Стихия: Ураганът Харви връхлетя щата Тексас

Най-малко в осем окръга е обявена задължителна евакуация
Обновена: 26 авг 2017 08:32 | 26 авг 2017 08:32, Веселина Йорданова
13
Стихия: Ураганът Харви връхлетя щата Тексас
Снимка: БТА

Ураганът от четвърта степен Харви достигна бреговете на щата Тексас, предадоха агенциите, като се позоваха на американския Национален център за наблюдение на ураганите.

По негови данни максималната скорост на вятъра, носен от урагана, достига до около 60 м/с. Той се движи на северозапад към вътрешността на щата със скорост от около 3,6 м/с.

Губернаторът на Тексас Грег Абът обяви извънредно положение на територията на 30 южни окръга на щата. Общо в тази зона живеят над 4,5 милиона души. Най-малко в осем окръга е обявена задължителна евакуация, а в други тя е с препоръчителен характер. Властите в Тексас не могат да кажат колко хора са напуснали домовете си.

Според синоптиците проливните дъждове, които носи със себе си Харви, може да предизвикат големи наводнения, ураганните ветрове крият опасност от щети за домовете. Някои райони може да останат без електричество за няколко седмици. В няколко окръга на щата е възможно да паднат валежни количества в общ размер до 900 мм.

Харви е най-мощният ураган, обхващал територията на САЩ за последните 12 години. През 2005 г. ураганът от максималната пета степен "Катрина" връхлетя крайбрежието на Луизиана, практически разрушавайки град Ню Орлиънс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко им е.
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог бави ала не забравя. Много пъти им подсказва че трябва да спрът да създават интриги по света но никой не му обръща внимание. А когато не обръщаш внимание на БОГ той наказва. А наказанието е природни стихии земетресения наводнения и тем подобни подсещания докато накрая не ги унищожи напълно.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родните филки не мога да ги разбера. Според тях САЩ могат да управляват климата с някакво строго секретно оръжие ХААРП. Навсякъде където стане заметресение, ураган, изригне вулкан или стане пожар е виновен ХААРПа. Логичният въпрос е:Този "гениален" ХААРП може ли да ги спира тези урагани или само ги създава, а може би американците са мазохисти. Защо не пуснат един ураган на Башар, Пухчо Ким или на жужето от кремъл?Логиката ви яко издиша за този невероятен ХААРП.
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОГ ГИ НАКАЗВА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, НО Е МНОГО МИЛОСТИВ
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, ако е на кв. см., но ако е 900 мм на квадратен километър потоп ли е?
5
2
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Потоп!
4
1
 
5
 
! Отговори
Вече е факт преди 6 години
155 хиляди души останаха без електричество. Досега...
3
0
 
3
 
! Отговори
Милен преди 6 години
Какво е 900мм?
2
6
 
2
 
! Отговори
Настрадин Ходжа преди 6 години
Живи да ги оплачеш.
1
9
 
23
 
! Отговори
Язека преди 6 години
САЩ връхлитат и опустошават другите държави, като си мислят че са световни господари и няма кой да ги спре. В света обаче действат и други сили, различни от конвенционалните и на янките им предстои да ги усетят и ако просъществуват да се позамислят малко.