Нападателят с ножа в Турку - 18-годишен мароканец

Полицията разследва атаката като терористично нападение
19 авг 2017 13:10,
44
Нападателят с ножа в Турку - 18-годишен мароканец
Снимка: БТА

Финландската полиция съобщи, че разследва вчерашните нападения с нож в град Турку като престъпления, свързани с тероризъм и че заподозреният е 18-годишен мароканец, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Още по темата

В атаката бяха убити двама и ранени осем души, сочат нови данни на полицията. Трима от ранените са в тежко състояние.

Двамата убити са финландски граждани, а между ранените има двама шведи и италианец.

При обиск в апартамент в Турку тази нощ са арестувани още петима души.

Минути след нападението полицията арестува главния заподозрян, въоръжен с нож. При ареста на площад в центъра на града той бе прострелян в крака и е в болница.

"Сега в ареста са шестима души - главният заподозрян и още петима", каза пред АФП комисар от финландското следствие, което се води в сътрудничество с международни партньори и с финландската имиграционна служба.

По-рано финландски медии съобщиха, че нападателят е действал сам и е избрал произволно жертвите си, но следователите засега не потвърждават тази информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
47
 
! Отговори
хммм преди 6 години
Вица на деня "Европа остро осъжда терористичния акт". И какво направи Европа за да не се случава това, продължава да вкарва исметт от близкия изток, и северна африка. Целия свят се смее на европа в момента, превърнахте от континент номер 1 по желание за живот до мишена номер едно за атантати и възможни убийства на деца и невинни, как не ви е срам.
8
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7"'Подобни новини, взеха да омръзват'' Това е целта , да омръзне и да стане част от ежедневието .Съшото като при лекарите - те са виждали всички последствия от болести и като умре пациент им евсе едно "давай следващият пациент " .Първо ви убедиха че е за ваша сигурност да ви претърсват и да се лишавате от права при подозрение за тероризъм .Сега ше ви научат че е нормално да има камикадзета ислямисти и после лесно ви слагат чипове в ръцете ЗА ВАША СИГУРНОСТ .,ЧЕСТИТО
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подобни новини, взеха да омръзват. Всички тези атентати с еднакъв почерк, еднакви дейстеащи лица. И така до следващото престъпление. Щеше да е новина, ако бяха наръгали някой политик. А за тях няма такава опасност. Само ще публикуват еднакви декларации, колко са ужасени, но пазени от бодигардове.
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще слагаме ли плюшени мечета ?
5
0
 
45
 
! Отговори
Янчо преди 6 години
Сега пак се почва - бъдете толерантни, не на расизма, ние ще се справим, идвайте още мигранти, момчето било лудо ше го пуснат и т.н.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там , където службите били много силни :)))
3
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мароканец..... май тия първи ще трябва да изхвърлим от Европа
2
9
 
30
 
! Отговори
Евролибераст преди 6 години
Добре ли е човечеца? Надявам се фашистката cвиня позволила си да го простреля да бъде уволнена незабавно!
1
1
 
66
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Както вече писах....какво търси мароканеца във Финландия??? Мароко - страна рекламираща туристическия си бизнес из цяла Европа!!! С какви основания алахогъзни фанатици от Мароко заливат страни, като Финландия, и Холандия??? С какви??? Избрали са си легитимно правителство...в Мароко никой не ги преследва, че удрят двупръсти чела по 5 пъти на ден в земята! Политкоректните лъжци не се умориха да се гаврят с интересите на народите , които трябва да защитават!