Финландските полицаи получават картечни пистолети

Причината е засилващата се терористична заплаха
2 сеп 2017 10:46, Елка Василева
21
Финландските полицаи получават картечни пистолети
Снимка: архив, Reuters

Финландските полицаи ще получат картечни пистолети МП-5 в допълнение към нормалното си снаряжение, предаде Асошиейтед прес, цитирайки информация на Финландското телеграфно бюро "Лехтикува".

Ари Аланен, високопоставен представител на полицията, обясни, че причината за новото въоръжение е засилващата се терористична заплаха.

Засега не се знае кога ще бъдат раздадени оръжията.

През юни тази година финландската агенция за сигурност повиши оценката си за терористичната заплаха до втора степен по четиристепенната скала.

Финландската полиция освободи вчера трети заподозрян за нападението с нож в град Турку, за което се смята, че е извършено от мароканец, поискал убежище в страната. Освободеният мъж беше арестуван преди седмица по подозрение, че е помогнал да се планира нападението, при което загинаха двама души и бяха ранени осем, съобщава Националното бюро за разследване.

По-рано тази седмица бяха освободени и още двама мароканци, които също бяха задържани като заподозрени. Те вече не се смятат за заподозрени, подчерта бюрото.

Основният заподозрян е мароканец, чиято молба за убежище е била отхвърлена. Той е задържан по подозрение в убийство и опит за убийство с терористични мотиви. Следователи съобщиха, че той се е радикализирал, но не дадоха подробности. Освен това предполагаемият извършител първоначално е съобщил фалшиво име и възраст.
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
читател преди 6 години
Финландия е спокойна, цивилизована и високообразована страна. Доходите също са добри. Хората там се уважават. Престъпността е една от най-ниските.Оръжието е разрешено от 16г. а на 18 можеш да купиш дългостволно нарезно.Но знаят как да го използват.Не плачете за тях, погледнете себе си и си дръпнете куршума или въженцето.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наистина странни разбирания имат евротолерантните,продължават да вкарват ислямски мигранти,продължават да вдигат нивото на заплаха и въоръжаване и така докато стигнат до война, това е или *** отизъм или преднамерено предизвикване на война,има достатъчно мигранти християни но те явно не са желани или ги избиват на място другите преди да потеглят
11
6
 
15
 
! Отговори
гхгх преди 6 години
Финландците БИЛИ ,Били са те каквото са били преди 100 години Сега са мижитурки *** Арабеските първо ще ги бияпт ,после ще им вземат пушкалата да не се правят на отворени ,накрая ще заплодят и мъжките и женските им Нали видяхте какъв ФИНЛАНДЕЦ бяха арестували във Варна
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно, помнят зимната война с СССР от 1939 г.
9
1
 
43
 
! Отговори
Циник преди 6 години
И финландците...както и цяла Европа....само РЕАГИРАТ на заплахата....вместо да я изтръгнат от корен измитайки от страната си цялата алахогъзна ***!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас преди в МВР-то вътрешни войски имаше стечкин, но сигурно са ги разпродали за старо джелезо.
7
4
 
3
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
До АнонименA ти се немаш късмет с политици, иначе си ного печен и умен...
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Финландците не че са много работливи или са много печени и умни, а просто успяха да развият последните десетилетия високите технологии и дръпнаха напред. Случиха и на политици, които не са толкова корумпирани и гледат за доброто на държавата и хората. Лошото е, че се подлъгаха по т0леранстията и си вкараха тазралеж в гащите с тези кърлежи мюслитата. Дано се усетят навреме и да ги изгонят колкото могат, че после ще е късно. Ислямът, като тежка, коварна болест се разпространява.
5
1
 
21
 
! Отговори
културно пиянде преди 6 години
Като говорите за пиене по статистика скандинавските народи пият най-много, Аляска, Канада, още 1-2 европейски държави и чак тогава идват руснаците.Понеже познавам доста руснаци мога да ви кажа, че те изобщо не могат да пия и не знаят как. Пият на екс без мезе. Пият и душат хляб и в най-добрият случай кисели краставички ядат. Удрят няколко чаши на екс и се трупясват. Хубавото при тях е, че бързо пият и бързо изтрезняват и ако има махмурлук минава бързо, а мен ме държи по 1-2 дена.
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поради това, че са били изолирани няколко столетия от света ,са налице масови кръвосмешения. Това се е отразило на психичното състояние на нацията и затова с такова желание приемат мигранти - да си обновят кръвта.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Финландците пият повече от руснаците."Но и работят повече !
2
6
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Симо Хаюха - бялата смърт истински герой.
1
6
 
9
 
! Отговори
азхаресвам преди 6 години
старите модели на шпагин, судаев, шмайзер... не ми харесва мп-5