Путин: Севернокорейците е невъзможно да бъдат уплашени!

Рисковете за сигурността на Пхенян по-големи от икономическите ползи
Обновена: 7 сеп 2017 12:46 | 7 сеп 2017 12:45, Елка Василева
82
Путин: Севернокорейците е невъзможно да бъдат уплашени!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин каза, че правителството на американския президент Доналд Тръмп показва желание за намаляване на напрежението по въпроса със Северна Корея, предаде Ройтерс.

Путин заяви, че разпалването на военна истерия в кризата със Северна Корея има обратен ефект и че Пхенян няма да спре ядрените и ракетните си програми, тъй като ги смята за своето единствено средство за самоотбрана.

"Невъзможно е те да бъдат уплашени", каза той на икономически форум във Владивосток.

Още по темата

По думите му на Северна Корея се предлага перспективата за спиране на санкциите, за да бъде стимулирана да замрази оръжейните си програми. Според Пхенян обаче рисковете за сигурността са по-големи от икономическите ползи.

"Ние им казваме, че няма да налагаме санкции, което значи, че ще живеете по-добре, ще имате по-добра и вкусна храна на масата, ще се обличате по-добре, но те мислят, че следващата стъпка е покана за гробището. И никога няма да се съгласят с това", заяви Путин.

Той призова Северна Корея да бъде включена в съвместни проекти, за да се намали напрежението на Корейския полуостров, посочва ТАСС.

"Необходимо е Северна Корея постепенно да бъде въвлечена в сътрудничество в региона, а Русия има конкретни предложения, всички знаят за това - общ път, свързващ Транссибирската магистрала и корейските железопътни линии, през Северна Корея, тръбопроводен транспорт, развиване на севернокорейските пристанища и т.н.", каза Путин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега на СК не са давани пари. Изравниха ги със земята преди 60 години заплюха ги и ги зарязаха.Те пък взеха, че не умряха. За голямо учудване на всички "цивилизовани".Ами да продължават да ги плаши Тръмп. Нищо няма да постигне.
33
24
 
9
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Да ви преведа простичко думите на другаря Путин: "Дайте им пари както винаги до сега, че да не направят беля". Рекета на гладниците продължава. Аналогично с русия де-и те правят същото.
32
7
 
31
 
! Отговори
редник преди 6 години
50 години наливат на ЮК и душат СК обединените бесни демократизатори ! И викат вижте разликата ! Гледаме я ! СК Бедни , велики и не покорени ! Впрочем от нас не са по бедни !
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо продължават да ви плащат, за толкова некадърно тролене.
30
8
 
7
 
! Отговори
Всичко си има цена преди 6 години
Цената на обединението вероятно ще е животът на 2-3 милиона жълтури от двете страни на демаркационната линия.
29
23
 
12
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Разбира се че СК не може да бъдеп уплашена. Луд не се плаши от нища. Затова трябва да бъдат внимателно изтрити с гумичка от картата на света .Обединена демократична Корея.Това ще стане , защото света вървина на пред .Някой вярваше ли че соца ще падне , и двете Германии ще се обединят? Ама се случи. Това е бъдещето на двете Кореи.
28
5
 
13
 
! Отговори
:-) преди 6 години
и като започнат да падат "атомни бомбички" наред ти какво си мислиш..че ще ги гледаш по телевизията с пуканки в ръце ли ???!!!*** :-)
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин - не се плашете корейци, "ножо е дръвен" !!!
26
9
 
34
 
! Отговори
:-) преди 6 години
за разлика от кухата Америка, Русия се опитва да предотврати ЯДРЕНА ЗИМА на планетата Земя, която просто ще настъпи ако света се подведе по акъла на слабоумните кравариамериканските и'диоти размахват ядрени оръжия с такава лекота все едно държавата им е не е на тая планета,а е на Марс, та видиш ли ще останат незасегнати..*** американци и това е !!
25
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За младите ще кажа че в началото на 50-те години на 20-ти век Краварите 3 години ги бомбандираха и избиха 20 % от цивилното население на С. Корея. Тази омраза която има в поколенията от тогава никога никой неможе да заличи. Колкото аз ще забравя убитите си баба и дядо при бомбандировкте над София и оставиха майка и сестра и кръгли сирачета само на 10 гоишна възраст. Това може ли да го забравя? Не! Това ще се помни от всички които са изгубили роднини убити от краварите и енгилезите!
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха, абе като ви раздават опорните точки, поне да ги превеждат на български! "оръжие за масово поражение срещу империалистическия олигархичен гангстерски враг" На български е "оръжия за масово унищожение", ама вие толкова си знаете, и от централата ви вече издишат :)))
23
23
 
8
 
! Отговори
Може, може преди 6 години
Една атомна бомбичка върху бункера на Прасето ще свърши работа.
22
38
 
7
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До анонимен 2 Тръмп не е избран за президент на САЩ. Той е президент на Света и е длъжен да отстоява мира и демокрацията в целия свят. Тава е мисията на всеки американски президент.Ако не беше Америка , светът отдовно да се е самоунищожил.
21
8
 
13
 
! Отговори
:-) преди 6 години
разбира се ..ако смее...Израел може да атакува руското оръжие на...Русия,а не на Сирия...така, де...ако смее..ама не смее..защото на Израел му се съществува:-):-)
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече никой не вярва на лъжливото овчарче САЖД.
19
5
 
11
 
! Отговори
да преди 6 години
ти се радвай, че са пасували иначе забравяш за Израел :-):-):-):-)
18
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Личи си че Путин много добре разбира психиката на диктаторите...като техен шаман е:Заплашва ли те - дай му, извади ли нож - дай му повече, изстреля ли ракета - дай му всичко !!!
17
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия опрости над 10 млрд долара на Пхенян, в замяна на газопровод до Южна Корея, както и спомената жп линия. Но точно тогава американците направиха провокация с южнокорейски катер, уж потопен от севернокорейско торпедо. И то в териториалните води на Юга!
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо, да не би да говори глупости. Тръмп като говори това което "му кажат", да не би да е по-умен когато говори!
15
16
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Снощи израелците са бомбили научния център на Асад. С-400 пак са пасували :) нали са невидими!