В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията

Според Пхенян всички те доброволно пожелали да се включат
Обновена: 12 авг 2017 18:00 | 12 авг 2017 17:48,
311
В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията
Снимка: архив Reuters

Северна Корея обяви днес, че близо 3,5 милиона работници, партийни членове и войници доброволно искат да се присъединят или отново да се включат в армията, за да окажат отпор на новите санкции на ООН и да се противопоставят на САЩ на фона на геополитическото напрежение между Пхенян и Вашингтон, предаде Ройтерс.

Вестник "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия, уточни, че доброволците са предложили да се присъединят към армията, след като Корейската централна телеграфна агенция в понеделник разпространи съобщение, осъждащо новите санкции, наложени от ООН заради ракетните изпитания на Северна Корея.

Още по темата

По-рано тази седмица Пхенян обяви, че разработва план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представен на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи, пише БТА.

Корейската централна телеграфна агенция съобщи в сряда, че в Пхенян се е състоял мащабен митинг в подкрепа на правителството. Северна Корея и преди е мобилизирала огромно количество хора, за да покаже решимостта си, когато се изостря напрежението.

През август 2015 г. един милион севернокорейци предложиха да се запишат в армията, когато се взриви мина в демилитаризираната зона между двете Кореи и напрежението се изостри допълнително.
Северна Корея предупреди чуждестранните дипломати да напуснат Пхенян през 2013 г., когато замрази работата по съвместен междукорейски промишлен парк и заплаши с ракетни удари американски тихоокеански бази, по-конкретно Гуам и Хавай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Битката, мойто момче, се счита за загубена, когато САЩ си изтегли армията от бойното поле, а режимът, ссрещу който е воювала й маха за довиждане на границата. Виетнам и Сомалия, па дори и Ирак, все пак Саддам не беше свален при първата война в залива.
70
2
 
1
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Ха ха ха бъдещите войни са икономически вече никои не иска територия всеки иска пари и евтина работна ръка а руската икономика е най силната помисли от колко години се опитват да сринат икономиката на русия то небеха санкций та изключване от г8 войната в украйна също беше умишлена помисли и тогава кажи дали съм прав
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #93Битката я печели този, за когото остава полесражението. Какво не ти е ясно в случая!?
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не са постигнали целите си ли?Я пак! Хахаха"Целта на американската армия във Виетнам и Сомалия е била да мре и накрая да бъде изгонена от режимите в двете държави? :D :D :D
67
2
 
4
 
! Отговори
До 81 преди 6 години
До АнонименСАЩ се издъниха яко във Виетнам и обърнаха палачинката че уж заради протестите се оттеглят. Истината е, че ги биха и то яко ги биха. Половината се върнаха в ковчези, другата половина с пост-травматичен стрес и на антидепресанти до края на живота. Гледайте "Апокалипсис Сега" и "Взвод", американски филми в които си признават какъв ужас е било всичко. Със Северна Корея ще е същия кошмар. Нямат шанс бургерите!
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К'о да правят хората, поне имат по шепичка ориз да хапнат. Глада е по-силен от всичко. Е, ако ДончоГи пожали, ще похапнат и ще повикат за здравето на Кимчо. К'во друго?
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мите,Простоват си като фити. Дори до четири не можеш да броиш, за географските ти познания, не си струва и да говорим.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест и при двата случая в които американската армия позорно бяга от тези страни без да постигне целите си, според теб са победи за САЩ? АХАХАХХАХАХХАХАХАХ...Не са постигнали целите си ли?Я пак! Хахаха
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МиткоAбе Митко, с мозъчето плитко....какви ги говориш!?Каква Русия?! Руснаците имат 7000 ядрени бойни глави, 17 млн.кв. км територия, пука му на Путин къде имали бургерите бази! Бъдещите войни са с лазерно оръжие от Космоса и любимата ти Америка значително изостава в това отношение. Прочети за С-500 и пак ще говорим.
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Виетнам и Сомалия за спечелени войни ли ги броиш? :D...Да"Тоест и при двата случая в които американската армия позорно бяга от тези страни без да постигне целите си, според теб са победи за САЩ? АХАХАХХАХАХХАХАХАХ
61
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
68. Сащ използваха цялата си военна мощ върху Виетнам. Как ли не ги тероризираха, как ли не ги гориха. Можеха, разбира се да ги изтребят до крак. Но накрая вдигнаха ръце от тях. Антивоенното движение в Сащ също много се засили. Дори самите американци почнаха да правя антивоенни филми /"Коса"/. Накрая се отказаха и се изнизаха като мокра връв. По онези години световната преса пишеше, че в някои части на Виетнам е използвано такова количество хим. оръжие, че още 100 години земята няма да може да с
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да
59
5
 
3
 
! Отговори
Митко преди 6 години
От тази циялата игра най потърпевши ще бъде Русия защото след като САЩ победи Северна Курея и премести няколко воени бази там Русия става напълно заградена ивече не е супер сила защото не може да удържи удар от четери страни Европа от запад Корейския полуостров Япония и Америка а и Китай така става окупиран. Помислете защо Америка налива толкова пари да пази държави като България Полша и др. Мижитурки заради територийте но Северна Корея не се върза
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От 100 години САЩ нямат загубена война."Виетнам и Сомалия за спечелени войни ли ги броиш? :D
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GLAD IMIZERIQ E V BGVIJTE SE
56
2
 
1
 
! Отговори
KOI DA MRE ZA USA? преди 6 години
A KOI PYK ISKA DA MRE ZA USA DIKTATORI XEPTEN NIKOI VSEKI OTISCHEL ZA NQKOI DOLAR V USA ARMIQTA ILI DA IZBEGNE ZATVORA KATO SE NAPECHE DEZERTIRAT SPRAVKA DONALD KUK IRAK I T.N.
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3.5 милиона камикадзета които ще бъдат изпарени за един ден. Горките, вместо да изметат дебелия жълтурко, те ще умират за него, беднотията и мизерията. Тока не им стига, мръзнат като кучета през зимата, глад и болести. Имаше филм по NG, такава мизерия в болниците, празни магазини, смазан народ до побъркване, да се молят на снимката на жестокия вожд, който не признава друго, освен властта си. Който защитава този убиец е ненормален!!
54
1
 
4
 
! Отговори
Уикипедия говори преди 6 години
Война във Виетнам: 1955 - 1975.Резултат: Южен Виетнам е победенЮжен и Северен Виетнам се обединяват в една държава под комунистическо управлениеСАЩ губят влиянието и контрола си във Виетнам
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арабите не могат да се бият! Не ги гледайте Кадафи, Садам и народите им.Гледайте виетнамците! Побъркаха Америка и ги смачкаха! Янките още се будят и крещят на сън от виетнамския кошмар. Жълтите човечета са фанатизирани и се бият до края.Няма шанс Америка срещу Северна Корея. Особено на нейна територия.
52
6
 
5
 
! Отговори
АЙДЕ ,БЕ ПАТРИОТИТЕ. преди 6 години
....ВЛАКА ЧАКА НА ГАРАТА.....ЗА СЕВ.КОРЕЯ......!!!БИЛЕТА --БЕЗПЛАТЕН!!!!!!СТИСКА ЛИ ВИ.....ИЛИ ЩЕ ЧАКАТЕ НОВИЯ 9.09.44г......ДА ВИ ГО СЕРВИРА КИМЧО , ПАК НА ТЕПСИЯ....ХА,ХА,ХААААААААААААААА.....