В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията

Според Пхенян всички те доброволно пожелали да се включат
Обновена: 12 авг 2017 18:00 | 12 авг 2017 17:48,
311
В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията
Снимка: архив Reuters

Северна Корея обяви днес, че близо 3,5 милиона работници, партийни членове и войници доброволно искат да се присъединят или отново да се включат в армията, за да окажат отпор на новите санкции на ООН и да се противопоставят на САЩ на фона на геополитическото напрежение между Пхенян и Вашингтон, предаде Ройтерс.

Вестник "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия, уточни, че доброволците са предложили да се присъединят към армията, след като Корейската централна телеграфна агенция в понеделник разпространи съобщение, осъждащо новите санкции, наложени от ООН заради ракетните изпитания на Северна Корея.

Още по темата

По-рано тази седмица Пхенян обяви, че разработва план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представен на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи, пише БТА.

Корейската централна телеграфна агенция съобщи в сряда, че в Пхенян се е състоял мащабен митинг в подкрепа на правителството. Северна Корея и преди е мобилизирала огромно количество хора, за да покаже решимостта си, когато се изостря напрежението.

През август 2015 г. един милион севернокорейци предложиха да се запишат в армията, когато се взриви мина в демилитаризираната зона между двете Кореи и напрежението се изостри допълнително.
Северна Корея предупреди чуждестранните дипломати да напуснат Пхенян през 2013 г., когато замрази работата по съвместен междукорейски промишлен парк и заплаши с ракетни удари американски тихоокеански бази, по-конкретно Гуам и Хавай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123Значи да ще ни върнат 2 000 000 000 дълг!????
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В щатите ветераните от Виетнам са оставени на произвола на съдбата. Като самите те са организирани в групи за взаимопомощ.Която се изразява в това да съберат пари за погребение, когато техен колега се спомине от алкохолизъм или газ Оринж с който пръскаха джунглите на Виетнам.
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питай Маккейн, той обича такива простовати въпроси. И СССР ,,не загуби'' битка, но си тръгна от Авганистан. Наполеон и той така напусна Русия, победител:-)
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са Горна Волта с ядрено оръжие.Това са диваците избили над 1 000 000 индианци,това са диваците с 800 бази по света,това са диваците ,които носят"демокрация" по света.Където е стъпила тази *** ,след тях е пустиня.Единстваната нация в света,хвърлила атомни бомби срещу мирни хора.И тази *** в момента иска да определя,кой да има атомно оръжие и кой не.ДАВАЙ КИМ
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се записват разбира се. В армията дават по две паници ориз дневно, цивилните гладуват.
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Но сега САЩ са първи приятели на виетнамците и няма и помен от червения режим. Викаш целите не са постигнати. Хахахаха."След като САЩ загубиха войната, минаха няколко десетилетия и пробваха с друг подход успяха. А войниците им във Виетнам умряха за нищо, само за да се изтегли армията им и да разбере, че там с война няма да мине номера.
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"96 Американците се изтеглиха от Виетнам без загубена битка и с дадени в десет пъти по-малко жертви единствено заради антивоенните движения у дома ."А защо американският народ посреща и третира армията си като губеща и й прави живота черен, документирано с хиляди случаи? Задава ли си този въпрос малкото ти мозъче? Или съвсем се оплете в съчиненията си, мъчейки се да изкараш САЩ победители?
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сайгон дето беше център на Американското командване в Южен Виетнам днес носи името на комунистическия лидер Хо Ши Мин.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #111Много по детски рисувате сложните отношения в Индокитай...
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледай ти тука пак тролчета мислещи че имало световен полицай.Същия полицай не съден още за престъпление на човечеството Хирошима и Нагасаки.Вашия свят това означава "демокрация"(демоНкранция), като се избива цивилно население!Ами реалния свят и правила на война, който удари първи се води агресора. КОЙ първи ще удари? КНДР или САЩ която заради 4-та поправка удрят първи!
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питайте болния мозък Маккейн, коя битка са загубили американците:-)
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
500000 американци се върнаха в щатите в цинкови ковчези от Виетнам. Много повече от ВСВ. На това ли му викат спечелена битка.
79
2
 
5
 
! Отговори
Уикипедия говори преди 6 години
Виетнамска война, 1955 - 1975Резултат:1. Южен Виетнам е победен.2. Южен и Северен Виетнам се обединяват под комунистическо управление.3. САЩ губят влиянието и контрола си във Виетнам.
78
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължавам с икономиката - електричеството на КНДР е почти изцяло от въглища. По ЖП мрежата се ползват парни локомотиви. Хората отглеждат плъхове за месо. Има всичко на всичко две компютърни зали /и двете в Пхенян/, страната не може да произвежда нужната и храна, а вносът е малко, което означава, че хората гладуват. Парите не стигат, местната валута е неконвертируема и всички средства потъват в армията, която, въпреки че е добре за севернокорейските стандарти, е в трагично състояние.
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** бълхи пак не са в час - САЩ се оттеглили без изгубена битка от Виетнам. Ей така от добра воля били се 20 години и решили да си тръгнат. Цивилизовано! :))Абе как ви промива мозъка Шорош бе?!
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ си тръгнаха от Виетнам без загубена битка.....Има си хас. Просто разбраха, че Виетнам е костелив орех и ще дадат повече жертви, отколкото са очаквали.А американците много обичат само другите да умират.
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"96 Американците се изтеглиха от Виетнам без загубена битка и с дадени в десет пъти по-малко жертви единствено заради антивоенните движения у дома ."Да спечелиш битката не значи, че си спечелил войната ***. Колкото и битки да си спечелил, ако накрая не си постигнал целта си, значи си загубил. Виетнамецът посрещна и изпрати американеца без Виетнам да обяви капитулация.
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И до днес в историята на антивоенните снимки една от най-известните фотоси е на виетнамско момиченце, което бяга от селото, което американците са запалили. Американците и до сега не можаха да разберат, че виетнамци и корейци не са араби. С тях трудно ще излязат на глава. Но американската арогантност е безгранична. А и бързо забравят. Навремето Виетнам ги направи за смях пред целия свят. Сега да видим какви ще ги дъвчат с С. Корея.
73
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 92И какви ракети имаха САЩ 1970... Без тези с ядрен заряд. На какво разстояние летяха, с каква точност, просветли ни о, велики стратего!
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тук наистина ли някой вярва на пропагандата на последната сталинистка диктатура КНДР? Имали ракети. Нищо нямат. Това, че чат-пат изстрелват по нещо не е доказателство - и от ракетните клубове непрекъснато изстрелват. Опитаха се да правят автомобили, не успяха. Опитаха се да правят камиони и оръжие - резултатът е трагичен. Общо взето единственото местно производство са едни паянтови велосипеди и комунистическите сувенири. Правят и разни ужасни машини, продавани само в Африка.