Тръмп и Шиндзо Абе се разбраха за "невиждан натиск" върху КНДР

Японският премиер е разговарял по проблема и с Путин
181
Тръмп и Шиндзо Абе се разбраха за "невиждан натиск" върху КНДР
Снимка: БТА

Японският премиер Шиндзо Абе и американският президент Доналд Тръмп са разговаряли за втори път по телефона днес, предаде ТАСС, като се позова на агенция Киодо.

Още по темата
Абе и Тръмп се чуха тази сутрин, малко след като Северна Корея обяви, че е извършила успешен опит с водородна бомба. Двамата са разговаряли отново късно днес японско време.

Абе и Тръмп се чуха по телефона общо четири пъти, откакто Северна Корея изстреля балистична ракета над Япония във вторник, отбелязва агенция Киодо.

В сутрешния си разговор днес двамата се съгласиха, че е необходимо да бъде засилен натискът върху Северна Корея, за да промени своята политика. Следобед те се договориха за оказване на "невиждан досега натиск върху Северна Корея".

Японският премиер обсъди по телефона севернокорейския проблем и с руския президент Владимир Путин, съобщи още агенция Киодо, цитирана от ТАСС.

Подробности не бяха дадени. Абе е разговарял с Путин веднага след беседата си с Тръмп.

Подобно на САЩ и Япония Русия също осъди севернокорейския ядрен опит. Тя обаче призова всички заинтересовани страни да се върнат незабавно към диалога и преговорите като единствения възможен начин за комплексно решаване на проблема, отбелязва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЪМП Е ПЪЛЕН СТРАХЛИВЕЦ ЩОМ СЕ ПЛАШИ ОТ СЕВЕРНОКОРЕЙСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО ДЖУДЖЕ!
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
make America great again :)
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28Няма нужда някой да ми плаща за да имам трезв поглед върху нещата. Всеки който си мисли, че Северна Корея може да излезе победител от тази ситуация има сериозни психични проблеми.
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Балъкоо и аз не съм подписал закон забраняващ ми да крада и убивам хора , но ако го направя спрямо твойте близки , ти ще искаш да си понеса наказанието нали ?Как така в единия случай сте на едната страна , а в другия на обратната ???? Ти бавно развиващ ли си ? Света отдавна е решил да не се правят ядрени оръжия , как така един ще прави ? То утре и бана новите , ще искат да имат и да се пукат там племената ?
32
4
 
3
 
! Отговори
ясно преди 6 години
Путин подмолно подкрепя СК за да отклонява вниманието от деянията си в Укройна и да се прави на умиротворител.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ГДА дискутиращи ,прочетете малко световна история и ще получите доста отговори!Още след 1та СВ Удрю Уилсън създават правила уж да няма нова война,но уви!После една след друга кризи,то не беше САЛТ,то не беше преговори за мир!Затова е много опасно всеки който иска да притежава ядрено оръжие!Я си представете ИДИЛ да имат ядрено оръжие!Иначе от всяка глава ,дим излява!
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 33Ти май световната карта скоро не си я отварял... Точно САЩ пък не са в заплаха. Виж Япония и Южна Корея са друга тема, а САЩ си е просто съюзник благодарение на който Южна Корея в момента не е комунистическа ***, а индустриален гигант. Ама това русофилите няма как да го зачитате като се има впредвид, че Матушка живее само от износ на газ и калашници и още една кола не може да сглоби.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким по всяко време може до осъмне в каютата на някой американски самолетоносач, стига да има решение за Северна Корея изгодно за САЩ след него.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ILEV1940Абе не разбрахте ли че Тръмп НЕ ИСКА и НЯМА НАМЕРЕНИЕ да променя управението на ни никоя страна. Не веднъж го е заявявал. ..Затова и Блатото в САЩ е подивяло.А престани да плескаш дивотии.
27
4
 
3
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Глупости. Ким го боли шмайзера за народа му. Бори се да се задържи до гроб на власт че после наследниците му идват. Еб х аз тая династия. Много искам двете кореи да се обединят и да не е комунизъм там
26
6
 
3
 
! Отговори
ILEV1940 преди 6 години
Ако не си подписал договор, това, че някой са го създали и подписали не те задължава.....а и да си подписал, поже да се откажеш - питай Тръмчо как става този номер.... а на теб "анонимен" ясно ли ти е ???
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Невиждан натиск" на парцалите си ще направят. Лудото Кими ги върти на шиш.
24
3
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Как да го побира като такъв липсва. Усеща се във въздуха , че си платен драскач на " Америка за бг" колкото и да се правиш на културен и изискан. От коментарът ти се усеща липсата на едно чувство което го има при по старата генерация " ПАТРИОТИЗЪМ" , любов към родината. Затова Ким прави ядрени оръжия, за да защити родината си от агресивен терорист номер едно в света САЩ. В главата ти има само лек шим от дневната доларова надница от дороската организация.
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диктатора Ким не е проблем нито за Южна Корея, нито за Япония, нито за САЩ, а истинският проблем е вакуума след него.
22
0
 
1
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Хахаха смях в залата. Тия не разбраха ли че със санкции няма да стане нищо. Смешници.
21
2
 
4
 
! Отговори
ILEV1940 преди 6 години
Да, може би СК наистина прекаляват с заплахите, но не се опитват даже да променят управлението на никоя страна, а ако не изплняват....да ги бомбардират !! И щаслива ли да е СК когато самолетоносачите са постоянно до тях, а в ЮК има военен контингент с ядрено оръжие !!
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точн така! Ей са ще ги разкътаят - санкции на санкциите на санкциите!! До дупка!
19
0
 
9
 
! Отговори
811 преди 6 години
Крум им казал да вземат каквото им хареса и да си ходят. Но Никифор продължил да убива Българи.След това Крум казал:Като не искаш мира - на ти секира!
18
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-смешното в цялата работа е, че има една група психично нестабилни русофилчета които си мислят, че Северна Корея може да излезе победител от цялата работа... просто невероятно. С толкова малко мозък нямам идея как пазите равновесие ако изобщо ставате от компа.
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малееее , Ким се е уплашил и трепери. Не е спал .