с много сапун и вода, за да помогнете за отстраняване на радиоактивното заразяване." Но не драскайте, нито търкайте кожата и "не използвайте лосион за коса, защото той ще закрепи радиоактивния материал към косата ви".

Властите не са повишили нивото на заплаха за Гуам, въпреки че Северна Корея обяви планове за удар близо до острова в близките седмици, каза губернаторът на Гуам Еди Калво. Той отбеляза, че много сгради в Гуам са построени така, че да устоят на силен тайфун, но призна, че нищо не може да защити от термоядрено нападение.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разговаря с Калво по телефона и го увери, че Гуам е в безопасност. "Ние сме с вас на 100 процента", каза Тръмп в разговора. "Вие сте в безопасност", заяви той.

Калво отговори, като каза, че се чувства в безопасност и има увереност в ръководството на Тръмп. "Радвам се, че Вие държите кормилото, сър", заяви губернаторът.

Листовките, изглежда, не предизвикват особена тревога, нито се отразяват върху всекидневния живот в Гуам.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
0
 
! Отговори
Срочно проверки преди 6 години
препоръчват ТРъмп да провери колко хиляди ядрени американски и други заряди има в Южна корея и Япония и дали изобщо Пхенян има подобни..Има информации за нарочно провеждана вътрешна ПИАР кампания..Ако са взривявали ядрени и термоядрени бомби техниката вкл в часовници телефони,лаптопи,енерго икономични крушки е засякла всички данни с точност до 3 микрона от терена обемно проникващо подават експерти
33
0
 
0
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
Колеги и експерти да прослушат заснетите кадри с КИм и смеещите се военни..Би трябвало да се расмеят веднага ако с а на чисто необлъчвано място..
32
0
 
0
 
! Отговори
аман от манипулации преди 6 години
НА веселата снимка с КИм хората се смеят несъзнателно понеже извънземните *** пускат газове със гръм..ВОенните и КИм ги чуват несъзнателно и се кикотят ..Подобни реакции правят и бебета ..
31
0
 
0
 
! Отговори
Извънземни свини преди 6 години
PIAR престъпници провеждат нагло нахално мероприятие целящо д а оправдае монтажа на жестоко вредна нова техника з а стотици милиарди долари монтирана срещу Евро АЗия .Извънземни манипулиращи ползват холограми и обсебени американски цивилни сателити законфронтационни ПИАР пропаганди..Подават от Корея и Вашингтон .. АКо огелдате Обемно манипулиращи жълто осветени обеми околоКИм чен ЪН/на снимка с военни които се смеят с кеф и около Тръмп на кадри на които лицето е искривено от облъчване
30
2
 
3
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ! преди 6 години
ЗА ДА СТИГНЕ РАКЕТАТА ДО ОСТРОВА , ТРЯБВА ДА МИНЕ ПРЕЗ 3-ПВО ЗАЩИТНИ СИСТЕМИ:-НА Ю.КОРЕЯ-НА ЯПОНИЯ ...И НА САЩ... КИМЧО, ДА СИ ПОРЪЧА --ЧЕР ПИПЕР , ДАФИНОВ ЛИСТ И ЛИМОН ....ЗАЩОТО СЛЕД АТАКАТА , ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ ИМА СВИНСКО ПЕЧЕНО В СЕВ.КОРЕЯ!
29
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
При атомна атака автомата трябва да се държи с изпънати ръце пред тялото, тъй като от високата температура желязото на автомата почва да капе и не е приятно да капе по краката.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една ракета с ядрена бойна глава ако думнеГуан и ще бъде втора Хирошима....И никакви листовки няма да помогнат...
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те като не пишат ,че трябва да се покрият с бял чаршаф и да вървят бавно за да не помислят другите ,че са го откраднали .......
26
3
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Сега там кви дупки си копаят не е истина просто....обаче ако маршала удари океана вместо острова ще му са обидя....
25
2
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Някой знае ли дали вече има залози в Еврофутбол.И какъв е коефициента
24
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилистичните плъхове винаги на пост. Скоро ще ядете дебелия заедно с любимата ви россия севернокорейските ***!
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Впрочем "Гуам как е станал американска територия?"Както Камчатка-руска.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РЕДНИКВоенните винаги са били цвета на нацията. В моето поделение,командира ни обясняваше,че е секретно. Три пъти годишно,влизаха по 20 новобранци,всеки от които има майки,бащи,баби,дядовци,чичовци,лели,гаджета,приятели и т.н идващи на свиждане.
21
6
 
19
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Странно е страната агресор САЩ,да се прави на жертва и да прави цирк!?
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обикновенно за командата АТОМ се избира някоя локва.
19
3
 
13
 
! Отговори
инструктаж преди 6 години
като падне бомбата ,се завиваш с бял чаршаф и тръгваш към гробищата.вървете бавно за да не ви обвинят в кражба.военните държат автомата напред да не им капе по краката ,като почне да се топи.ползвайте противогаз да не ви хвръкне главата далеч от тялото и после да я търсят.
18
1
 
26
 
! Отговори
РЕДНИК преди 6 години
Преди години служих Войник в БНА , тренирахме за Ядрен Удар .Инструкциите бяха като при Земетресение - Лягаш на земята с Краката към Ядрената Бомба ,слагаш си Противогаза , АК се слага под Тялото и Ръцете на Тила .Нямаше Инструкция след Удара какво да правиш .
17
6
 
18
 
! Отговори
от инструкциите преди 6 години
при евентуално нападение. "Легнете хоризонтално на земята и си покрийте главата с хартиена кесия! после чакате президента(я линкълн, а вашингтон) лично да ви поведе за ръчица из великите ловни полета".
16
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто Ким иска да донесе демокрация в Гуам, но няма пари за цветни революции или Майдани. Затова ще използва "въздушна поща". А колко по-близо са му Южна Корея и Япония, за да прати хабер.
15
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не гледайте блясъка или огненото кълбо - може да ви заслепи"Гениално, напомня ми за надписите по етитките на дрехите им "не гладете с ютия дрехата, докато я носите""Легнете хоризонтално на земята и си покрийте главата"Сякаш има вариант да легнеш вертикално на земята.