От сутрин до вечер Турция, от сутрин до вечер - Ердоган. Защо?

Президентът на Турция обвини във фашизъм Меркел и Шулц
163
От сутрин до вечер Турция, от сутрин до вечер - Ердоган. Защо?
Снимка: Reuters

"От сутрин до вечер Турция, от сутрин до вечер - Ердоган… Какво толкова Ви е сторил този Ердоган?", изля яда си турският президент, обвинявайки Меркел и Шулц във фашизъм. Поводът - техни изказвания за Турция, пише "Дойче Веле".

Турският президент Ердоган отново се разгневи на германски политически лидери, като косвено ги обвини във фашизъм. Без да назовава поименно Ангела Меркел или Мартин Шулц, той обяви методите им за "нацистки". От речта му пред привърженици на неговата партия в Анкара обаче стана съвсем ясно, че Ердоган визира конкретно именно канцлерката Меркел и кандидат-канцлера на социалдемократите Шулц.

"Защо се смятате за засегнати? Та нали не казвам, че сте нацисти или фашисти. Само описвам ситуацията. Това е фашизъм, това е нацизъм!", борбено заяви Ердоган.

"Какво толкова Ви е сторил този Ердоган?"

Той се позова на апела на Мартин Шулц за прекратяване на присъединителните преговори с Турция, както и на изразеното впоследствие одобрение от страна на Ангела Меркел. И други турски правителствени представители отправиха през изминалите дни критики, че темата за Турция се е превърнала в елемент от предизборната борба в Германия.

Турският президент заяви раздразнението си от това, че политиците в Холандия, Белгия, Австрия, а сега и в Германия водели предизборна борба с антитурски лозунги. Ердоган препоръча на Германия да се грижи за собствените си проблеми: "Да не би тези избори да са в Турция? Или все пак – в Германия? Защо все се занимавате с нас? Изборите са си ваши. Правете си ги! На нас ни е все едно, кой ще спечели. Но на сънародниците си в Германия препоръчвам: Не избирайте враговете на Турция!".
 
Като врагове на Турция Ердоган наскоро набеляза германските християндемократи, социалдемократите и Зелените. Той сравни сегашната ситуация в Европа със ситуацията в навечерието на Втората световна война. Независимо от всичко,Турция продължавала да държи на присъединителните преговори с ЕС.

"Пълноправното членство в ЕС е стратегическа цел за Турция и тя няма да се откаже от тази официална държавна политика", заяви Ердоган. Според него, Турция вече е изпълнила своите задължения, но ЕС не бил удържал на обещанието си. Лицемерно било да се принуждава Турция сама да сложи край на преговорите за влизане в Общността.

През пролетта на тази година Ердоган отново обвини германското правителство в нацизъм. Тогава той се ядоса, че Берлин осуети предизборните изяви на турски министри в Германия преди провеждането на референдума за промяна на турската конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА БОЛИ преди 6 години
ЕРДОГАНЕ, остави ги тия ЛИЦЕМЕРИ да реват..
47
1
 
3
 
! Отговори
12 преди 6 години
До 1,иначе,как щяха да влязат в парламента.
46
7
 
11
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Кой ли е виновен.......сигурно ние...До преди да дойде султан Ердоган на власт нямаше такива проблеми и изцепки...Пуча му дойде...дюшеш....както той самият каза...дар от Алл...хТа да има очи да разчиства в името уж на турският народ.Това си беше разчистване на сметки...същото е било и при нас по 9 септ.1944 год.Не си ми приятен...говориш лоши неща...загледал си му гаджето....И рязаната капела търси вината у другите...Турция в Е.С. през крив макарон...
45
8
 
17
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Оня ден нямаше новини за Турция и започнах да се притеснявам, норим си мислех да се обадя на 112!
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми дреме за двамата луди Меркел и Ердоган.Пътници са и двамата ще свършат зле.
43
2
 
4
 
! Отговори
До 39 от Влади преди 6 години
Ровеха, ровеха! С едни шишове , направени от арматурно желязо, редовно някакви типове ровеха в контейнерите. Хранели *** и търсели изхвърлен хляб. Имаше ги и през комунизма. Който си е *** по душа, той и в Лас Вегас ще рови по контейнерите! Ама сега били пример за бедни. Не е вярно, помиярът си е такъв по душа! Това е истината за бедняците, ровещи по ***...И разни пишлемета да не говорят за времена, в които не са живяли!
42
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
ердогане,и нашите питриоти -атакаджии,само за теб и твоята страна приказват,ката ден,друго не знаят.
41
11
 
10
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
Машаалах Султане дабре ги подради
40
3
 
5
 
! Отговори
отвратен преди 6 години
До ясорр ТИ като си в ЕС да не си цвете за мирисане виж къде е БГ в ЕС ами в дъното сме щом сме в сайтовете ТРУД и ДНЕС по цял ден значи сме УТАЙКАТА на нацията КАЗАХ!!! --Ако хвана щъркела дето ме е пуснала в БГ ще отскубя перушината и.........
39
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ще трае разцвета на Турция без пазарите на ЕС ? Кой им предоставя военни и граждански технологий ? Защо като Германия е фашистка вие се стремите към ЕС ? И защо постоянно ЕС ви е в устата ? Кога обединена Европа ще си даде сметка, че срещу нея стои режим, правещ каквото си иска със собствените си граждани, търгувал до скоро с ИДИЛ, заставащ рамо до рамо с Русия, Иран...? И защо постоянно слушаме едни вече станали изтъркани клишета от "силни" лидери ?
38
1
 
8
 
! Отговори
0 преди 6 години
До Анонимен42По-добре да мият улиците в Западна Европа отколкото да въртят брадвата в Коми, където и ГУЛАГ не пращаше каторжниците.
37
17
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Ердогане, евробюрократите искат да натикат зорлем Турция в ЕС. А, докато Турция се управлява от самостоятелно мислещ човек това е мисия невъзможна.Затова си им трън в очите.
36
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция все повече заприличва на Русия. Не случайно Путин и Ердоган са първи дружки.
35
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Президентът на Турция обвини във фашизъм Меркел и Шулц"-Те ако бяха фашисти турците и така наречените пиявици "мигрантите" нямаше да ги има.
34
12
 
14
 
! Отговори
ясорр преди 6 години
Хаха ми как кво Турция да определя кой в германия да гласува и кой не Никога ама никога няма да помиришат евро съюза ! Само на картичка ще го гледат който, не си държо езика зад зъбите си носи последствията,
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПри уж фашистка България всеки е можел да се метне на някой Титаник и да замине стига да има пари към щатите.А имали ли са пари българите?
32
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При комунизма след 9ти септември нямахме тоалетна хартия и банани и не можехме да бегаме на запад, а сега при ЕС имаме тоалетна хартия и банани и бегаме на запад!
31
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При евроатлантическа Българрия българите са световни шампиони по измиране а три милиона българи слугуват и мият улиците на богатите в западна Европа.
30
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПКК са терористична организация, кюрдска държава никога няма да има не територията на Турция.
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При уж фашистка България всеки е можел да се метне на някой Титаник и да замине стига да има пари към щатите.След 1944 до 89 това ясно че е невъзможно.Интересно обаче сега при мега демократична България защо продължават да ни третират като втора ръка хора.