Сеул моли Путин да помогне за "укротяване" на КНДР

Западни издания с коментар по темата за Северна Корея
7 сеп 2017 09:45, Елка Василева
178
Сеул моли Путин да помогне за "укротяване" на КНДР
Мун Дже Ин и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Темата за Северна Корея продължава да е една от водещите за британския печат. На вчерашния си разговор във Владивосток южнокорейският президент Мун Дже Ин е помолил руския си колега Владимир Путин да помогне да бъде "укротена" Северна Корея, пише в. "Гардиън", като цитира южнокорейски медии. Според президента Мун има опасност ситуацията на Корейския полуостров да стане неконтролируема.

Японското министерство на отбраната съобщи, че е променило оценката си за мощността на взривената в неделя бомба на 160 килотона - близо 10 пъти повече от хвърлената над Хирошима.

Путин заяви, че смята налагането на още санкции на Пхенян за неефикасно. Китай също е против наказателни мерки като исканото от САЩ и Великобритания петролно ембарго. Те могат да предизвикат достатъчно голяма вътрешнополитическа криза, да се стигне до падане на режима на Ким Чен Ун и това да ликвидира ролята му на буфер между Китай и Южна Корея, където са разположени американски сили.

Още по темата

Очаква се японският премиер Шиндзо Абе да обсъди въпроса за санкциите с Путин на днешната им среща във Владивосток.

На срещата си с руския лидер във Владивосток Мун Дже Ин е заявил, че прекъсването на доставките на петрол за Пхенян е неизбежно и е призовал Путин да подкрепи предложената резолюция, съобщава британският в. "Телеграф" в статия под същото заглавие като това на в. "Гардиън". Руският президент е отговорил, че това ще попречи на работата на севернокорейски болници.

"Севернокорейците ще ядат трева, но няма да се откажат от ядрената програма, ако не се чувстват сигурни", предупреди малко по-рано Путин, чиято страна изнася за Северна Корея 40 000 тона петрол всяко тримесечие. Пхенян получава повечето от използвания петрол от Китай, отбелязва в. "Телеграф".

Международният подход към Северна Корея, основаващ се на санкции, беше успешен, заявява адмирал Скот Суифт, командващ Тихоокеанския флот на САЩ, цитиран от в. "Вашингтон пост". "Казвам, че е успешен, защото не сме във война", подчерта той. Според анализатори, цитирани от американското издание, санкциите нито са променили оценката на Ким Чен Ун за ситуацията, нито са довели до изолация на режима.

След ядрения опит в неделя САЩ, Южна Корея и Япония се борят в ООН за налагане на възможно най-силни санкции срещу Северна Корея, но Китай и Русия, които имат право на вето в Съвета за сигурност, предпочитат преговорите, пише изданието.

Адмирал Суифт обаче заяви, че фокусирането върху санкции и дипломатическо решение е все пак повод за оптимизъм, отбелязва в. "Вашингтон пост". "Докато не смятаме военните инструменти за единствен вариант, това е успех", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 45Има тонове писания за него време. Самият Стамболов описва опитите на русия да спре съединението. И той ли е евро атлантик *** ? Вземи се образовай малко или още си на военни помощи от Русия. Циганинн.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, да се разбомби Москва и корейската "хибридна ядрена програма" приключва.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
(40) Анонимен: "Няма как САЩ и ЕС да създадат ИД , това е глупост"Я да го обясниш това твърдение с малко повече детайли, предвид че ИД са екипирани с тежки картечници монтирани на Тойота джипове и американски частни компании купуват българско и всякакво друго оръжие и го доставят на ИД. И това са доказани факти.
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че ще молят Путин. Той подклажда конфликта, той може и да го спре. Когато едно куче се е озверило нормално е стопанинът му да го укроти.
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИдиЛ го разбиха САЩ и Ирак. Имат сухопътни армии, Добро разузнаване и много самолети. Русия щеше за 800 дни да ги ликвидира......алабала. сложи си системите в столицата и толкова. За тях е важно отново режима да не пада. Другото няма знапение.На всякъде е едно и също...Където е забърка на русия. Разделение, глад и нищо повече.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 35 АнонименОт къде изрови тоя "евроатлантически бисер" ? смех, смех, смех. Да не си употребил "нещо" преди да пишеш тука ?
35
5
 
6
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Робите да помолят учтиво шефа си сащ. Русия и китай са висока топка за ю корея и япония. Да си стоят в кошарата при сащ и да тръпнат, ще им направят ли война сащ в задния двор?
34
0
 
5
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Очаква се японският премиер Шиндзо Абе да обсъди въпроса за санкциите с Путин на днешната им среща във Владивосток."...Путин щял да каже на Абе:-Карате ни сенте наши! (В карате няма нападение!) :)
33
6
 
8
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Днес са много слаби драскачите на сорос, разочарован съм.
32
3
 
11
 
! Отговори
Здравейте нааакани преди 6 години
Е как така ще молят Путин бе! Нали са много велики и имат технологии, телевизори, коли, гсм-и. Нали имат американски противоракетни щитове THAAD и не знам си още какви щуротии.бКак така ще молят бедна и изостанала Русия, бояришниците, алкохолиците, ваттенките и ушшанките. Нещо не се връзва. Нали са приятели на "великите" САЩ. Кво стана? Алоооо, козяшките хрантутничета, разбрахте ли кой решава и кой е Господарят на планетата Земя?
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лан, дран, тъй било, нам как било, накрая всички с молба на крака пред Путин... Плюнчете ми се както искате, тук го пише черно на бяло.
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия се е опитала да спре съединението на България! Вие говорите за стратегическо и Гео политическо място. Абсурд. Тея копеленцца са готови на всичко да разделят държави и да ги източват.България е била като СК и ЮК ....Днес сме цяла държава. А сега тука някой защитават тезата за разделена Корея. Какво лицемерие.
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи според джуджо е по-добре да се разрази световна война отколкото недай си Боже севернокорейските болници да спрат да функционират. Безценно!!!
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Тоя па, тоя па.....Ти от коя палата избяга бе!? Алоууууу, санитарите..........избягал луд.....
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27 АнонименКой разби създадената от САЩ и ЕС терористична групировка ИД ?
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Ами естествено, че е ТЯХНО ТВОРЕНИЕ! Той не е учил в Москва, А В ШВЕЙЦАРИЯ!!!! И там се е надишал с отровната "западна атмосфера"!!!!! На ви сега "западни ценности"!!! Получавайте си вашите камъни по вашите глави! Всъщност, какво се учудваме, то и всички те.ро.ри.ст.че.та са си ваши творения! НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският президент е отговорил, че това ще попречи на работата на севернокорейски болници....Не,не,не...(rofl)
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин НЕ решил нито един световен проблем. Няма да реши и тоя. По вероятно да влязат в война рамо до рамо с жълтите , отколкото да убият червеното си дете. ЧетеТе ппвече за комунизма и войните. Там всичко се вижда.
23
2
 
7
 
! Отговори
доволен преди 6 години
Браво Ким. Мъжко момче си и много добър психолог. Отне сънят на САЩисаните и уби техните мечти за световно господство
22
1
 
3
 
! Отговори
ох преди 6 години
До ей гьонсоратНещо не вярно ли е писал,та му слагате минуси?явно истината ви боли много от зад.