Руският посланик в САЩ - в черния списък на ЕС

Брюксел ще удължи санкциите заради анексирането на Крим
6 сеп 2017 19:12,
166
Руският посланик в САЩ - в черния списък на ЕС
Снимка: Архив, Reuters

Посланиците от 28-те европейски членки решиха днес да удължат санкциите, наложени на руски частни лица и компании заради анексирането на Крим. Това стана на първото им заседание на новия политически сезон.

153 лица и 40 компании и фондации в момента са в черния списък на ЕС, включително новият руски посланик в САЩ Анатолий Антонов.

Според европейските членки те имат пряко участие във вземането или налагането на решението за незаконното анексиране на Крим и Севастопол през 2014 г. Ограниченията, които бяха удължени единодушно с 6 месеца през март, изтичат на 15 септември и ЕС трябва да реши дали да ги продължи, както и да актуализира списъка.

Сред руските граждани, които няма да получават визи за влизане в Шенген и чийто сметки в европейски банки остават замразени, са и руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, съветникът на руския президент Владимир Путн Сергей Глазев, шефът на руския генщаб Валерий Герасимов и тв журналистът Дмитрий Киселов.

Освен в европейския списък, посланикът във Вашингтон Антонов е и в забранителния лист на Канада, но САЩ не са го включили в санкциите, налагани на Русия заради Крим и така той успя да започне мандата си на 31 август.

Антонов е бивш зам.-министър на отбраната и бивш зам.-министър на външните работи на Русия.

Очаква се европейските вътрешни министри ще вземат формално решението на 14 септември, когато ще бъде публикуван и официалният списък на лицата и сдруженията, подлежащи на ограничения за пътуване и финансова дейност в ЕС.

Освен персонални санкции заради Крим, ЕС прилага спрямо Русия и икономически санкции, които са в сила до 1 февруари 2018 г., както и ограничения за търговия, инвестиции и туризъм с Крим и Севастопол - в сила до юни 2018 г.

Решенията за тяхното продължаване или прекратяване ще бъдат взети по време на българското председателство на Съвета на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 131Видял е как го прибират и го съветват руските служби, след като е крещял по Червения площад, какво да види... В панделата са го обработили отзад такива като него и сега има да си връща.
71
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Брюксел ще удължи санкциите заради анексирането на Крим"---Тия брюкселски зелки не разбраха ли, че санкциите срещу Русия имат същия ефект като сухият режим в Америка през 20-те години на миналия век, т.е. нулев. Забраната не означава отмяна, търговията си върви, има си канали за това.
70
2
 
10
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Дядо Иван е свети Иван Рилски- руснаците нямат нищо общо с него!
69
7
 
10
 
! Отговори
В. Нюланд ги нареди преди 6 години
Приемайки Анатолий Антонов за посланик, американците залепят оглушителни плесници на своите васали от ЕС и Канада.
68
13
 
10
 
! Отговори
Россия преди 6 години
е враг на България, УСА е пръв приятел, защото ни праща качествено черно население от Азия и Африка да си оправим демографската криза. УСА форевър.
67
12
 
4
 
! Отговори
Заухав турист преди 6 години
Всички знаем, че россия е най-големият враг на България. Питайте Мая Манолова, Румен Оффчарофф, Пумен Петкофф....
66
16
 
6
 
! Отговори
Сургут преди 6 години
россия е най-големият враг на Република България. Точка.
65
2
 
5
 
! Отговори
Добро решение преди 6 години
Русия е депозирала искане в ООН,да се изпатят сини каски в Донбас ЛНР и ДНР....
64
4
 
10
 
! Отговори
Всички преди 6 години
арабски терористи - в белия списък на ЕС. Европа е нашият дом, арабите са ни братя.
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците да отидат да продадат малко демокрация на СА, че както са я подкарали с жените там, скоро камилите ще имат избирателни права, жените ще се ползват като впрегатни камили. Като им знаят много човките на троловете, защо не кажат нещо за СА?
62
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО!!!!ВСИЧКИ ПОСЛАНИЦИ И ДИПЛОМАТИ НА РУСИЯ ТРЯБВА ДА СА В ЧЕРНИЯ СПИСЪК НА ЕС РЕДОМ СЪС ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ РУСИЯ!!!!КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
61
14
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До ГадовеДа въведеш санкции срещу Русия която води успешна война срещу тероризма в Сирия и така спасява и Европа,е долно и подло....---------------*** е в Сирия за да загражда територии, а не да спасява Европа.И ако не беше САЩ да им помага, нямаше да са постигнали АБСОЛЮТНО НИЩО.Прочети още на: dnes.bg/world/2017/09/06/ruskiiat-poslanik-v-sasht-v-cherniia-spisyk-na-es.352564#comment-newest
60
6
 
3
 
! Отговори
Ф.М. Достоевски преди 6 години
Тоя само заради наглата физиономия бих му играл една лопата през носа.
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А незаконното анексиране на Косово и Метохия ?
58
4
 
12
 
! Отговори
ЕС ли? преди 6 години
Това е една сбирщина от изкуфяли политици,които се гаврят с европейските страни и ги превърнаха в свои жертви.Превърнаха Европа в мюсюлманско сборище на всякакви фанатични престъпници. До кога ще позволяваме да ни правят на маймуни и да ни натрапват унищожителните си квоти и санкции?
57
4
 
10
 
! Отговори
С санкции преди 6 години
ЕС отмащава на Русия че избива терористи в Сирия!!!
56
2
 
9
 
! Отговори
Дедовия преди 6 години
Цената на стратегическата суровина петрол се покачва с всеки изминал ден. В Тексас няма питейна вода. Има, но е в околните щати и струва 5 пъти повече. А след Ирма ще ми ядат дедовия.
55
3
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
ЕС с свойте действия подкрепя ИД и терористите.
54
3
 
9
 
! Отговори
Гадове преди 6 години
Да въведеш санкции срещу Русия която води успешна война срещу тероризма в Сирия и така спасява и Европа,е долно и подло....
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една новина от последния момент, специално за американските дупе лизци.Преди малко Тръмп отложи фалита на САЩ за до края на годината, като се разбра с Конгреса, да отложат дефолта, за да се отпуснат средства за справяне с наводненията в Тексас.Краварите са щяли да фалират още през Септември 2017 г.Но пак с разни финтове и главно чрез печатането на тоалетна хартия (американски долари) ще с еопитат да удължат агонията си.Както и да е ....Но балонът на икономиката им ще се спука съвсем скоро.