Признание от Германия: Турция на Ердоган – никога в ЕС

Анкара сама се отдалечавала от европейските ценности
25 авг 2017 08:05,
121
Признание от Германия: Турция на Ердоган – никога в ЕС
Снимка: Reuters, архив

Турция никога няма да бъде член на Европейския съюз, докато е управлявана от президента Реджеп Тайип Ердоган, заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Ясно е, че в това състояние Турция никога няма да стане член на ЕС", каза Габриел в интервю за германския в. "Билд".

"Това е така не защото не я искаме, а защото турското правителство и Ердоган бързо се отдалечават от всичко, за което се застъпва Европа", заяви той.

Габриел предложи Ердоган да предприеме стъпки за прекратяване на преговорите за членство на Турция, тъй като при сегашното положение е малко вероятно те да доведат до положителен резултат.

"Турция, която ограничава свободата на словото, хвърля невинни хора в затвора и потиска опозицията, не може да стане част от ЕС", заяви Габриел.

"И президентът на Турция знае това. Мисля, че и той самият не го иска, не приема сериозно преговорите за присъединяване", каза министърът.

Габриел обаче заяви, че ЕС няма да прекрати преговорите.

"Нека той (Ердоган) сам го направи, не искам да му помагам за поредната провокация", каза министърът.
Според Габриел "Турция е голяма и ще съществува и след Ердоган".

"Ние нямаме проблем с Турция, нямаме проблем с турците, а имаме проблем със сегашното правителство и провежданата от президента политика", заяви Габриел. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: ЕСТурцияердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
И ако не знаеш, целия архив на султанска Турция е в София. Турците са ни го продали за преработка във фабриката в Костенец и той е станал българска собственост. Турците са водили подробни данъчни отчети и сега се знаят много неща. Българите се определят като народ с численост около 3 млн. от Карпатите до Бяло море и От Ч. море до Адриатика в началото на 15 в. В края на 15 в. вече сме около 800 000. Поради засушаване настъпва глад и мор а и се развихря чумата, отделно се водят и войни.
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:D Реджеп да ходи да пасе оФцете. Без пазарите на ЕС е умряло куче. НЯМА НА КОЙ ДА ПРОДАВА
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23Турция без Европа и Русия е едно голямо нищо. Руснаците вече го показаха и Ердоган клекна. Кога ли на Меркел и Макрон ще им писне та да видим как ще се отрази на Ердоган шамар и по другата буза?!
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великата европа се руши при земетресение от 4 по рихрет, а в много държави е пълно с просяци и бъркащи кофи, това ли е целта ?
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
европа е бита карта, никой не е казал, че Турция иска на всяка цена в европа, за какви се мислят тия
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Турците са с криви и прости картуни а вие сте с прави и пълни със сиво незнайно вещество а защо сте най бендното общество ???
18
3
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До НезнайкоСлед 1422 г. Турския султан се титулува "Цар на българите"(той носи кръвта на Шишмановци). Папата, (разбирай запада) признават това и Влашко и Бесарабия (Молдова) тъй като са били част от България са признати за владение на Султана, който е назначавал за воеводи на тези области само българи и та е било чак до средата на 19 век. Български боляри са продължили да управляват областите си като васали на Султана даже са воювали с него срещу татари и при превземането на Константинопол.
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
половината Еврозона е банкрутирала и се крепи само с печатане на пари. другата половина е силно задлъжняла, и до няколко години ще банкрутира и тя.
16
5
 
7
 
! Отговори
РП преди 6 години
ЕС е главният виновник за сегашното състояние на Турция. ЕС беше този, който настояваше за новата конституция, за ролята на армията, за т.нар. демократизация. Реално Турция беше първата цветна революция в мюсюлманския свят още преди 15 години. Сега ще го ядем...
15
8
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БГ преди 6 години
до 24 Турция загивала,АБЕ аланколо България къде е на световната карта
14
7
 
15
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
Като ви чета коментарите и се питам в кой свят живеете.Българина като европеецкъде му е положителната страна пред гражданин на Турция.Тези същите ни контролират бюджета те определят кое къде,бащите и майките ни с колко да бтдат възнаградени като пенция.Смешно ми е от вашите коментари.Къде ни е стандарта като европеец.Ние сме само бели роби на Европа
13
1
 
13
 
! Отговори
Осман преди 6 години
6 милиарда евро инвестиции до Юли 2017 от Ес. На първо място е Германия следвана от Холандия. 4 милиарда от Южна Корея и Япония. За какво им е ЕС?
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
турция загива. Без европейските инвестиции, турция е в 19 век. Нито съседите й са в добри отношенияс нея, нито великите сили. А сега и Европа я отсвири. Икономика с локум и зеле не се гради.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23Да понеже Европа няма икономика и потенциал нали :) *** , кой е дал на тея чаршафии технолигии и машини да създават продукция ? Кой изкупува после тази продукция ? Това се учи в първа година икономика. Както са станали много богати, така ще станат отново бедни.
10
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 000 000 арменци са изклани от турците. Това са само арменците, в сметката не влизат българи, сърби, румънци, гърци.
9
1
 
13
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Турция и без Ердоган никога няма да влезе в ЕС. Ако беше 10 или 20 милиона може би да. С това население от 80 милиона могат да влязат при положение ако бяха англо-саксонци католици.
8
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
турция си заслужи сама всичко и никой не й е виновен. Няма за какво да *** турските ***.
7
13
 
22
 
! Отговори
Свини преди 6 години
турция и турците никой и никъде не ги иска. Просто те са нагли и искат да живеят в уредена Европа. Никой не иска да живее във великата им кошара.
6
24
 
6
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY преди 6 години
..Nemcite ...maynata im! Sled Kato izbiha mulioni nevinni...sega otnovo tochat subi! No Turcite shte im stroshat glavite!
5
8
 
19
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Пак грешка, ние не искаме турция в никакъв съюз с или без ердоган, 500 г бяхме в един съюз и едва оцеляхме, в края на 15 в сме били сведени до 300 хил при 1.5 млн 14 в. Турция е друга вселена несъвместима поне с източноевропейската, с германия да се вземат