Австралия: Китай може да възпре Ким Чен Ун

Ким Чен Ун е жесток и зъл, заяви премиерът Търнбул
4 сеп 2017 08:52, Елка Василева
25
Австралия: Китай може да възпре Ким Чен Ун
Снимка: архив, Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е жесток и зъл. Китай трябва да положи усилия да спре агресията му, заяви австралийският премиер Малкълм Търнбул, цитиран от ДПА.

Търнбул каза пред телевизия Ей Би Си, че ако Китай спре доставките на петрол за Северна Корея, ще окаже силен натиск над режима на Ким. "Китай може да направи повече", каза австралийският премиер.

Още по темата

Той добави, че непрекъснато получава информация за вариантите на ответни действия, които могат да предприемат САЩ. "Китайците са разочаровани и смаяни от поведението на Северна Корея, но Китай има най-силните средства за въздействие и с тях идва по-голямата отговорност. Точно сега Ким Чен Ун е решил да предизвика Китай и това налага по-силен китайски отговор".

Търнбул каза, че Северна Корея не е марионетка на Китай, но според него Китай може да ограничи още повече икономическите връзки с Пхенян, за да му окаже натиск за прекратяване на ядрените опити.

На въпрос дали според него Ким Чен Ун е зъл, австралийският премиер каза, че той редовно избива членове на собственото си семейство. "Това е жестока и зла диктатура. Той обрича собствения си народ на глад. Това е опасен, провокативен, незаконен режим, който застрашава мира и сигурността в района и в света и единствената му цел е да запази диктатурата на едно семейство в Северна Корея", добави Търнбул, цитиран от ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
МУУУУ преди 6 години
Корейският трън се оказа непоносимо забит в *** на говедарите от САЩ. Болката е нечовешка, безсилието тотално, и мученето се чува през два океана.
21
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 6 години
До възмутенБРАВООООООООООООООО, ТОЧНО ТАКАААААААА, ДА ЖИВЕЕ СЕВЕРНА КОРЕЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ, ДА ЖИВЕЕ КИМММММММММММММММ
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19 : Какви са тея глупости дето ги пишеш бе смотан ? Как се преглъща ,че един ненормалник разполаага с ядрено оръжие ,че даже и няма право да има такова според международните закони.Ти адекватен ли си въобще ? И какви ползи има САЩ от Северна Кореа при положение ,че корейците не разполагат с нищо ? За кво въобще коментираш като си нямаш и капка идея.
19
1
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Това може да стане само ако Тръмп и други световни Лидери твърдо заявят или Късаме всякакви Бизнес отношения с Китай или Китай се оправят с Проблема Ун.При такъв развой на нещата със сигурност Китайците ще клекнат и ще свалят режима в СК!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова ли е трудно да преглътне света, че КНДР е вече ядрена държава?! Що не реват американците срещу Израел или Пакистан или която е да е друга нация имаща ядрено оръжие?!Отговора е един-интереси,петрол , пари и влияние! Тези технологии отдавна не са монопол само на великите сили и е време всички , това да разберат! Нали искаха ГЛОБАЛЕН свят-ето им го!Защо САЩ, не предложиха мирен договор за корейския полуостров а дрънкат оръжие?!Ами, нямат интерес!
17
3
 
3
 
! Отговори
редник преди 6 години
До Анонимен 15 "Света си има вече ядрен рекетьор Ким Чен Ун." И какви са исканията му ? Да не го убиват и ограбват ? Наглец ! :)
16
3
 
1
 
! Отговори
редник преди 6 години
" Австралия: Китай може да възпре Ким Чен Ун " Може ! Може и САЩ да възпре !
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким Чен Ун ще бъде разоръжен, това е единствената алтернатива пред него. Ако КНДР бъде призната за ядрена сила каквато е целта на Ун, това ще предизвика въоръжаване на Япония и Южна Корея с ядрено оръжие. Това пък е крайно неприемливо за спонсорите на Северна Корея Китай и Русия.
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Света си има вече ядрен рекетьор Ким Чен Ун. Ако Китай му спре нефта ще последват заплахи за унищожаване на Пекин. Ако някой спре хуманитарните доставки на храни също ще бъде заплашен с унищожение. Ако Русия го заплаши че ще спре с доставките на ядрен материал за бомби и възли и детайли за междуконтинентални ракети също ще бъде заплашена с разрушаване на Владивосток. Да им е честито на всички които се радваха на "независимостта" на КНДР.
13
3
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Напротив колега, сравненията са напълно уместни защото Австралия е пудел на САЩ .
12
0
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Кой режим и до кое дърво ? Бихте ли се уточнил , скъпи нежен другарю ?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами че зъл и жесток е. кой си разстрелва собствените генерали с оръдия, защото заспали по време на негова реч? а сащ никой не ги коментира в момента. сравненията са безсмислени.
10
3
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Маааллииии ! " зъл и жесток" какви слова !, а САЩ какви са ? Колко държави унищожиха ? Северна Корея кого е нападала ? Колко държави е унищожила чрез " демократизиране" ? Ай сик тир ...
9
1
 
3
 
! Отговори
браво преди 6 години
Северна Корея не е марионетка на Китай ! Достатъчно ми е да преценя колко му коства на Ким това признания при положение че Китай е до Корея и е наточил зъби .Голям човек не му е лесно.Браво.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият режим на дървото. Няма друг начин.
7
4
 
4
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Всъщност с корея не пречи на никой, нито на русия или китай, реват само американските соул та ци, и левите и десните
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо да го прави? С. Корея не им пречи.
5
7
 
14
 
! Отговори
факт преди 6 години
Тези ракети и изпитания са защитна реакция,Севера постоянно е на прицел от САЩ и трябва да се защити срещу държавата терорист САЩ.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е жесток и зъл."...злодей, живеещ в мрачно леговище и се смее ей така "му-ха-ха-ха-ха".
3
2
 
7
 
! Отговори
маке преди 6 години
политиката на санкций е *** и погрешна дори по време на война не се притиска противника до безизходица щот тогай апе най силно и що сите искат некой друг да им вади горещите кестени