Меркел предупреждава: Тонът с Турция може да се изостри!

Канцлерът предупреди, че Берлин е готов за следващи стъпки
21 авг 2017 09:15,
72
Меркел предупреждава: Тонът с Турция може да се изостри!
Снимка: БТА

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел не изключва възможността за предприемане на допълнителни мерки за затягане на германската линия срещу Турция, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от "Фокус".

"Трябва винаги да сме подготвени за следващи стъпки", подчерта германският лидер в изявление за телевизионния канал RTL.

Още по темата

Писателят Доган Акханли обясни ареста си с критичните текстове за Турция, които пише. Той бе арестуван в събота в Турция, където бе на почивка. Ден по-късно бе освободен, но няма да може да напусне страната, докато не бъде финализирана процедурата срещу него, припомнят от редакцията.

Авторът често пише материали за състоянието на човешките права в родната му Турция, за избиването на арменци по времето на Османската империя, както и за убийството през 2007 г. на журналиста от арменски произход Хрант Динк.

Арестът първоначално беше съобщен от депутата на партията на "Зелените" Фолкер Бек, който го описа като политически мотивиран ход на президента Реджеп Ердоган.

По-късно представител на външното министерство потвърди новината и заяви, че Берлин е поискал Мадрид да не екстрадира Аксанли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
7
 
! Отговори
Asan преди 6 години
Време е за автономия на Турското мнозинство е Германистан:)
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставам историята на заден план за да не ми пречи на трезвата преценка на реалността! Имам само негативни лични впечатления от арменци с които съм комуникирал и работил. По- нагли, по-алчни, по-двулични и с по-остра кожна миризма са от евреите! Не харесвам Ердоган и исляма, но про светски ориентираните турци са много френдли и добронамерени хора!
32
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Официално два пъти Турция покани Армения за научно историческо разследване с квестори и от други държави... "Щом имате таково твърдение, дай да отворим архивите си, да дойдат и квестори от други страни, да направим едно научно историческо разследване!" Защо не дойдоха??? Май е по лесно да се говори...Същото се отнася и за България!!!
31
9
 
14
 
! Отговори
Шериф преди 6 години
Не остър тон,а международна заповед за арест трябва да издейства Меркелица за Ердоган заради геноцида над собствения му народ и подкрепата на тероризма.
30
9
 
16
 
! Отговори
Голдън зора преди 6 години
Ами турците не пожелаха да са колония на ЕС, а партньори на Русия...Може и да са търпеливи и наивни турците, но 57 години чакане е малко множко и за тях.Сръбските руски агенти ще ги приемат в ЕС преди турците....
29
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И КАТО СЕ ИЗОСТРИ ТОНЪТ, КАКВО ЩЕ СТАНЕ БАБЕТ?три милиона турци, граждани на Германия ще гласуват противн теб.
28
6
 
12
 
! Отговори
Русинант Магарчев преди 6 години
Най- добре е всеки терорист и бандит да си направи блог в който да обижда Путин или Ердоган.Така ще има имунитет на журналист с гаранция от Меркелица.В Косово бяха хванати 6 немски агента преди няколко години подготвящи атентати в църкви и джамии с цел военен конфликт -пуснаха ги .Всяка страна трябва да се пази от другите страни тия розови промивки в медиите са за наивници.Всяка гледа да прекара другата па макар и от едно семейство....
27
7
 
14
 
! Отговори
Джони Инглиш преди 6 години
Германия е слаба военна сила.Въобще след напускането на Англия в ЕС остана само една Франция с боеспособна в Световно отношение армия ....Германия е все още под Американска окупация между другото и има сумати ограничения за въоръжаването си...
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали уж в Испания бил арестуван с червена бюлетина? Сега в Турция? Утре да не стане ясно че не е арестуван изобщо?
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доган Акханали няма турско гражданство, и с какво право испанците задържаха писателя, още повече, че обвиненията са на политическа основа.Явно и те като наш Боко искат да се натегнат на Ердоганя....Задържан е заради участие във въоръжен грабеж през 1989.
24
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия снабдява с журналистически карти всякакви терористи и когато тези терористи бъдат заловени и изправени пред съда за да отговарят за делата си, Германия пиши, че били нарушавани журналистическите им права. Абре глупави алеманчета, те не са съдени заради това, че са журналист, а за това, че са терористи. Не го ли вдявате?
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доган Акханали няма турско гражданство, и с какво право испанците задържаха писателя, още повече, че обвиненията са на политическа основа.Явно и те като наш Боко искат да се натегнат на Ердоганя.
22
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи Германия даде гражданство на всякакви криминални *** и после когато тези *** бъдат арестувани за да бъдат съдени за делата си надига глас в тяхна защита. Ами не се учудвам защо Германия се напълни с всякакви тарамбуки.
21
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците са толкова долно племе че през втората световна са правели такива ужасяващи опити с хора,например отрязвали крак на жени без упойка така щели да саздадат жени убийци,или пък омешвали преливали кръвта един на друг близнаци и последствията били ослепяване
20
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия е номер 1 подкрепящ тероризма, Меркел да не се прави на ущипана,първо да даде 4500 те терористи които турците искат и да спре да финансира ПКК
19
2
 
10
 
! Отговори
Софакъл преди 6 години
Предизборно дървене ...
18
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С толко много верни турци в германия шефа е Ердоган а бабишкеро, тепърва ще го ядат швабите
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Arestuvan v Turcia I posle da ne go extradirat vlastite v Madri28d.
16
4
 
18
 
! Отговори
българина преди 6 години
Тона можел!?!? Ами хайде надървете го тоз немски тон бе скопени каски, за нищо не ставате бе ей.... Германците са по робско племе и от нас. Да живее Орбан.
15
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вещице срината, пази си гърбината!